OSY

Voittaako humaanisuus suvaitsemattomuuden, vapaus alistamisen ja oikeudenmukaisuus itsekkyyden? Opiskelijademarit haluaa Sinut mukaan omaehtoiseen ja innokkaaseen toimintaamme kampuksilla ympäri maailman. Tule, koe ja osallistu!

Toimintaa Helsingistä Lissaboniin

Opiskelijademarit toimivat aktiivisesti sekä paikallisella tasolla Helsingin yliopiston ylioppilaskunnassa että valtakunnallisella tasolla kattojärjestömme Sosialidemokraattisten opiskelijoiden, SONKin kautta. OSY järjestää jäsenistölleen ekskursioita, keskusteluiltoja, koulutuksia sekä seminaareja ajankohtaisista aiheista. HYYssä OSY toimii mm. tiiviisti eri valiokuntien toimintaan osallistumalla sekä valppaan edustajistoryhmänsä kautta.

Kansainvälistä toimintaa tarjoavat pohjoismainen kattojärjestömme FNSU, Euroopan kattojärjestömme ECOSY sekä maailmankattojärjestömme IUSY.

Sähköpostilistalle voit liittyä manuaalisesti: Lähetä postia osoitteeseen majordomo(at)helsinki.fi, jätä otsikkokenttä tyhjäksi ja kirjoita viestiosaan subscribe osy-lista. Saat paluupostissa tiedon listalle liittymisen onnistumisesta. Listalta voit erota lähettämällä postia samaan osoitteeseen ja laittamalla viestiksi unsubscribe osy-lista.

Nettisivujen ja sähköpostilistan ohella saat ajankohtaista tietoa toiminnastamme myös Ylioppilaslehden järjestöpalstalta.

Uutisia

Tiedote: Demari nousemassa Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallitukseen 

Opiskelijoiden sosialidemokraattinen yhdistys – OSY ry:n ehdokas on nousemassa pitkästä aikaa ylioppilaskunnan hallitukseen. Hallitusneuvottelut päättyivät keskiviikkoiltana. Edustajisto vahvistaa hallituksen kokoonpanon kokouksessaan.

OSYä tulee edustamaan hallituksessa käytännöllisen filosofian opiskelija Maria Loima. Maria on aloittanut poliittisen uransa OSYn edaattorina sekä johtokunnan jäsenenä. Lisäksi hän on Helsinki Think Companyn hallituksen jäsen.

Hallitusneuvottelijat Nelli Nurminen ja Elisa Gebhard ovat tyytyväisiä neuvottelutulokseen.

– OSYssä on tehty pitkäjänteisesti työtä sen eteen, että OSY voisi kasvaa ja kukoistaa. Ensimmäinen merkki tästä oli viime vuonna käynyt ylioppilaskunnan edustajistovaalit, joissa OSY lähes tuplasi äänimääränsä. Nyt työmme ylioppilaskuntapolitiikassa tulee tiivistymään hallitustyöskentelyn myötä, iloitsee OSYn puheenjohtaja Gebhard.

Viimeksi OSYn ehdokkas on ollut HYYn hallituksessa vuonna 2009. Hallituspaikalla on keskeinen merkitys ylioppilaskunnassa vaikuttamisen kannalta.  

Lisätiedot:

Elisa Gebhard

puheenjohtaja, Opiskelijoiden sosialidemokraattinen yhdistys – OSY ry

p. 050 575 1723 

 

 

Tiedote: Elisa Gebhard SONKin varapuheenjohtajaksi

 

Opiskelijoiden sosialidemokraattinen yhdistys – OSY ry esittää Elisa Gebhardia SONKin varapuheenjohtajaksi kaudelle 2016-2017. Elisa lähtee tavoittelemaan paikkaa toiveenaan tehdä SONKista yhteisöllisempi järjestö, jossa jokaisen jäsenen ääni pääsee kuuluville.

– Jokainen opiskelijapolitiikassa mukana ollut tietää, että järjestöjen sisällä mielipiteet ovat vahvoja ja keskustelu värikästä. Värikäs keskustelu on rikkautemme ja kukoistavaan SONKkiin mahtuu jokainen opiskeleva sosialidemokraatti. Hajoitetaan kuppikunnat ja rikotaan aluerajat – yhdessä olemme vahvempia!

Muiksi teemoiksi Elisa mainitsee edustajistovaalien tärkeyden sekä ajankohtaiseen keskustelun osallistumisen.

– Edustajistovaalimenestyksen tulee olla SONKin tärkein tavoite, sillä vaalien kautta osastot saavat uusia jäseniä ja toimijoita mukaan. Toisaalta SONKin tulee harjoittaa vahvemmin monipuolisia vaikuttamisen keinoja. Seminaarien lisäksi SONK voisi toteuttaa tempauksia kansalaisaktivismin hengessä osallistumalla esimerkiksi Nälkäpäiväkeräyksiin tai Hurstin säätiön ruokajakeluihin.

Elisa on tällä hetkellä 22-vuotias SONKin liittohallituksen jäsen ja OSY:n puheenjohtaja sekä edaattori Helsingin yliopiston edustajistossa. Hän työskentelee Sosialidemokraattisessa eduskuntaryhmässä ja suorittaa samalla oikeustieteen opintoja.

Elisan vaalipäällikkö Maria Loima iloitsee myös ehdokkuudesta ja uskoo  kampanjan sujuvan hyvässä hengessä.

– Elisa on aikoinaan pyytänyt minut mukaan edustajistovaaleihin ja sitä kautta SONKkiin. Elisalla on kyky innostaa muita ja saada jokainen tuntemaan olonsa tervetulleeksi. SONK kaipaa Elisan kaltaista piristysruisketta ja kivenkovaa osaamista.

Lisätietoja:

Elisa Gebhard
050 575 1723

Vaalipäällikkö
Maria Loima
044 086 3183

Avoin kirje ainejärjestökierroksesta 25.4.2015

Hei ainejärjestöläiset!

Helsingin yliopiston ainejärjestöläiset – HYAL ry järjestää tänäkin keväänä ainejärjestökierroksen, jonka yhteydessä teidänkin järjestöä luultavasti lähestytään. HYAL:n tarkoituksena on kertoa itsestään ja toiminnastaan ylioppilaskunnassa.

Mielestämme idea on mainio! Ylioppilaskuntamme HYY ansaitsee huomiota: saammehan sen ansiosta opiskelijan äänen kuuluviin niin Helsingissä kuin valtakunnallisesti, palveluita ja tapahtumaa UniCafesta jokasyksyiseen Fuksiseikkailuun, sekä mitä tärkeintä – elintärkeitä avustuksia ja tiloja rakkaille ainejärjestöillemme.

Koska HYAL ei kuitenkaan ole kuin yksi monista ylioppilaskunnassa vaikuttavista ryhmistä, tulisimme mekin mielellämme kertomaan teille ylioppilaskunnasta ja näkökulmistamme siihen. Ja koska ainejärjestöt ovat elintärkeä osa ylioppilaskuntaamme, tahdomme myös me kuulla teidän näkemyksiänne, huolianne ja toiveitanne.

Jos haluatte, että olemme yhteydessä, niin täyttäkää yhteyshenkilönne nimi ja yhteystiedot linkin takaa löytyvään lomakkeeseen:

http://goo.gl/forms/2ZuYQoEIyz

Nähdään ja tehdään parempaa ylioppilaskuntaa yhdessä!

Keväisin terveisin,

Sitoutumaton vasemmisto
Lauri Linna, puheenjohtaja, puh. 0400 403 506

HYY:n Vihreät
Ada Saarinen, puheenjohtaja, puh. 050 552 3410

Kansalliset Ylioppilaat ry – Helsingin yliopiston kokoomusopiskelijat
Marianna Kupias, puheenjohtaja, puh. 040 757 4760

Opiskelijoiden sosialidemokraattinen yhdistys – OSY ry
Elisa Gebhard, puheenjohtaja, puh. 050 575 1723

Sosialidemokraatit nousivat yllättäen suurimmaksi poliittiseksi vaaliliitoksi HYYn edustajistovaaleissa

Tiedote 29.9.2014
Vapaa julkaistavaksiOpiskelijoiden Sosialidemokraattinen Yhdistys – OSY ry. on tänään maanantaina jättänyt 54 ehdokkaan listan Helsingin Yliopiston Ylioppilaskunnan HYYn edustajistovaaleihin. OSY on kasvaneella ehdokasmäärällään noussut myös vaalien suurimmaksi poliittiseksi listaksi. Vaaliliiton ehdokasmäärä on yli puolet suurempi kuin HYYn edellisissä vaaleissa vuonna 2012, jolloin OSY sai 31 ehdokkaallaan yhden paikan edustajistossa.– Kasvanut kiinnostus sosialidemokraattien ehdokaslistaa kohtaan on aktiivisen paikallistoimintamme ansiota. On hienoa huomata, miten niin moni allekirjoittaa meille yhteiset kansainvälisyyden, vapauden ja solidaarisuuden arvot, toteaa OSY:n vaalipäällikkö Elisa Gebhard.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaalit järjestetään 4.-5.11.2014. Ennakkoäänestys järjestetään keskiviikkona 29.10. ja torstaina 30.10. Äänioikeutettuja ovat HYYn jäsenet eli noin 28 000 Helsingin yliopiston opiskelijaa. Äänioikeutta voi käyttää yhteensä 14 äänestyspaikassa Helsingin yliopiston neljällä kampuksella ja Helsingin yliopiston toimipaikoissa Lahdessa ja Vaasassa. Vaalien tulos selviää vaalivalvojaisissa Virgin Oil –ravintolassa Uudella ylioppilastalolla (Mannerheimintie 5) myöhään keskiviikkoiltana 5. marraskuuta. Keskusvaalilautakunta vahvistaa vaalituloksen tarkastuslaskentalautakunnan laskennan valmistuttua 13.11.2014.

– Opiskelijademarit ovat mukana vaaleissa edistämässä koko jäsenistön edunvalvontaa, yhteisöllisyyttä sekä yliopiston ja ylioppilaskunnan kansainvälisyyttä. Olen koko ajan uskonut siihen, että me sosialidemokraattiset opiskelijat voimme saada kannatuksemme kasvuun vain toimintamme rohkealla uudistamisella sekä kovalla paikallisella työllä. Tämä on selvästikin kantamassa hedelmää ja näin hienolla listalla on mahtavaa päästä tekemään vaalityötä, tiivistää OSY:n puheenjohtaja Tuulia Pitkänen.

Lisätietoja: OSY:n puheenjohtaja Tuulia Pitkänen tuulia.pitkanen@gmail.com 041 5013092

OSY:n vaalipäällikkö Elisa Gebhard elisa.gebhard@gmail.com 050 5751723

 

Opiskelijoiden Sos. Dem. Yhdistys: Tuulia Pitkänen SONKin puheenjohtajaksi

Helsingin opiskelijademarit esittävät valtiotieteiden ylioppilas Tuulia Pitkästä Sosialidemokraattiset Opiskelijat – SONK ry:n puheenjohtajaksi kaudelle 2015-16. Liiton puheenjohtaja valitaan liittokokouksessa Jyväskylässä 15.-16.11.

Pitkäsen tavoitteena on saada yhä useampi opiskelija kiinnostumaan sosialidemokratiasta. Hän kertoo tavoitteekseen liiton poliittisen vision kirkastamisen jäsenmäärää nostamalla ja paikallisosastoja vahvistamalla.

– SONKin tehtävä on keskusliittona paitsi tuoda eri opiskelijakaupunkien nuoret sosialidemokraatit yhteen, myös toimia foorumina ennakkoluulottomalle keskustelulle liiton ja opiskelevan sosialidemokratian visioista. Opiskelijaliiton rooli rohkean aatteellisuuden ja debatin mahdollistajana voi kuitenkin tapahtua vain vahvojen perusosastojen toiminnan kautta. Paikallinen aktiivisuus tuo meille jäseniä ja he puolestaan kirkastavat liiton linjaa. Juuri siksi perusosastojen roolin vahvistaminen SONKissa on juuri nyt niin tärkeää.

SONKin poliittiseen linjaan Pitkänen toivoo moderniutta ja rohkeita avauksia.

– SONKille ja sen jäsenille sosialidemokratia on ja sen tulee olla nimenomaan arvoihin pohjaava liike. Suomen keskiluokkaistuessa on myös SONKin elettävä ajassa tiedostaen, että tämän päivän yhteiskunnalliset fraktiot eivät löydy yksiselitteisesti työn ja pääoman välistä. Sen sijaan SONKin on löydettävä vastauksia uusiin rakenteisiin, jotka tuottavat eriarvoisuutta Suomessa ja maailmalla. Näitä kysymyksiä ovat muutamia mainitakseni yksin- ja pakkoyrittäjyyden ongelmat, ympäristökysymykset, sukupuolten ja eri ryhmien palkka- ja terveyserot sekä koulutuksen periytyvyys. Olemassa olevien rakenteiden puolustamisen sijaan SONKin on palattava eturintamaan aidosti uusilla avauksilla: Meidän on vaadittava asioita, kuten koulutusjärjestelmän täydellistä digitalisaatiota tai vanhanaikaisten, läsnäoloon perustuvien kurssisuoritusten modernisointia, hän toteaa.

Pitkänen on kolmannen vuoden yhteiskuntapolitiikan opiskelija Helsingin yliopistossa. Hän toimii toista vuotta SONKin Helsingin osaston OSYn puheenjohtajana sekä SONKin liittohallituksen jäsenenä. Pitkäsen muu kokemus opiskelija- ja nuorisopolitiikasta on laajaa. Toimiminen mm. nuorten puoluekokousedustajien ryhmän puheenjohtajana viime toukokuussa, paikka HYY Yhtymän hallintoneuvostossa vuonna 2013 sekä työkokemus niin Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry:stä kuin Sosialidemokraattisesta eduskuntaryhmästäkin antavat hyvää perspektiiviä valtakunnallisen opiskelijaliiton puheenjohtajuuden tavoitteluun.

Pitkäsen tueksi puheenjohtajavaalissa on ilmoittautunut jo useita sosialidemokraattisia opiskelijoita sekä opiskelijaliikkeen vaikuttajia.

– Kampanja aiotaan rakentaa avoimessa hengessä ja mahdollisimman laajasti erilaisia aiheita sivuten. Liiton tulevaisuus on yhteinen projekti ja siksi toivommekin saavamme aikaan mahdollisimman hyvää linjakeskustelua, toteaa vaalipäällikkö Elisa Gebhard.

Lisätietoja:

Tuulia Pitkänen
p. 041 501 3092
tuulia.pitkanen@gmail.com
http://www.tuuliapitkanen.fi

Kampanjapäällikkö Elisa Gebhard
p. 050 575 1723
elisa.gebhard@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *