Kiitos tästä syksystä

Tämä lukukausi ja tämä opintojakso lähenee loppuaan. Me jokainen saamme hetken hengähtää ja nautiskella joulun tuomasta tunnelmasta. Varmasti kaikki kerkeävät myös hieman pohtimaan mennyttä syksyä ja sen tuomaa oppimisen pyörremyrskyä. Periodit ovat olleet hyvin intensiivisiä ja uuden oppimisen on yliopistossa tapahduttava hyvin nopealla syklillä, kun edelliset opintojaksot loppuvat, alkaa heti uusien opintojaksojen asioiden sisäistäminen. Opintojaksomme kohti tutkivaa työtapaa on huomaamattaan antanut meille vinkkejä siitä, miten opiskelu, uuden oppiminen ja sisäistäminen olisi hyvä rakentaa. Opintojakson tehtävät ovat auttaneet meitä jäsentämään tutkivaa otetta uuden oppimiseen. Tutkivan työtavan opettelu on auttanut meitä jo tämän syksyn muiden opintojaksojen opiskelussa. Juuri teorian ja käsitteiden ymmärtämisen tärkeys on ollut yksi merkittävä oppi minkä olemme saaneet jaksolta.

 

Aluksi olimme hieman varautuneita, miten saamme tehtävät toteutettua ryhmänä ja saadaanko kaikki innostumaan aiheesta. Huoli oli turha, koska ilman ryhmäämme tätä tehtävää ei olisi saatu toteutettua. Tämä opintojakso ja sen tehtävät oli loistava esimerkki, kuinka ryhmätyöskentely voi olla tehokasta ja opettavaista. Ilman tätä ryhmää valittu tutkimuksemme olisi jäänyt monilta ymmärtämättä ja koko tutkimuksellisen työotteen oppiminen vähäiseksi. Ryhmämme on koko syksyn ollut innostava ja kannusta, me olemme yhdessä taistelleet meille vaikeastikin ymmärrettävistä asioista, niin että ryhmätapaamisen jälkeen kaikki ovat saaneet tarvittavan oivalluksen.

 

Syksyn parasta antia on ollut koko opintojakson jännittävimmän osuuden eli tutkijatentin onnistuminen.

Me pystyimme opitun työtavan avulla luonnollisesti keskustelemaan tutkijan kanssa tutkijatentissä hänen tutkimuksensa sisällöstä ja rakentumisesta ja ymmärtämään hänen tutkimuksen teon prosessin.

Varmasti tämän opintojakson seurauksena me ryhmäläiset katsomme elämää ja tapahtumia taas hieman eri kantilta ja kriittisemmällä ajattelutavalla. Otamme asioista selvää ja olemme kiinnostuneita ympärillämme olevista asioista ja tapahtumista.

 

Tilaspesialisti kiittävät tästä syksystä ohjaajia, meidän tutkijoitamme Anne Nevgiä ja Niclas Sandströmiä ja opiskelukollegoja!

 

Hauskaa pikkujoulu aikaa!!!!

-Tilaspesialistit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *