Missä menet Seikkailija?

Moikka,

Viime viikot ovat olleet työntäyteisiä, joten Seikkailijatkin ovat viettäneet pientä blogihiljaisuutta keskittyessään aineistoon syventymiseen ja viimeisimmän oppimistehtävän tekemiseen ja seuraamaan muiden ryhmien kuulumisia. Välillä ainakin itsestä tuntuu, että hukkuisi tähän työmäärään muidenkin kurssienkin tehtävien painaessa päälle, mutta onneksi on omat ryhmäläiset tukena näinä hetkinä. Ryhmämme on hioutunut koko ajan kurssin aikana enemmän yhteen ja keskustelu työskentely yhdessä on vaivatonta. Tuntuukin harmilliselta, että kurssia on enää niin vähän jäljellä. Vastahan olemme päässeet kunnolla tutkimukseemmekin sisälle! Mutta siellä se tutkijatenttikin pikkuhiljaa kolkuttelee ja kysymykset sitä kohtaan leijailevat ilmassa…

Jotten kuitenkaan nyt ihan täysin ajaudu aiheen ulkopuolelle, palaan viimeksi lähitapaamisessa esiteltyihin oppimistehtäviin. Olimme ryhmämme kanssa saapuneet Minervaan jo aikaisin aamusta viimeistelemään posteriamme ja hissipuhettamme ja niiden esittelyä. Kävimme yhdessä läpi sekä esityksemme että hissipuheemme rakennetta ja pääasioita, jotta kaikilla olisi mahdollisimman varma olo esitystä (ja mahdollisesti myös hissipuhetta) pidettäessä. Samalla muistelimme vielä ryhmiä, joissa esitimme posterimme. Hissipuheen pitäjää arvottaessa arpaonni suosi Birgittaa ja hän pitikin aivan mahtavan hissipuheen koko ryhmämme puolesta. Myös muilla ryhmillä oli todella hyvin valmisteltuja ja esitettyjä hissipuheita ja päätös mitä niistä menisi katsomaan ei todellakaan ollut helppo.

Itse esitystä pidettäessä huomasin saman “ongelman”, mitä näemmä muutkin ryhmät. Kun itse on syventynyt tutkimukseensa jo viikkoja ja esittelee sitä katsojille, jotka eivät ole vielä aiemmin kuulleet tutkimuksesta, pitää muistaa kunnon alustus itse tutkimuksesta ennen kuin hyppää kertomaan tutkimuksen keskeisiä käsitteitä ja näkökulmia. Helposti sitä unohtaa, kuinka pihalla itsekin alkuun oli tutkimuksestamme. Onneksi esityksen jälkeen jäi kuitenkin hyvin aikaa keskustella ja kysellä tutkimuksestamme, jos jotain jäi epäselväksi tai tuli mieleen lisäkysymyksiä esimerkiksi sen tulosten sovellettavuudesta. Koen kuitenkin esityksemme menneen hyvin ja tuoneen uutta näkökulmaa katsojillemmekin oppimisympäristöihin ja oppimiseen.

Tässä vaiheessa haluaisin kuitenkin heittää pallon teille lukijoille; onko teillä jotain kysymyksiä tai ajatuksia tutkimukseemme liittyen? Entä löytyykö teiltä jotain omia mielipiteitä, joita haluaisitte tuoda esiin? Kommentoikaa postausta, niin vastailemme parhaamme mukaan tai teemme postauksen aiheesta!

 

Mirka / Seikkailijat

2 Replies to “Missä menet Seikkailija?”

  1. Kiitokset teille vielä esityksestä! Erityisesti propsit Birgitalle hyvästä hissipuheesta, jonka ansiosta minä ja monet muut päädyttiin seuraamaan juuri teidän esitystä. Sitä seuratessa tuli lohdullinen olo siitä, että meidän ryhmä ei ole ainoa, jonka tutkimus ja sen tulokset eivät ole ihan helposti analysoitavissa. Jäin itse jälkeenpäin miettimään luokan ulkopuolella tapahtuvaa oppimista ja sen hyötyjä/haittoja. Ootteko itse ryhmässä pohtineet osallistumista kyseiseen kokeiluun? Luulisitteko, että siitä voisi olla jotakin kulttuurista hyötyä muillekin kuin vaihto-oppilaille? Ajatuksen tasolla “kulttuurisukellus” on mielestäni loistava, mutta minun on vaikea uskoa sen toimimiseen käytännössä.

    1. Moikka Saga! Kiitos paljon kommentistasi ja kiva, että päädyit kuuntelemaan meidän esitystä 🙂 emme ole vielä ryhmämme kanssa mainitsemiasi asioita pohtineet sen syvällisemmin, mutta kommentistasi innostuneena päätimme tehdä postauksen siitä vielä tällä viikolla! Joten pysy kuulolla, vastauksia kysymyksiisi on pian tulossa

      Mirka/Seikkailijat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *