16. Luukku: Lukittu siivouskomero

Merirosvo siirtelee lehtikasoja vedenkeittimen ympäriltä, jotta pääsisi valmistamaan kupillisen lämmintä teetä. Hän kolistelee likaisia astioita yrittäessään löytää yhden edes hieman vähemmän käytetynnäköisen kupin. Leivänmurut rapisevat jalkojen alla ja sukka meinaa lipsahtaa jalasta sen jäätyä kiinni johonkin tahmeaan. “Ei auta”, Merirosvo huokaisee. “Merirosvon on joskus tehtävä se, mitä merirosvo ei kuunaan päivänä tahtoisi tehdä: siivota.” Viimeisin siivous juhannuksen tienoilla oli saanut Merirosvon niin pahalle tuulelle, että hän oli lukinnut siivousvälineet komeroon ja tuhahtanut perään “Siellähän pysytte ainakin jouluun asti!” Merirosvo silmäili vanhaa ruosteista riippulukkoa, joka killui siivouskomeron ovessa. Se kestäisi tasan yhden avausyrityksen. Merirosvon avainnipussa oli neljä avainta. Auta Merirosvoa valitsemaan oikea avain siivoustarvikkeiden vapauttamiseksi.

Mikä avain Merirosvon avainnipusta sopii lukkoon?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *