Ketun ja Pöllön tutkimuksia

Ketun ja Pöllön tutkimuksia on 4-8 -vuotiaille suunnattu videosarja, joka innostaa lapsia tarkkailemaan ympäröivää luontoa ja rohkaisee kokeilemaan itse. Videoilla Kettu ja Pöllö tutkivat esimerkiksi leipätaikinan kohoamista, rakentavat ötököitä ja istuttavat siemeniä. Jokaisen videon kautta lapset pääsevät toiminnallisesti tutkimaan lähiympäristöstä löytyviä eliöitä. Videoiden lisäksi kokonaisuuteen kuuluu ohjaajan ohje, joka sisältää tarvikelistat, helpot työohjeet ja vinkkejä tutkimusten tekemiseen. Materiaalien avulla voi järjestää esimerkiksi varhaiskasvatukseen sopivan tiedekerhon ja jokainen video toimii myös itsenäisesti johdatteluna hauskaan tiedetuokioon! Kettu ja Pöllö toivottavat kaikki lapset mukaan tutkimaan!

Kenelle? 4-8 -vuotiaat 

Mitä? Kuuden videon mittainen kerhokokonaisuus, teemana ympäristö ja eliöt

Varhaiskasvatussuunnitelma

  • Laaja-alainen osaaminen: Ajattelu ja oppiminen
  • Oppimisen alue: Tutkin ja toimin ympäristössäni

Ohjaajan ohje

Ohjaajan ohjeesta löytyvät tavoitteet, tarvikelistat, työohjeet, vinkkejä ohjaajalle sekä lisätietoa töistä:

Ketun ja Pöllön tutkimuksia – Ohjaajan ohje

Kerhovideot

Video 1: Tutkitaan hiivaa

Video 2: Rakennetaan ötököitä

Video 3: Kasvatetaan kasveja

Video 4: Lennätetään lintuja

Video 5: Vaihdetaan väriä

Video 6: Tutkitaan hampaita