Kategoriat
Uncategorised

Mitä olemme oppineet? – Virheelliset käsitykset

Monet ennakkoluulomme tutkimuksen tekemisestä ovat haihtuneet kurssin aikana. Useille meistä tutkijan työ oli mysteeri, eikä kurssin toteutustapa vaikuttanut helpolta. Miten joukko kandiopiskelijoita voisi tenttiä oikeaa tutkijaa hänen omasta väitöskirjastaan? Kaiken lisäksi meidän yli 60 sivun pituinen aineistomme on englanniksi, eikä useilla ollut kurssin alussa aiempaa kokemusta tieteellisten artikkelien lukemisesta. 

Kurssin kuluessa paljon asiaa onkin tullut selväksi. Aineistoon tutustumalla aloimme ymmärtämään, miten tutkimus rakentuu, ja sen eri osa-alueet alkoivat konkretisoitua. Aineiston käsitteistön lisäksi olemme oppineet tietenkin itse tutkimuksen tekemiseen liittyviä käsitteitä. Olemme myös ymmärtäneet, että tieteellisen tutkimuksen tekeminen ei ole ylitsepääsemättömän vaikeaa, se vain vaatii omistautumista ja tiettyjen kriteerien noudattamista. 

Toinen aihe mikä on selkeytynyt mielessämme, on tutkijan ammatti. Haastattelu nimikkotutkijamme kanssa auttoi inhimillistämään tutkijan työtä. Tieteellisten tutkielmien takana on usein vain tavallisia ihmisiä, joilla on siistin työn lisäksi intohimo tiettyä aihetta kohtaan. Ehkä tulevaisuudessa osa meistäkin voisi työskennellä tutkijana ja julkaista omia artikkeleita, joita muut lukevat. 

Kaiken lisäksi kurssilla työskentely on ollut todella mukavaa tähän asti. Joillakin meistä oli aikaisempia huonoja kokemuksia ryhmätöistä, ja ajatus siitä, että joutuu tekemään useita ryhmätöitä netin kautta ja vieläpä ison ryhmän kanssa ei vaikuttanut aluksi hauskalta. Kurssi on kumonnut tämänkin oletuksen. Ryhmässä työskentely on ollut kivaa, kun asioista ei tarvitse stressata yksin, vaan voi luottaa muihin ryhmäläisiin ja siihen että hommat hoidetaan ajoissa. Olemme onnistuneet pitämään aikatauluista kiinni ja töiden toteuttaminen etänä on ollut sujuvaa.  

Go team! 

– Aino, Nea, Iina, Tiuku, Julia, Evita, Hilma, Jasmin, Taika, Kiia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *