Mitä voisi jakaa?

Kannanottoni koulussa tapahtuvaan tiedon jakamiseen.

Mielestäni kouluyhteisöt ovat hyvin omanlaisensa työyhteisö. Olen nähnyt aika monta muutakin työyhteisöä, mutta edelleen minua aika ajoin hämmästyttää kouluyhteisö. Ovatko opettajat jotenkin niin erilainen työyhteisö kuin monet muut vai mistä johtuu, että monien asioiden hoitaminen on niin vaikeaa. Koulussa voisi jakaa kaikenlaista tietoa vaikka kuinka paljon, mutta miksi se on niin vaikeaa!

Koulussa pidetään erilaisia opettajien kokouksia, mutta niissä ei ehditä käymään läpi läheskään kaikkia tärkeitä asioita. Miksi tieto ei siirry sitten muita kanavia pitkin? Tätä ihmettelen. Useimmiten asioista kuulee aivan sattumalta, kun joku mainitsee sivulauseessa jostakin asiasta. Sosiaalista mediaa voisi oikein hyvin käyttää tiedon siirtämiseen.

Opettajat ovat nykypäivänä niin kiireisiä, että se voi olla yksi syy siihen, että ei haluta enää lisää informaatiota mistään suunnasta. Sähköpostejakaan eivät kaikki ehdi seurailla puhumattakaan niihin vastaamisesta.

Koulu, jossa olen töissä yrittää käyttää Wilmaa monipuolisesti hyödykseen. Monia ongelmia on edelleen sen käytössä. Vanhemmat eivät lue sitä, eivätkä kovin hyvin opettajatkaan. Olen mm. lähettänyt muutamille opettajille sitä kautta viestiä, mutta vastauksia ei niin vaan saa.

Opettajat kokevat sen ongelmana, että vain pieni osa luokan oppilaiden vanhemmista seuraa Wilman viestejä, kuten poissaoloja tai muita  viestejä.

Onko jollakin hyviä vihjeitä näihin kysymyksiin?

This entry was posted in Sekalaista. Bookmark the permalink.

1 Response to Mitä voisi jakaa?

1. I’ll gear this review to 2 types of people: current ceiling fan owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a hampton bay and hunter fans. (There are other ceiling fans worth considering out there, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the hampton bay vs the hunter line as well.)

Comments are closed.