Torspo yliopiston futsalsarjassa

Yhiksen lippulaiva Real Torspo ylsi komean historiansa hienoimpaan saavutukseen nappamalla hopeaa kovatasoisesta futsalsarjasta. Lue täältä manageri Arno “Zambrotta” Rydmanin otteluraportit.

Finaali: PE 9.3
13.00 Torspo – FC Jormat, 2-7 (1-4)

Torspo taisteli tänään tänään finaalissa raivoisasti, mutta se ei valitettavasti riittänyt. Vastustaja kuritti Torspoa laajalla materiaalillaan 7-2. Vaikka lukemat ovatkin aika tylyt, niin mitään ei annettu ilmaiseksi ja taistelutahtoa riitti loppuun saakka. Torspo loi useita maalitilanteita, mutta kahta maalia enempää ei aikaan saanut. Tolppalaukauksia oli kaksi, läpiajoja kaksi ja useita rebound-tilanteita, mutta pallo pomppi tänään vastustajalle.

Finaalipaikka oli aivan loistava suoritus ja kiitos kuuluukin koko joukkueelle. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Futsalsarja päättyi ja seuraavaksi on luvassa Kannu-Cup ja laitospeli.

Arno Rydman Manager, Real Torspo

 

 

Välierä: KE 7.3.
11.00 Torspo – Helsingin Työväennyrkkeilijät, 4-3

 

Uskomatonta! Mahtavaa! Ihanaa!!!

Torspo on finaalissa. Tänään kaatui välieräottelussa viimeinenkin vastustaja ennen finaalia. Torspo kohtasi Helsingin työväennyrkkeilijät kiihkeässä ja fyysisessä ottelussa Kumpulassa. Tunnelma oli alusta asti jännittävä, koska panokset oli korkealla kummankin joukkueen osalta. Nyt ratkaistaisiin pääsy finaaliin.

Peli oli erittäin kova tempoinen ja tilanteita syntyi kumpaankin päähän vuorotellen. Torspo pääsi iskemään monesti johto-osuman, mutta vastustaja tasoitti heti sen jälkeen. Lopullinen niitti torspolle tuli vain muutama minuutti ennen pelin loppua, kun Torspo siirtyi 4-3 johtoon. Nämä olivat myös loppulukemat ja torspo meni finaaliin.

Koko joukkue puolusti hyvin ja taistelutahtoa riitti loppuun asti. Finaalissa Torspo kohtaa FC Jormat perjantaina klo 13. Vastassa on tällä hetkellä sarjan kovin joukkue, joten pelistä tulee kovempi kuin mistään aikaisemmasta. Peliin lähdetään tiukasti puolustaen ja suorittamalla vastahyökkäyksiä. Ilmaiseksi ei anneta mitään.

Kiitos koko joukkueelle. Torspo on pelannut aivan loistavan sarjan. Perjantaina on viimeinen koitos. Kaikki paikalle.

Raportin kirjoitti manageri Arno Rydman

 

Puolivälierä: PE 2.3.
11.00 Torspo – Englannin Maajoukkue, 5-4 (1-3)

Tänään pelatussa puolivälieräottelussa vastaan asettui Englannin maajoukkue. HArmittavasti omia pelaajiamme oli paikalla kovin vähän. Onneksi saimme vahvistuksiksi jälleen “Juissin” ja myös VOO:n ari avusti Torspoa ja näin ollen Torspo kaatoi vastustajan 5-4 edeten välieriin…HYVÄ TORSPO!

Alku oli Torspolle huono ja vastustaja pääsi kolmen maalin johtoon Torspon nelikkopelin hapuillessa. Ennen ensimmäisen puoliajan loppua Ari kuitenkin kavensi tilanteeksi 1-3. Toinen puoliaika alkoi jälleen kovan väännön merkeissä ja Torspokin löysi sen viidennen vaihteen. Toisen puoliajan puoleenväliin mennessä Torspo tasoitti tilanteeksi 3-3 Kimmon ja Juissin maaleilla. Sen jälkeen Torspo siirtyi peräti 5-3 johtoon Arin ja Juissin tehtyä vielä kummatkin maalin mieheen. Tässä kohtaa tilanne näytti jo todella hyvältä. Vastustaja sai kuitenkin vielä kovan mylläkän aikaiseksi Torspon maalille ja pääsi kaventamaan 4-5. Tämän lähemmäksi vastustaja ei hyvistä yrityksistä huolimatta päässyt.

Ilkka Haavisto pelasi jälleen loistavan pelin varmistaen upeilla reaktiotorjunnoillaan voiton Torspolle. Vaikka Haavisto joutui antautumaan neljä kertaa, niille ei edes Ilkka voinut mitään.

Hyvä suoritus kaiken kaikkiaan koko joukkueelta. Seuraavasta pelistä tulee infoa pian.

Arno Rydman, ylpeä manageri, Torspo

Kokoonpano: Arno Rydman (c) Ilkka Haavisto (mv) Juì§í Ari Honkanen Jari Hanska Jukka Välimaa Antti Lehtinen Kimmo Malin

 

 

Neljännesvälierä:KE 28.2.
11.00 Torspo – ?, 3-0 (luovutus)

Alkusarjan ottelut:

PE 19.1.
14.00 Torspo – HO, 4-1 (3-1)

Torspo aloitti futsal-sarjan vahvasti ottamalla 4 -1 voiton Hämäläisestä Osakunnasta. Ottelu alkoi Torspon kannalta hienosti. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen joukkueenjohtaja Arno Rydman antoi vapauttavan syötön takaviistoon ja Jens Alderin siirsi pallon varmasti maaliin. Pian tämän jälkeen Kimmo Malin sijoitti pallon kauniisti verkon perukoille maalinedushässäkän jälkeen; 2 – 0 Torspolle. Kolmas maali oli Akseli Peltolan taidonnäyte. Jyväskylän ”Nwankwo Kanu” nousi röyhkeästi oikeaa laitaa, harhautti viimeisen puolustajan ja siirsi pallon varmasti puolityhjään maaliin. Vastustaja pääsi kaventamaan vielä puoliajan lopussa ja hienon pelin pelannut maalivahti Heikki Lauha joutui katsomaan pallon viuhuvan vasempaan alakulmaan. Tauolle siirryttiin kuitenkin Torspon johtaessa numeroin 3 – 1.

Puoliajalla ”Klixin Mourinho” Arno Rydman ärjyi joukkueelleen ja herätti tämän vieläkin kovempaan iskuun. Toinen puoliaika sujui kuitenkin melko tasaisissa merkeissä. Puoliajan ainoa maali syntyi, kun Vesa Salminen katkaisi oivaltavasti vastustajan maalivahdin avauksen ja pallo päätyi laiskasti pelanneelle Antti Kaihovaaralle. Kaihovaara leikkasi keskelle ja pääsi sijoittamaan pallon lähes tyhjään maaliin. Suhteellisen helppo voitto Torspolle. Ottelun parhaat pelaajat olivat maalivahti Heikki Lauha, Akseli Peltola ja ronaldinhomaisia harhautuksia tehnyt Jari Hanska. Peliä on parannettava, mutta tästä on hyvä jatkaa.

Otteluraportin kirjoitti Antti “Shefki” Kaihovaara

 

 

KE 31.1.
11.00 Ylimies XYY – Torspo, 1-4 (1-2)

Torspo otti tänään komean 1-4 voiton biologian opiskelijoista. Numeroista huolimatta ei voitto tullut kuitenkaan helpolla. Torspo oli tänään kokenut kovan pelaajakadon, ja vielä 5 minuuttia ennen ottelun alkua ei joukkueesta ollut saapunut kuin yksi pelaaja paikalle. Onneksi ottelun alkuun mennessä saatiin viisi pelaajaa kokoon ja lisäksi kahdesta taitavasta oikeustieteen opiskelijasta saimme suuren avun otteluun. Suuri kiitos heille.

Ottelu alkoi hieman hermostuneissa ja tunnustelevissa merkeissä. Kylmää kyytiä tuli 5 minuutin kohdalla, kun maalivahtina toiminut Heikki Lauha räpelsi maalinedustalla ja vastustaja runnoi lihasvoimalla pallon maaliin. Onneksi ottelun suvereenisti parhaimpana pelaajana palkittu Jens “valtsikan Thierry Henry” Alderin rokotti heti seuraavassa tilanteessa taitavalla sijoituksella pallon vastustajan maalin takanurkkaan. Maalin jälkeen paine alkoikin siirtyä vastustajan maalin suulle. Vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin painostus tuotti lopulta tulosta ja Torspo pääsi tauolle 1-2 johtoasemassa.

Toisella puoliajalla Torspo jatkoi painostusta, mutta hyvistä tilanteista huolimatta ei palloa saatu maaliin asti. Onneksi 10 minuuttia ennen loppua saatiin peliin ratkaisun makua, kun Torspo siirtyi 1-3 johtoon. Vastustaja pyrki lopussa rynniä nopeilla vastahyökkäyksillä kohti Torspon maalia, mutta sen sijaan Torspo kuittasi ja kaunisteli loppulukemat 5 minuuttia ennen pelin päätöstä.

Pelin parasta antia olivat kova taistelutahto sekä nopeat vastahyökkäykset vastustajan maalille. Kuitenkin viimeistelyssä ja erityisesti puolustuspelissä on parantamisen varaa. Tästä on hyvä jatkaa. Hyvä pojat!

  • Kokoonpano: Kimmo Malin (kapteeni)
  • Jukka Välimaa
  • Akseli Peltola *
  • Jari Hanska
  • Jens Alderin
  • Heikki Lauha (mv)
  • + kaksi oikeustieteen opiskelijaa

Otteluraportin kirjoitti Heikki Lauha

 

 

PE 9.2.
13.00 UHFC – Torspo, 3-3 (1-2)

Torspo kohtasi tänään UHFC:n Kumpulan liikuntakeskuksessa. Panokset olivat korkealla, koska ottelu ratkaisi jatkoon menijän. Ottelu päättyi kovan väännön jälkeen 3-3, mutta UHFC meni valitettavasti jatkoon maalieron turvin.

Ensimmäinen puoliaika alkoi Torspolta vahvasti ja saimme heti alkuun muutaman hyvän tilanteen vastustajan maalille. Vastustaja rankaisi kuitenkin heti ja siirtyi lyhyessä ajassa johtoon 2-0. Ensimmäisen puoliajan lopulla Torspon vahvistus Juha-Pekka Kuula kavensi 1-2.

Toinen puoliaika alkoi samoissa merkeissä ja vääntö oli kovaa. Vastustaja pyöritti peliä ja Torspo iski vastahyökkäyksillä. Pian oisen puoliajan alun jälkeen vahvistus Kuula iski jälleen vastaiskusta ja tasoitti tilanteen 2-2. Puolessa välissä Toista puoliaikaa joukkueen kapteeni Rydman iski volley pallosta pallon maaliin ja Torspo siirtyi johtoon 2-3. Vastustaja tasoitti kuitenkin vielä Toisen puoliajan lopulla 3-3, joka jäi myös ottelun lopputulokseksi.

Kaikesta huolimatta Torspo pelasi jälleen kerran loistavasti ja taisteli viimeiseen mieheen. Torspo ei hävinnyt alkusarjassa yhtään peliä, mikä on kova saavutus. Erityis kiitos kuuluu maalissa pelanneelle Ilkka Haavistolle, joka piti ilmiömäisillä reaktiotorjunnoillaan joukkuetta pystyssä. Ilman Haavistoa lukemat olisivat saattaneet olla hyvinkin synkät.

Kiitoksia kuitenkin kaikille, jotka ottivat otteluihin osaa. Pelit pelattiin hyvin ja tästä on hyvä jatkaa.

Kokoonpano viimeisessä ottelussa:
Arno Rydman (c)
Ilkka Haavisto (mv)
Heikki Lauha
Jari Hanska
Jukka Välimaa
Akseli Peltola
Juha-Pekka Kuula

Raportin kirjoitti Arno Rydman