2. Luukku: Jipon lumihiutaleet

Lukijoiden vinkkien avulla Jippo sai kaikki olkipukit silmäilemään samaan suuntaan. Se lämmitti kovasti Jipon mieltä. Nyt Jippo haluaisi kotiinsa vielä enemmän joulutunnelmaa, ja varmistaa itselleen valkean joulun. Kuinka Jippo saisi lunta loihdittua ikkunanäkymäänsä, kun ulkona sitä on vielä kovin vähän? Onneksi Hertalla on ajatus!

Auta sinä tekemään Jipolle valkoinen joulu, ja askartele ikkunakoristeiksi valkeita lumihiutaleita!  Tarvitset valkoista paperia, sakset sekä hieman mielikuvitusta.

Leikkaa paperista neliön muotoinen pala. Taita neliö puoliksi, saat suorakulmion. Taita suorakulmio puoliksi, saat pienemmän neliön. Taita neliö vielä kahtia niin, että saat kolmion muotoisen paperin. Jos haluat pyöreitä lumitähtiä, voit tässä vaiheessa leikata kolmion lyhyen sivun kaarevaksi.

Sitten suunnittelemaan kuvioita! Lumihiutaleen sisälle tulevat kuviot leikataan kolmion pitkille sivuille. Pitkien sivujen välinen kulma on lumihiutaleen keskipiste, voit tehdä kuvion siihenkin. Reunakuvioinnin saat saksimalla kolmion lyhyttä sivua. Pitkillä sivuilla paperi on taitettuna, joten leikkaamasi kuviot näkyvät symmetrisinä valmiissa lumihiutaleessa. Pohdi, minkälaisia reikiä pitäisi leikata, jotta saisit sydämen, tonttu-ukon tai vaikka kuvassa olevia ketunpään muotoisia kuvioita!

Voit kokeilla myös taitella lumihiutaletta eri tavoin. Minkälaisia symmetrisiä kuvioita syntyy, jos taitatkin paperisi vain kertaalleen kolmion muotoiseksi? Entäpä jos teet taitoksia niin monta, kuin paperinpalallasi pystyy tekemään?

        

        

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *