Ainoa pysyvä asia on muutos

Asiat muuttuvat yhdessä hetkessä, ihmiset hitaasti – jos ollenkaan. Muuttuva maailma onkin täynnä muutosvastarintaa.

Omassa mielessäni muutos on mahdollisuus. Muutos on jotain positiivista. Miksi siis lähes aina muutos koetaan negatiivisena? Ymmärrän muutoksen inhimillisen puolen. Eihän se ole aina mukavaa heti, vaan vaatii monelta meistä sopeutumista ja aikaa.

Dilemmaksi muodostuukin se, miten pärjätä ja mennä eteenpäin silloin, kun muutokset ympärillä niin vaativat. Ja ennen kaikkea, miten tehdä se positiivisessa hengessä. Uskon, että ihmiset, joilla on kyky mennä eteenpäin muutoksen keskellä tai hyvin pian sen jälkeen, ovat nykymaailmassa vahvoilla.

Omaa työhistoriaani leimaa muutosvoima, ja jos voidaan puhua muutosjohtajista, ehkäpä tituleeraan itseni muutostyöntekijäksi. Kelpo kyky tänä päivänä, jota voi ruokkia opiskelemalla, kouluttautumalla ja haastamalla itseään.

Kun olet liikkeessä jo alun perin, on helpompaa liikkua muutosten vaatimaan suuntaan.

One thought on “Ainoa pysyvä asia on muutos

  1. Moikka!
    Jatkatko vielä tänne kirjoittelemista?
    Ihan asiaa haastat.
    Teemu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *