Tutkimussalkku

Tälle sivulle on koottu ohjeita, joilla kokoat omaan varhaiskasvatukseen sopivan tutkimussalkun. Yksi tutkimussalkku pitää sisällään kymmenen eri työohjetta, joita voi käyttää tiedekerhon pohjana, siten että aina yksi tutkimus tehdään yhden kerran aikana. Salkuissa on myös ohjaajan ohjeet sekä kaikissa töissä on mietitty työhön liittyvä ilmiö, mitä aisteja käytetään sekä mitä taitoja harjoitellaan. Ohjaajan ohjeet sisältävät myös vinkkejä, joilla voi tukea lasten tutkimuksia, esimerkiksi millaisilla avustavilla kysymyksillä voi ohjata tutkimusten tekemisessä. Jokaisen laukun työt auttavat harjoittamaan tutkimuksen taitoja varhaiskasvatukseen sopivalla tavalla. Hahmottamista, havaintojen tekemistä ja ongelmanratkaisua aletaan harjoittamaan pienin askelin.

Salkkuja on kolme erilaista; siistit työt, sotkuiset työt sekä ulkona tehtävät työt.

Siistit työt

Siistit työt keskittyvät fysikaalisten ilmiöiden tutkimiseen, ääni, magnetismi ja valo.

Linkki siisteihin töihin

Sotkuiset työt

Sotkuisilla töillä tarkoitetaan tutkimuksia, joissa tarvitaan usein vettä ja siksi vaatii pieniltä roiskeilta suojautumista, työt ovat kuitenkin tehtävissä kodin tarvikkeilla ja vaarallisia kemikaaleja ei töissä käytetä.

Linkki sotkuisiin töihin.

Ulkona tehtävät työt

Ulkona tehtävät työt liittyvät elinympäristön tutkimiseen, esimerkiksi ulkona olevien ilmiöiden ja eliöiden tunnistaminen.

Linkki ulkona tehtäviin töihin.