Rakas päiväkirja,

päivä alkoi jännityksellä, kun arvottiin hissipuheen pitäjät ja meidän ryhmässämme arpaonni suosi Alpoa. Oltiin tehty hieno mainosvideo, joka meidän piti näyttää hissipuheen aikana, mutta aikataulusyistä Alpon pitikin improvisoida puhe ilman videota. Kurssikerta oli mielenkiintoinen, koska pääsi itse valitsemaan esitykset, jota menee kuuntelemaan.

Pääsimme ensimmäisenä pitämään esitystä, joka oli hyvä asia, jotta omalta jännitykseltämme pystyimme keskittymään muiden esityksiin. Saimme mielenkiintoisia kysymyksiä esityksistämme, jonka pohjalta pääsemme viemään tutkimustamme vielä enemmän eteenpäin!
Huomasimme, että on tärkeää pohjustaa tutkimusaihe kunnolla ennen esitystä. Silloin jutun jujusta saa paremmin kiinni, kun ymmärtää mitä aiheet käsittelevät.

Meidän mielestämme tämä oli hyödyllinen tunti juuri keskusteluiden sekä kysymysten kannalta. Esityksemme johti keskusteluun muun muassa siitä millaiset vaikutukset kodin ruokailutottumuksilla on nuorten valintoihin ja asenteisiin koulussa ja esille nousi kysymys siitä voiko yhdeksäsluokkalaisten käsityksiä kouluruokaa kohtaan enää muuttaa ja onko siihen edes tarvetta?

Meillä heräsi mielenkiinto lukea muiden tutkimuksia ja toivomme että myös muille tuli sama fiilis meidän tutkimuksestamme! Jännittikö teitä hissipuhe tai esityksen pitäminen? Mitä uusia asioita te saitte irti tämän päiväisestä  tunnista? Jäikö jokin mietityttämään?

Nyt alamme paneutua neljänteen oppimistehtävään, joten pysykää kuulolla!

Motivaatiosafkan puolesta,
Inkku, Tessy, Milla & Wilma

3 Replies to “Rakas päiväkirja,”

 1. Moi Motivaatiosafka.
  Teknisistä ongelmista huolimatta pidin teidän esityksestänne, sain hyvin kiinni aiheestanne. Ja kuten itsekin sanotte on tärkeää pohjustaa tutkimusaihetta kunnolla. Ja Alpolle propsit improsta.
  Tsemppiä kaikille!
  T.Susanna /suunnannäyttäjistä

 2. Moikka! Ja kiitos ajatusten jakamisesta liittyen tuohon viimekertaiseen tapaamiseen 🙂
  Hyvin teillä kaikesta huolimatta näytti sujuvan sekä esitys, että hissipuhe!
  Komppaan myös teitä siinä, että tutkimusaiheen pohjustus oli tärkeää ymmärtämisen kannalta. Me tajusimme tämän vasta pidettyämme oman esityksemme, ja puhuimmekin siitä, että olisi ollut kannattavampaa ensin lyhyesti palata tutkimuksen ytimeen, ja sitten vasta vetää esitys läpi!

  Viimekerta oli mielestäni yllättävän sekava ja aikataulullisesti todella tiukka, mikä häiritsi vähän omaa mielenkiintoani esityksiin. Onneksi kuitenkin hommat saatiin vedettyä hyvin loppuun asti ja kaikki selvisivät sekä jännityksistä että teknisistä ongelmista!

  Tsempit sinne,
  Riina /Pedagogit

 3. Moikka! mun mielestä postereiden esityskerta oli tosi hyvä ja monipuolinen oppimisen kannalta. Oli mielenkiintoista huomata miten erilaisia esitykset oli ja harmillista ettei kaikkia ollut mahdollista päästä katsomaan ja kuulemaan koska esitykset, mitkä näin ja kaikkien hissipuheet sujui mun mielestä hienosti! On mahtavaa että tätä kurssia tehdään ryhmän voimin, koska varsinkin tällaiset esiintymistilanteet sujuu luontevammin ja ainakin omalta osalta luottavaisemmin mielin kun on porukassa tehty ja tietää että ryhmän tuki on koko ajan taustalla!

  Anni/Luova-verkosto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *