Kategoriat
Uncategorised

Läsnäolijat

Hei! Tässä on meidän “Läsnäolijat” ryhmän jäsenesittely. Tykkäämme nimemme mukaisesti olla enemmän läsnä livenä, kuin etänä. Meidän väite on:Sysääkö Korona sittenkään opintoja digiaikaan 

Patrik, Yleinen- ja aikuiskasvatustiede 

Moro! Olen 18-vuotias fuksi. Valmistuin tuossa viime keväänä lukiosta. Opettajan koulutus ei houkutellut vaan enemmän opetuksen teoria ja kasvatuspsykologia. Lukiossa kiinnostavin aine oli psykologia, mutta sen opiskelu sinänsä ei myöskään tuntunut ominaiselta. Olen asunut koko elämäni tähän asti Turussa, heinäkuussa oli muutto Helsinkiin. Muutos on ollut suuri, mutta koen sopeutuneeni ihan hyvin. Odotan innolla, mitä kaikkea kiinnostavaa kasvatustieteet tuovat mukanaan ja uskon pärjääväni. Toivon pääseväni vaikuttamaan opetuksen saralla. Vapaa-ajallani pelaan koripalloa sekä videopelejä aika paljon.  

Eetu, Kotitalousopettajan opintosuunta 

Heippa! Oon Eetu, 22-vuotias köksän fuksi. Opiskelin lukion jälkeen liikunnanohjaajaksi ammattikorkeakoulussa ja aika nopeasti siellä opiskellessa huomasin, ettei kyseinen ala eikä amk instituutiona oikein kiinnostaneet minua. Opintojen aikana tutustuin ravitsemustieteen opintoihin, joista innostuin suunnattomasti ja ajauduin hakemaan tänä keväänä valmistumiseni jälkeen opiskelemaan kotitaloustiedettä Helsinkiin. Kotitalous on hyvin monitieteinen ja sen vuoksi erityisen mielenkiintoinen ala opiskella; odotankin innolla tulevia opintoja tämän opintosuunnan parissa. Vapaa-ajalla urheilen paljon ja liikun luonnossa.  

Aada, Yleinen- ja aikuiskasvatustiede 

Moikka! Oon 21-vuotias fuksi. Pidin lukion jälkeen pari välivuotta joiden aikana tein töitä päiväkodissa. Sitä kautta alkoi lasten kasvu, opetus ja kehitys kiinnostamaan. Opettajan työ ei kuitenkaan houkutellut, joten päätin hakea yleistä- ja aikuiskasvatustiedettä, sillä uskon sen tarjoavan monipuolisen tutkinnon. Muutaman vuoden opiskelutauon jälkeen odotan innolla uuden oppimista, sekä uusiin ihmisiin tutustumista. Vapaa-ajallani tykkään ulkoilla, nähdä ystäviä, syödä hyvää ruokaa ja vaan olla! 

Oona, Käsityönopettajan opintosuunta 

Moikka! Mä oon Oona, kässän fuksi. Aikaisemmalta ammatiltani olen lähihoitaja. Suoritin ammattikoulun ohessa myös ylioppilastutkinnon ja heti valmistuttuani muutin Joensuusta Vantaalle töiden ja uusien tuulien perässä. Minulle oli selvää se, että lähihoitajakoulu on vain välietappi ja sitten jatkan opiskelua. Valmistumisen jälkeen ehdinkin tekemään hieman yli vuoden alani töitä ennen kuin päädyin hakemaan kouluun ja tässä sitä nyt ollaan! 

Alisa, Kotitalousopettajan opintosuunta 

Moi! Olen 21-vuotias köksän fuksi. Suoritin lukion Kouvolassa, jonka jälkeen muutin Helsinkiin opiskelemaan avoimessa yliopistossa oikeustieteen opintoja. Vuoden aikana kuitenkin tajusin, ettei oikeustiede ollut minulle mieluinen ala ja päädyin mietiskelemään mitä tahtoisin opiskella. Aika pian mieleeni tuli yläasteajan haave kotitalousopettajan toimimisesta ja päädyin hakemaan koulutukseen. Tähän mennessä opintosuunta on tuntunut mielenkiintoiselta ja odotan innolla mitä tulevat vuodet pitävät sisällään! Vapaa-ajalla tykkään käydä kuntosalilla, leipoa ja liikkua luonnossa.  

Nani, Kotitalousopettajan opintosuunta 

Moikka! Olen Nani, 22-vuotias köksän fuksi. Valmistuin lukiosta vuonna 2018 ja välivuodet olen viettänyt matkustellen ja töitä tehden. Päädyin opiskelemaan kotitaloudenopettajaksi koska olen kiinnostunut ruoasta, ravitsemuksesta sekä lasten ja nuorten kanssa työskentelemisestä. Odotan innolla mitä kaikkea opinnot tuo mukanaan! Vapaa-ajalla tykkään mm. lukea, askarrella, urheilla, sisustaa kotia ja viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa.  

Verner, Kotitalousopettajan opintosuunta 

Moi kaikki! Olen Verner, köksän fuksi. Valmistuin lukiosta muutama vuosi sitten ja päädyin tekemään opettajan sijaisuuksia, jota kautta ajaudun lopulta hakeutumaan alalle. Ruuanlaitto ja erityisesti tuotteiden ravintosisältö on myöskin aina kiinnostanut. Odotan jännityksellä mitä opinnot tuovat mukanaan osittain haastavasta tilanteesta huolimatta. Vapaa-ajalla pelaan sulkapalloa ja vietän aikaa ystävien kanssa. 

Noora, Kotitalousopettajan opintosuunta 

Moi! Olen Noora 20vuotias köksän fuksi Kälviältä. Olen valmistunut lukiosta 2018 ja yksi välivuosi on siis takana. Välivuoden aikana on töitä tehty ahkerasti ja reippaasti Kälviän K-marketissa ja motivaatio kotitalousopettajan ammattia varten, on nostettu kattoon saman aikaisesti. Rakastan lapsia ja siksi päätin lähteä yhdistämään molemmat, sekä ruoanlaiton että lasten kanssa työskentelemisen. Vapaa-ajallani rakastan viettää aikaa ystävieni tai avopuolisoni kanssa ja rakastan myöskin leipoa hirmuisesti vapaa ajallani. 

Joel, Käsityönopettajan opintosuunta 

Moi! Olen Joel 20-vuotias kässän fuksi. Olen valmistunut ylioppilaaksi Mäntsälän lukiosta 2019. Tein töitä opintojeni ohella Shell huoltoasemalla ja opettajan sijaisuuksia peruskoulun opettajana. Syksyllä lähdin armeijaan vuodeksi, jonka aikana päätin hakea käsityönopettajaksi. Käsityönopettaja opintosuuntana on erittäin laaja kokonaisuus, jossa opiskelija saa laajan koulutuksen kasvatuspedagogiikkaan, tekniseen työhön ja tekstiilityöhön. Alalla pääsee tekemään paljon käsillä ja myös paneutumaan tieteellisiin tutkimuksiin. Juuri tästä syystä hain alalle. Vapaa-ajalla vietän aikaa ystävieni kanssa, soitan musiikkia ja urheilen. 

Pilvi, Sivuaineopiskelija 

Moi! Olen Pilvi 23-vuotias biologian viidennen vuoden opiskelija. Valmistuin ylioppilaaksi Iitin lukiosta 2016 ja samana vuonna aloitin opinnot Helsingin yliopistossa biologian opintojen parissa. Kun pääsin opettajan koulutukseen, tutustuin vuoden verran myös maantieteeseen ja nyt seuraava tavoitteeni on opettajan pedagogisten opintojen suorittaminen osana matkaani kohti biologian ja maantiedon aineenopettajan uraa. Viikonloppuni vietän maatilalla perheeni ja eläinkatraan kanssa puuhastellen. Rakastan myös luonnossa samoilua. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *