???

Mitä on tutkimus? Miksi tutkimuksia tehdään? Mitä meidän täytyy tietää tutkimuksen tekemisestä? Mitä opimme tällä kurssilla? Mitä meiltä odotetaan? Miksi tutkimuksen tekeminen on vaikeaa? Miksi aiheen rajaaminen ei onnistu? Minkä perusteella valitsen tutkimusmenetelmät? Miksi hypoteesi ei toteutunutkaan? Mikä ihmeen teoreettinen näkökulma? Mistä saa tutkimukselle rahoituksen? Mitä tarkoittaa operationalisointi? Milloin pääsee syömään? Miksi tekemällä oppii? Mitä opin lukemalla kurssiblogia? Entä kommentoimalla ja pohtimalla muiden kirjoituksia? Miksi oppimisraportin kirjoittaminen on hyödyllistä? Mitä opin itsestäni oppijana? Miksi en osaa käyttää Ipadia? Mitä hyötyä Ipadin käyttämisestä on? Onko Ipadissa angry birds? Miten teknologialla voidaan edistää oppimista? Mitä hyötyä teknologiasta on tutkijoille? Miksi opetustilassa on kylmä? Miksi luovat ideat syntyvät paremmin ryhmässä?

Kuka kuulee lasta sodassa?

Mikä lööpissä veti puoleensa? Missä mun ryhmä on? Mitä jos ymmärsimme oppimistehtävän väärin? Onko oppimistehtävään yksi oikea vastaus? Miten nimikkotutkimusta pitäisi lähestyä? Miksi ryhmämme työskentely toimii niin hyvin? Miksi en osaa puhua ruotsia? Mitä voi oppia ryhmän kaksikielisyydestä? Miksi bussi oli myöhässä? Miten työt jaetaan? Kuka sanoo mitäkin? Mitä jos en muista mitä minun piti sanoa? Miksi sotalapsia pitää kuunnella? Mitä hyötyä sotalapsista saadulla tiedolla on yhteiskunnalle? Miksi aiheesta ei puhuta? Mistä syntyy sotalasten tarve puhua kokemuksistaan? Mikä tekee aiheesta mielenkiintoisen? Miten saamme yhteyden tutkijaan? Mitä haluamme saada selville tutkimuksesta? Miksi välillä naurattaa? Miksi posterin tekeminen on vaikeaa? Paljonko kahvi maksaa Oliviassa? Miten valmistautua tutkijatenttiin? Mitä opin itsestäni oppijana? Mihin aika katosi? Miksi silmälasit jäivät kotiin? Miksi ulkona sataa? Mistä saan opiskelulleni rahoituksen? Kuka kuulee minua? Kuka minä olen? Mikä on elämäntarkoitus? Mikä on tämän kirjoituksen tarkoitus?

Kuka tämän kirjoitti? Tiia ja Paula

About Deleted User

Special user account.
This entry was posted in Sekalaista. Bookmark the permalink.

61 Responses to ???

 1. Fritjof Sahlström says:

  Vem blev glad när han läste det här? Jag.

 2. Mari - Valtiovaltaryhmä says:

  Minäkin tulin hyvälle tuulelle tästä! Vertaistukea kaikille 😀 Poimin ainakin heti itseä/ryhmäämme askarruttaneet aiheet kysymysten joukosta. Ja sotalapsiin liittyen bongasin kaupan ilmoitustaululta Hiillos-teatterin näytelmän esitteen – Sotalapsi Ellin evakkotarina – esityksiä voi tilata muuallekin. Kävivät täällä meidän paikkakunnalla viime viikonloppuna ja marraskuussa ovat Toijalassa.

  http://shl.fi/2012/08/30/sotalapsuus-seuratalon-nayttamolla/

 3. Tiia Melander/sotalapset-ryhmä says:

  Mahtavaa, että asiaa käsitellään näytelmän muodossa! Aihe alkaa selvästi hiipimään ihmisten puheenaiheeksi.. 🙂

 4. Riikka Valtiovalta/Kyläkoulu-ryhmä says:

  Heh 🙂 !

  Ihanaa- osui ja uppos :-)!
  Kysymyksistä löytyi monta itseäkin askarruttanutta kysymystä.
  Onneksi suurimpaan osaan on saanut vastauksenkin…

 5. Anni/motivaatioryhmä says:

  Mahtava, erilainen postaus! Voisinkohan kirjoittaa osan oppimisraportista kysymysmuotoon – kaksi sivua kysymystulvaa, miten ois? Joskus tuntuu että matkan varrella tulee vaan enemmän kysymyksiä kuin vastauksia, mutta luotetaan siihen että me kaikki koetaan suuri valaistuminen (elämän, elämän tarkoituksen, maailmankaikkeuden jne suhteen) kurssin loputtua! 😉

 6. Yasmin N Samaletdin says:

  Ihanaa ja uutta, olette mahtavia:)

 7. Saako naapurin tontille rakentaa?

  Nimim. Sokkeli jo valettu

 8. Annette Kemppi says:

  Paavo Väyrysen puheenjohtajavaalien puhekin kalpenee tämän rinnalla! 🙂 todella hyviä oivalluksia!

 9. Sanna M Kauppila says:

  Mahtavaa! Kuin suoraan mun pään sisältä! Itse tunnistin ainakin monen oman ajatuksen tästä…

  Sanna/Mamu-ryhmä

 10. Maiju Sairanen/koulu-uupumus says:

  Hahah tosi hyvä postaus 😀 Kuulostaa aika tutuilta noi kysymykset, mut onneks aika moneen ollaan saatu jo vastauksia ja toivon mukaan kurssin loputtua osataan vastata ees osaan noista 🙂

 11. Tiia Melander/sotalapset-ryhmä says:

  Haha, hyvä jos muilla on samanlaisia tuntemuksia kuin meillä! Välillä (lue: lähes koko ajan) tosiaan tuntuu, että mihinkään ei ole selviä vastauksia, ja kaikki on epäselvää, mutta toisaalta, uskon että se on tämän kurssin ideakin.. 🙂

 12. Marianne Virta/Motivaatioryhmä says:

  Aivan mahtava, näyttää varmaan samalta kun pääni sisällä koulujuttuja miettiessä… pelkkiä kysymysmerkkejä 😀 Mutta se varmaan on tarkoituksin, että asioita joutuu pohtimaan eikä mikään ole itsestäänselvää.

 13. Siri Leijo/Maahanmuuttajanuoret says:

  Hyvä postaus, jossa kitetytyi ryhmätyöskentelyn haasteet! Itse olen kurssin aikana pohtinut paljon tätä työskentelymuotoa. Ryhmätyöskentely on kyllä yksi itselle vaikeimmista opiskelumuodoista. Toisaalta opin paljon ryhmäläisiltä ja samalla hion ryhmässä toimimisen taitojani, mutta toisaalta joskus ryhmän toiminta hidastaa tehtäviin pääsyä. Mutta ehdottomasti kyseessä on mielenkiintoinen kokemus!
  Ja näitä taitoja tarvitaan varmasti muuallakin elämässä.

 14. Kaisa/epäonnistujat says:

  Jes, mahtavuutta! Oivallettuja kysymyksiä kysymyksine perään. Tuli kyllä hyvä mieli! “Mitä kahvi Oliviassa maksaa?”

  Itse olen pohtinut samaa kuin Tiia sotalapset-ryhmästä. Kurssi tuntuu tuottavan aina vaan lisää ja lisää kysymyksiä ja tuntuu, että jokainen tapaamiskerta vie vain syvemmälle kysymysmereen. Mutta se tosiaan taitaa olla kurssin ideakin. Mahtavinta on mielestäni se, että meidät laitetaan kysymään ja ottamaan itse selvää ja pohtimaan asiaa. Valmiina ei ole annettu käytännössä juuri mitään. Varmasti jää enemmän mieleen tutkimuksen teosta kuin pelkästään sillä konstilla, että lukisin tutkimuksesta kertovaa kirjallisuutta ja tenttisin sen. Myös opiskelun muoto ryhmässä tuottaa omat haasteensa, mutta ehdottomasti pidän tätäkin hyvänä oppimisen paikkana monella tapaa.

 15. Anna K. / seksuaaliryhmä says:

  Mielenkiintoinen kirjoitus!

  Fiksu tietää vastaukset kysymyksiin, niinhän sitä usein tulee ajateltua, mutta onko asia kuitenkaan ihan näin? Kuulin kerran elämänohjeen “Kysy toteamalla ja vastaa kysymällä.”

  🙂

 16. Elisa / Seksuaaliryhmä says:

  Lempisanontojani on pitkään ollut “ei kysyvä tieltä eksy” ja mielestäni kysymysten esittäminen on aina paikallaan. Kysymisestä seuraa monesti myös se, että vastaus tulee mieleen kuin itsestään. Päässä surraava ajatus pitää jotenkin jäsentää kysymykseksi ja silloin tulee ehkä tiedostamatta selviteltyä solmua vähän. Varsinkin, jos täytyy miettiä miten kysymys pitäisi esittää, jotta siihen saisi mahdollsimman nasevan vastauksen. Saman asian äärellä on tutkijakin, miettiessään tutkimuskysymystä. Kysyminen on tutkimuksessakin keskeistä. Jatkakaamme siis kysymysten esittämistä, monet asiat selviävät vain kysymällä!

  Elisa (Seksuaaliryhmä)

 17. Henriikka Vaittinen / Aikuisopiskelijat says:

  Ihana kysymystulva! Muistuttaa aika pitkälle omaa olotilaani. Täytyy kuitenkin ajatella positiivisesti, eli kun osaa pukea kysymyksensä sanoiksi, niin on jo askeleen lähempänä vastausta.

 18. Annina/Epäonnistujat says:

  Voimme varmaan olla samaa mieltä , että tämä kurssi on ollut hyvin erilainen kuin muut peruskurssit tänä syksynä. Tällä kurssilla kysyminen on tehty mahdolliseksi, ja itse asiassa on suorastaan mahdotonta olla kysymättä. Perustuuhan itse kurssitenttikin tutkijalta kysymiseen. Useimmilla kursseilla näin ei ole: vaikka kysymyksiä pään sisällä syntyisikin, ne eivät tunnu tulevan sieltä ulos (ainakaan luennon aikana niin, että muutkin saisivat niistä kuulla). Kysymisen vaikeudesta käytiin muuten keskustelua myös epäonnistujien yhden blogitekstin yhteydessä. Vaikuttaa siltä, että kysyminen ja muutenkin osallistuminen on hankalaa ja jopa epä-motivoivaa ja pelottavaa (epäonnistumisen pelko!) “perinteisellä” luennolla. Tällä kurssilla kysymiskynnystä on kaikesta päätellen onnistuttu alentamaan! Tuntuu, että nyt ei olla enää kovin kaukana opiskelijalähtöisestä pedagogiikasta..

 19. Camilla Jokela/Koulu-uupumusryhmä says:

  Musta tuntuu, että teidän postauksen ansiosta Leila ja Fritjof toivottavasti pääsivät pyörähtämään opiskelijan pään sisällä 😀

 20. Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

 21. I think a few other blog creators need to start thinking about this website as an example. Distinctly clean and simple to use design, including very good posts! You are a pro when it comes to this area 🙂

 22. I think that other web page operators really should look at this webpage as a model. Really clean and user-friendly styling, as well as fantastic content and articles! You’re a guru here in this kind of topic 🙂

 23. Hi, Neat post. There is a problem together with your website in web explorer, could test thisЎK IE nonetheless is the marketplace chief and a good portion of other folks will leave out your great writing because of this problem.

 24. This is a topic which is close to my heart… Best wishes! Exactly where are your contact details though?

 25. I must thank you for the efforts you’ve put in writing this blog. I’m hoping to check out the same high-grade blog posts by you in the future as well. In fact, your creative writing abilities has encouraged me to get my own site now 😉

 26. Jaime Owca says:

  Your style is really unique in comparison to other people I’ve read stuff from. Thank you for posting when you have the opportunity, Guess I will just bookmark this web site.

 27. Ivy Grush says:

  An impressive share! I’ve just forwarded this onto a colleague who had been conducting a little research on this. And he actually bought me dinner simply because I discovered it for him… lol. So let me reword this…. Thank YOU for the meal!! But yeah, thanks for spending time to talk about this matter here on your internet site.

 28. antibiotic zithromax buy zithromax online uk zithromax usage

 29. Heya! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended
  up losing months of hard work due to no backup.

  Do you have any methods to prevent hackers?

  Feel free to visit my web blog Teava patrata

 30. sex dolls says:

  Best sex doll Hey there! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I genuinely enjoy reading through your articles.

 31. As a Newbie, I am continuously exploring online for articles that can benefit me. Thank you Sex Doll Blog

 32. I always spent my half an hour to read this website’s content everyday along with a mug of
  coffee.

  my webpage – Esarfe & fulare

 33. Good site you’ve got here.. It’s difficult to find
  good quality writing like yours nowadays. I
  seriously appreciate individuals like you! Take care!!

  Feel free to surf to my homepage; eAcoperisuri (eacoperisuri.ro)

 34. anyhill says:

  I want to to thank you for this excellent read!! I definitely loved every little bit of it. I have you bookmarked to check out new stuff you post…

 35. Wenn Sie Planungs bis Sponsor ein zwanzig individuelle versuchen und haben bekommen eine oder mehrere
  tausend Chips Lieferung.

 36. TEA1523P/N2,112 is available. We are distributor of NXP Semiconductors / Freescale TEA1523P/N2,112. Buy TEA1523P/N2,112 IC CTRLR SMPS OVP UVLO HV 8DIP.

 37. hitsaics says:

  You will also receive email alerts for key changes to this property. You may adjust your email alert settings in My Favorites. Copyright © 1996-2021, Point2 Please check back in a few minutes. We apologize for the inconvenience. Please check back in a few minutes. We apologize for the inconvenience. We apologize, but the feature you are trying to access is currently unavailable. We are aware of this issue and our team is working hard to resolve the matter. We apologize, but the feature you are trying to access is currently unavailable. We are aware of this issue and our team is working hard to resolve the matter. We apologize, but the feature you are trying to access is currently unavailable. We are aware of this issue and our team is working hard to resolve the matter. Please check back in a few minutes. We apologize for the inconvenience. https://forums.houseofkingdoms.com/community/profile/landondotson497/ We’re committed to your growth. From efficient rent collections to innovative marketing strategies, you’ll be poised for success. With Atlas, you won’t find any hidden charges such as “administrative” or “accounting” or fees on your invoice. Unlike most of our competitors, Atlas does NOT markup maintenance costs at your expense. The hourly rate we pay maintenance technicians is exactly what you pay. Let Atlas Properties help you find the perfect home, apartment, or condo for you. With a deep understanding of the city and its many neighborhoods, we can show you around the neighborhoods you’ll love to live, so you can find the home that checks off every box. To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key. Through both hot and cold markets, Atlas Property Group has played a leading role in the Bay Area’s historic growth for decades. Respect for the past is exceeded only by our superior stewardship today, and it’s this approach to smart, efficient, comprehensive and consistent property management that has seen us through both the good times and the bad in the marketplace. Things go up and down, but our commitment to our clients has always remained strong.

 38. hitsaics says:

  WizBet Online Casino is Licensed in Curacao in the Netherlands Antilles and are a proud member of The Genesys Club: a leading internet casino and loyalty rewards group that is favored by players and marketing partners across the globe. The WizBet Casino Bonus system is what attracts new players the most. Here you can find many bonus promotions that will help you make good money and enjoy playing online casinos. However, before we review all the deals that WizBet online casino offers, we should tell you about the VIP program. Visit one or all five of the great Genesys Club Casinos that we list here. Five of the very best casinos currently offered and operated by Genesys Technology NV. Fast payouts, 24 7 multi-lingual customer support, VIP Loyalty programs, excellent deposit and withdrawal methods and much much more are waiting for players at these casinos: https://kckoi.com/community/profile/malissashufelt4/ You don’t need to spend much or play against the most coveted players in the world to have fun. The best real money poker sites online offer great games and a professional environment, even if you play with pennies. Was this article helpful? Other poker variants such as HORSE, Badugi, and 2-7 Lowball are just as available via some online poker rooms. With that in mind, regardless of which poker variation you may choose to play with friends, there’s always the option to use play-money instead of real money when still learning or just not too eager to spend real money because of your friendship with others or your relationship with other players. In addition to playing online poker with friends, you might want to find somewhere for internet card games against people you’ve never met whether at a different venue or the same one where you compete with your buddies. Then you will be able to improve your game steadily, in between sessions with your pals, and perhaps gobble up all their chips during your subsequent private poker games online.

 39. hitsaics says:

  Atât jucătorii începători, cât și cei experimentați trebuie să se înscrie la Instantpay Cazinou. În noile cazinouri din primele luni de funcționare, sunt așteptate bonusuri generoase, promoții profitabile și turnee ușoare pe sloturile cu premii valoroase. 150% bonus de depozit special și 100 de rotiri de înregistrare suplimentare! – Bonus în numerar: Aceasta a fost cea mai populară formă de cadou pentru jucători oferită de cazinourile online, dar în prezent instituțiile de jocuri de noroc se orientează din ce în ce mai mult către alte tipuri de bonusuri (cum ar fi rotirile gratuite discutate anterior). Deși popularitatea acestui tip de bonus a scăzut semnificativ în ultimii ani, el este încă oferit de un număr mare de instituții de jocuri de noroc. Unitatea virtuală de jocuri de noroc Frank colaborează cu aproximativ 50 de furnizori de top din întreaga lume. Jucătorii vor primi divertisment din partea dezvoltatorilor NetEnt, Yggdrasil, Quickspin, Microgaming, BetSoft, Thunderkick, Amatic, Playson, NextGen, Booming și multe altele. Acest lucru a făcut posibilă colectarea a peste 2 mii de jocuri de noroc sub acoperișul virtual al clubului. Fiecare joc este licențiat oficial și va afișa un raport de plată ridicat. Printre altele, clienții sunt în așteptarea jocurilor cinstite, din moment în jocuri sunt introduse generatoarele de numere aleatorii autonome. https://retirementmonthlyincome.com/community/profile/simoneb6886898/ 5/5 – (1 vote) Princess Casino bonus fără depunere spectaculos Bonusul fără depunere în cadrul acestui cazinou constă în Princess Casino 80 rotiri gratuite pe care le poți folosi la 2 jocuri de sloturi renumite. 80 rotiri gratuite Princess Casino înseamnă de fapt 80 șanse de câștig fără niciun fel de investiție din partea ta. Începător sau experimentat, orice jucător de cazino își dorește ca printre ofertele disponibile pe platforma pe care dorește să joace să se găsească și astfel de promoții cu 50 rotiri gratuite ori 300 rotiri gratuite. Rotiri gratuite la un cazinou înseamnă un anumit număr de runde de joc gratuit la un slot desemnat de cazinou sau la alegerea liberă a jucătorului (așa cum este la Vlad Cazino), în care acesta pariază banii site-ului, nu proprii săi bani. În general, rotirile gratis au o valoare determinată (50 de rotiri gratuite sau 100 rotiri gratuite), dar, printre promoțiile derulate în ultima vreme de cazinouri, au fost lansate și mega free spins.

 40. hitsaics says:

  20% off all Non-Carpet Services!Feb20% DRIER. Our cleaning process uses 80% less water than typical steam cleaning, so carpets dry within hours, not days. This means you and your family can get back to enjoying your home sooner. See a full comparison of Chem-Dry vs Steam Cleaning to see all of the benefits of choosing Sweets Chem-Dry carpet cleaners. One other way to dry carpet after cleaning is to ask for a blow-dry from the same professional who cleaned it. This usually entails using a blower or van to help dry out some areas of the carpet. ProDry Floor Care did an excellent job on cleaning my carpet in my living room . They were professional, fast and friendly . I would definitely recommend them and use them in the future for my carpet cleaning services. Sure, you vacuum a couple of times a month and spot-clean your carpet and area rugs, but when was the last time your soft flooring surfaces were really clean? Professional carpet cleaning is vital to the health and cleanliness of your home and its residents. A professional carpet cleaning not only preserves the longevity of your carpet, it improves the quality of the air you breathe and makes your floors like new. https://agenciavegas.com.br/25anosdocev/community/profile/calvin249955605/ Adding an egress window or door to your basement project so your basement meets building code guidelines. These exits must now be present in most areas of the world in order for your basement floor plan to be approved! These exits are NOT a project for homeowners in most cases, and should be installed by a professional who specializes in installing them. The windows or the doors cost around $3,500 to $4,000.00 to install (labor and materials). Any time you are considering a basement renovation or transforming an unfinished basement into a habitable space, it is best to consult a qualified contractor that does basement remodeling in Delaware. After all, you want to make sure you maximize your ROI and end up with the new room you envisioned from the start. Adding a 5′-0″ or 6′-0″ “walk-up style” wet bar to your basement project will add approximately $1,500.00 to $2,500.00. Now this is a small bar situated along a wall in the basement that would typically have a small bar sink, mini- refrigerator, and 4 or 5 base and wall cabinets combined, and a counter top that make up the bar.

 41. I’d like to thank you for the efforts you’ve put in writing this blog. I really hope to see the same high-grade blog posts from you later on as well. Perfectly written subject material, Really enjoyed examining.
  바둑이사이트

 42. 먹튀검증 says:

  Hi! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche.
  먹튀검증

 43. i am for the first time here. I found this board and I in finding It truly helpful & it helped me out a lot. I hope to present something back and help others such as you helped me. This is highly informatics, crisp and clear. I think that everything has been described in systematic manner so that reader could get maximum information and learn many things. Your article looks really adorable, here’s a site link i dropped for you which you may like .카지노사이트

 44. Nice information, valuable and excellent design, as share good stuff with good ideas and concepts, lots of great information and inspiration, both of which I need, thanks to offer such a helpful information here. It’s really a cool and useful piece of information. I’m satisfied that you shared this useful information with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.
  카지노사이트

 45. I came to this site with the introduction of a friend around me and I was very impressed when I found your writing. I’ll come back often after bookmarking! baccarat online

 46. majorsite says:

  It’s too bad to check your article late. I wonder what it would be if we met a little faster. I want to exchange a little more, but please visit my site majorsite and leave a message!!

 47. Admiring the hard work you put into your blog and detailed information you provide. Great read! I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to my Google account. 토토사이트

 48. And i’m glad reading your article. However wanna remark on few normal issues, The website style is ideal, the articles is in point of fact nice! 파워볼분석

 49. I am happy that I observed this blog, just the right information that I was searching for! I gotta bookmark this site it seems handy handy. 스포츠토토

 50. safetoto says:

  As I am looking at your writing, safetoto I regret being unable to do outdoor activities due to Corona 19, and I miss my old daily life. If you also miss the daily life of those days, would you please visit my site once? My site is a site where I post about photos and daily life when I was free.

 51. When someone writes an article he/she maintains the plan of a user in his/her brain that how a user can know it. Thus that’s why this post is great. Thanks! 카지노

 52. It’s too bad to check your article late. I wonder what it would be if we met a little faster. I want to exchange a little more, but please visit my site casino online and leave a message!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.