Älykkään verkoston posteriesityksestä

Tällä viikolla saimme esittää innolla työstämämme posterin edes hieman laajemmalle kuulijakunnalle. Minua ainakin jännitti kovasti, saako meidän ideasta kiinni yhden PowerPoint -dian perusteella, kun itse olimme aiheesta keskustelleet ja sitä pyöritelleet mielessämme jo viikkokausia. Lisäjännitystä toi se, että olimme konkreettisen posterin luoneet vain osan ryhmän kanssa yhdessä, ja loput olivat lopulliseen tuotokseen perehtyneet vasta sen valmistuttua. Kuitenkin esittelytilaisuudessa kaikkien tuli osata esittää esiamme samalla tavalla.

Ryhmästämme löytyy paljon innokkaita esiintyjiä ja esittelijöitä, joten esittäjien saaminen ei ole ollut meille ikinä mikään ongelma. Hissipuheenkin jälkeen kaikki olivat samaa mieltä: Terhi veti tosi hyvin, mutta hitsi kun olisin itsekin saanut puhua!

Itse esittelyt menivät hyvin ja pelkomme asian ymmärrettävyydestä oli ollut turhaa. Saimme paljon palautetta siitä, että olimme tuoneet hyvin selkeästi ja ymmärrettävästi esille ydinasian ja esimerkkimme korostivat tarkoituksenmukaisesti tätä kaikkea. Ehkä päivän paras kommentti tuli yleisöstä joltain, joka oli jo Hakkaraisen työhön perustunut aikaisemmin: ”Tää on ihan Hakkaraista, mutta niinkun selkokielellä.” Kiva, että meidät pohdinnat eivät olleet menneet siis hukkaan ja mielestäni se kertoo meidän kehittyneestä ymmärrystasosta tutkimusta kohtaan, että pystymme kertomaan ymmärrettävästi tutkimuksesta myös asiaan vihkiytymättömille.

Esitysten jälkeen heräsi jonkun verran mielenkiintoista keskustelua. Minulle mieleen jäävin keskustelunavaus oli yleisöstä tullut kysymys: onko meidän/Hakkaraisen mielestä tieto = älykkyys. Yhdessä pohdimme asiaa ja tulimme siihen tulokseen, että ei. Tieto ei ole älykkyyttä, mutta on älykästä jakaa tietoa.

 

Terveisin,

Sini/Luova verkosto

One Reply to “Älykkään verkoston posteriesityksestä”

  1. Kiitos teille esityksestä, kävinkin sitä seuraamassa ja jään odottelemaan lisätietoja, 4 oppimistehtävän vastauksia eli aineistoanalyysia 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *