9. Luukku: Piparivoron arvoitus

Hertta oli saanut piparinleivonnan aiheuttaman sotkun siivottua. Hän huokaisi ja istahti alas. Nyt on aika ottaa aimo kourallinen herkkupipareita ja lukea lempikirjaa. Hän ojensi kätensä kohti piparipurnukkaa, mutta hänen sormensa kauhaisivatkin tyhjää. “Jippo, Merirosvo ja Ruudolf!” Hertta karjaisi. “Olkaa hyvät ja tulkaa tänne ihan ja samantien!” Hertta silmäili kolmikkoa tuimasti. “Kuka teistä pihisti piparini ilman lupaa?” Osaatko sinä selvittää, kuka komikosta oli piparivoro?

Hertan tiukatessa piparkakkuahmattia Jippo, Ruudolf ja Merirosvo vastasivat seuraavalla tavalla:

Jippo: Olen syytön.
Ruudolf: Olen syytön.
Merirosvo: Ruudolf on syyllinen.

Jos vain yksi puhuu totta, kuka on piparivoro?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *