Kategoriat
Uncategorised

Diginuorten terveiset

Kohti tutkivaa työtapaa on tullut tiensä päähän, ja niin myös me Diginuoret päätimme kerääntyä yhteen pohtimaan opittuja asioita sekä ilmiöitä kurssilta. Aivan ensimmäiseksi olimme kaikki yhtä mieltä siitä, että kurssin aikana pääsimme hyvin nopeasti etätyöskentelyn makuun, erityisesti Zoomissa.

Digitaalinen teknologia oli myös erityisen lähellä työskentelyämme Kai Hakkaraisen artikkelien kimpussa. Kaikilla meistä oli kokemusta tutkimusten lukemisesta, mutta kurssilla pääsimme niiden pintaraapaisun sijaan tekemään tarkempaa analyysia, käsitteiden määrittelyä, aiheen ja viitekehysten rajaamista sekä aina kriittistä pohdintaa.

Tutkimusten tulkinnan lisäksi pääsimme sukeltamaan oman nimikkotutkijamme Hakkaraisen tekemisenprosesseihin sekä hänen kohtaamiinsa haasteisiin. Kulissien taakse oli kiinnostavaa kurkistaa, ja huomata mitä kaikkea kokonaisen tutkimuksen rakentamiseen oikeasti kuuluu. Yhteisten kurssin luentojen tapaamisissa saimme myös käsityksiä monista muista tutkijoista sekä heidän tutkimuksistaan. Tämä avasi sitä, kuinka paljon tutkimuksen mahdollisuuksia kasvatusalalla oikeastaan on, ja millaisia eri urapolkuja ne tarjoavat.

Viimeiseksi muttei vähäisemmäksi ryhmässä toimiminen luonnollisesti kehitti meidän kaikkien ryhmätyötaitoja. Saimme hommat tehtyä paremmin, kun työtä jaettiin eri ihmisille ja jokainen sai vuorotellen ohjata ryhmän toimintaa. Pyrimme myös hyödyntämään jokaisen osaamista, ja jokaisen tekeminen otettiin huomioon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *