14. Luukku: Lahjanvaihtajaiset

Jippo sai kunnian toimi Hertan pikkujouluissa Pikkujoulupukkina. Hertta oli tehnyt kaikille yllätyspaketteja, jotka Jippo juhlallisesti jakoi pikkujouluvieraille – ja toki itselleen myös. Erivärisissä paketeissa oli erilaisia lahjoja: keltaisissa suklaata, vihreissä marmeladia, punaisissa lakritsia ja sinisissä piparkakkuja. Hertta lupasi, että lahjoja sai vaihtaa, mutta vain tietyn kaavan mukaan. Jippo tunnetaan suurena suklaan ystävänä (muistathan suklaasuut -luukusta, kuka söi tunnissa eniten suklaata). Mutta voi surku, Jipolle tuli vain yksi vihreä paketti. Miten Jippo pääsisi herkuttelemaan suklaalla?

Juhlavieras voi vaihtaa yhden punaisen ja kaksi sinistä lahjaa kahteen vihreään lahjaan.

Jos vieraalla on yksi vihreä ja yksi keltainen lahja, hän voi vaihtaa ne yhteen punaiseen ja yhteen siniseen lahjaan.

Jos vieraalla taas on kaksi keltaista ja yksi punainen lahja, voi hän vaihtaa ne yhteen vihreään lahjaan.

Kuinka monta keltaista suklaapakettia Jippo saa, jos hän vaihtaa pois vihreän pakettinsa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *