Mitä ja kuka?

Tervetuloa tutustumaan HYYn opiskelevaan sosialidemokratiaan!

Opiskelijoiden sosialidemokraattinen yhdistys eli OSY ry. on Helsingin yliopistolla ja Helsingissä toimiva poliittinen yhdistys, joka toimii paikallisesti yliopistolla ja valtakunnallisen tason opiskelijapolitiikassa Sosialidemokraattiset Opiskelijat SONK ry:n suurimpana jäsenjärjestönä.

Arvoiltaan OSY on osa maailman suurinta poliittista liikettä, kansainvälistä sosialidemokratiaa. Meitä yhdistävät vapauden, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden sekä solidaarisuuden arvot. OSYlle arvokkaita asioita ovat myös kansainvälisyys ja kaikkien huomioiminen toiminnassamme.

OSY toimii paitsi osana SONKia, myös itsenäisesti yliopistolla. Tyypillisiä tapahtumiamme mm. kuluvana vuonna ovat olleet excut ministeriöihin ja muihin organisaatioihin, saunaillat ja muut bileet sekä keskustelutilaisuudet eurovaalien yhteydessä. OSYn tapahtumista tiedotetaan ensisijaisesti yhdistyksen Facebook-sivuilla ja sähköpostilistalla.

OSYn puheenjohtajana vuonna 2015 toimii  Elisa Gebhard (elisa.gebhard (miukumauku) gmail.com).

OSYn johtokunta on yhdistyksen ylin päättävä elin, mutta vaikuttaminen ei ole siihen keskittynyt. Johtokunta koostuu aktiiveista, joilla on aikaa ja halua hoitaa suhteita muiden järjestöjen edustajiin ja ideoida monipuolisia aktiviteetteja jäsenistön iloksi. Yhdessä johtislaiset vastaavat OSYn toiminnan pyörittämisestä, mutta muodostavat opiskelijademarien koko kirjosta vain yhden osan.

Johtokunnan toimikausi kestää vuoden, ja sen kokoonpanoa muuttaa yhdistyksen kokouksen äänestys. Uusi johtokunta valitaan syyskokouksessa marras-joulukuun vaihteessa.

OSYn järjestötila sijaitsee Uudella ylioppilastalolla B-rapun 7.kerroksessa Kupolissa, osoitteessa

Opiskelijoiden sosialidemokraattinen yhdistys OSY ry.
Mannerheimintie 5 B
00100 Helsinki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *