Torspon syyshulinat 2008

Torspo – Codex 3 – 4

29.9.2008

Hyvää päivää 1 j.A.R. (jälkeen Arno Rydmanin) vaan kaikille!

Rankasti uudistunutta torspolaumaa vastaan juoksi tänään ruotsinkielisiä oikislaisia eli Codex. Maanantaina aamuyhdeltätoista alkanut matsi vaati veronsa ja managerikin saapui paikalle vasta viime tingassa, joten taktisten kuvioiden kertaus jäi ajanpuutteen vuoksi väliin.

Torspon startti otteluun oli hieman sekava ja jo parin minuutin pelin jälkeen Codex siirtyi 0-1 -johtoon Torspon puolustusvirheen jälkeen. Takaa-ajoasema heti kauden ensimmäisen ottelun kärkeen ei ollut ihan se startti, mitä haettiin.

Torspo kuitenkin otti pelin haltuunsa ja loi maalipaikkoja hyvällä sykkeellä. Vaikka pelipaikat olivatkin sekaisin, etenkin kärjessä raatanut kesän uusi tulokas Ilkka loi tilaa kuin tyhjästä ja laukoi ahnaasti. Kesken Torspon pitkän painostusjakson Codex iski uudestaan, kun Torspon puolustus revittiin jälleen auki ja punamustat lyötiin jo 0-2 -tappioasemaan. Torspo tuli kuitenkin vielä ensimmäisellä jaksolla maalin päähän, kun Pasilan pelätyimpiin jätkiin kuuluva Mylly-Lehtinen iski irtopallon verkon perukoille ja tauolle siirryttiin Codexin johtaessa 1-2. Torspo koki ensimmäisellä jaksolla myös pahan
takaiskun, kun Ilkalta napsahti nilkasta nivelsiteet ja muutenkin vähälukuinen joukkue menetti jälleen yhden pelaajan lasarettiin.

Toiselle jaksolle lähdettäessä Torspon peli alkoi jo asettua uomiinsa, mutta pienten puolustuslöysäilyjen takia Codex kuittasi itsensä jo 1-4 -johtoon. Puolenvaihdos taisi sekoittaa torspolaisia ja vastustaja pääsi iskemään pari kaappia kuin varkain.

Torspo heräsi kuitenkin taistelemaan ja Mylly höntsäili Urheiluruudun maalikimaraan päätyvällä suorituksella laidaltaan koko Codex-puolustuksen läpi ja rokotti etukulmasta pikku tikkarilla hölmistyneen Codex-kassarin ohi tilanteeksi 2-4. Torspo alkoi saada uutta intoa päälle ja peli oli täysin punamustien hallussa. Saulamaan Joona lähestulkoon mursi nenänsä pääpallossa, niin kovaa Torspo taisteli. Maalipaikkoja tuli kuin liukuhihnalta ja lopulta noin kaksi minuuttia ennen loppua Torspon kesän kallein ja tärkein hankinta, Tason Joel, iski volleystä tilanteeksi jo 3-4.

Aika loppui kuitenkin kesken eikä tuomarin lahjontayritys lisäajan saamiseksikaan toiminut. Lopulta kesken Torspon hurjan loppurynnistyksen tuomari puhalsi pilliin ja Codex vei pisteet mukanaan Porthaniaan lopputuloksella 3-4.

Kuokkaan siis tuli, vaikka peli oli täysin hallussa. Maalinteko ei maistunut lukuisista paikoista huolimatta, puolustuspäähän tehtiin kohtalokkaita virheitä ja suurilukuinen määrä avainpelaajia oli näppäilemässä jossain aivan muualla kuin Pallokentällä.

Keskiviikkona on jo kuolemanpeli, kun vastaan juoksee VOOn Jormat.
Terveisin,

Toivo Martikainen

Player-Manager, Torspo

P.S. Erityiskiitos maalivahti Hullu-Ilkkaa tuuranneelle Hessulle!

Torspo – Jormat 2 – 2

1.10.2008

Tänään oli jälleen aika pukea pyhä punamusta sotapuku ylleen, kun Torspo kohtasi klo 12 alkaneessa jalkapallosarjan ottelussa vanhan verivihollisen, valtio-oppilaisten “jengin” FC Jormat. Torspolaisia saapui paikalle runsas määrä ja joukkue oli selvästi nälkäinen. Otteluun lähdettiin manageri emeritus Arno Rydmanin Saksasta käsin ideoiman uuden taisteluhuudon virittämämä.

Pelin alku oli jälleen Torspolta hieman tahmeaa ja Jormat siirtyi johtoon noin kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Torspon puolustuslinjan taakse paitsioasemaan unohtunut jormakärki pääsi ohjaamaan lukemiksi 0-1 Jormille.

Torspo otti kuitenkin pelin haltuunsa ja Jormat alkoivat vetäytyä pelosta kauhuissaan. Torspo pyöritti peliä ja maalipaikkojakin alkoi punamustille siunaantua. Etenkin keskikentän väsymättömät dynamot Masa ja Joel veivät Jormia kuin mätää pässiä. Jormapuolustus kuitenkin kesti, vaikka joutuikin luutimaan akibergimäisiä hätäpotkuja aina vähän väliä. Puoliajalle siirryttiin Jormien johtaessa peliä 0-1.

Toiselle puoliajalle Torspo sai myötätuulen taakseen ja peli rullasi vielä aikaisempaakin paremmin. Torspomaalilla Hullu-Ilkka Haavisto nollasi Jormien vaaralliset vastahyökkäykset, HYVÄ ILKKA!!!

Torspon pitkän painostusjakson päätteeksi Vesa “Jumalasta seuraava” Salminen iski Kimmo Malinin nappisyötöstä taka-alakulmaan lukemiksi 1-1. Riemu pääsi valloilleen ja silminnäkijöiden mukaan torspoleiri “tärisi ja värisi äänestä ja tunteesta”.

Eikä aikaakaan kun Torspo jo siirtyi ottelussa johtoon. Vesquinho karkasi laidalta läpi ja iski kauniilla ja maagisella nostolla jormavahdin yli takanurkkaan Torspolle johtolukemat 2-1. Ilmassa oli suuren tunteen kosketus.

Peli ei kuitenkaan ollut vielä tällä taputeltu. Jormat saivat pian Torspon johtomaalin jälkeen hässäkän torspomaalille ja eräs tuntemattomaksi jäänyt jormakärki siirsi KÄDELLÄÄN pallon maaliin. Valitettavasti tuomari ei käsivirhettä nähnyt torspoleirin vahvasta protestoinnista huolimatta ja mutisi vain “jos se oli käsi, se pelattiin käteen.”

Pitänee ottaa Palloliittoon yhteyttä lahjusepäilyihin viitaten, Jormat ovat luultavasti voidelleet tuomaria ja ruskeiden kirjekuorien liikkeet tullaan tutkimaan. Peli oli muutenkin kuuma ja siihen liittyi suuria tunteita ja rumia otteita. Huutelua ja sivurajoista ja kulmista kiistelyä esiintyi molemmin puolin.

Lopussa molemmilla joukkueilla oli vielä paikkansa, mutta peli päättyi kuitenkin tasalukemiin 2-2. Näin Torspon pistetili aukesi, mutta jatkopaikka on yhä kiven alla ja vaatii vähintään kaksi voittoa kahdesta jäljelläolevasta pelistä. Suunnatkaa siis Bollikselle perjantaina klo 13, silloin vastaan asettuu ruotsinkieliset teekkarit eli TF Boys.

Erityiskiitokset runsaalle kannustukselle, paikalle saapuneista mainittakoon mm. Antti “Polhon vasarahai” Koskinen, Anni “SuperMäksä” Mäkeläinen sekä fuksien vahva edustus (Sara, Eve, Laura ja Aarni). HYVÄ HEI!

Raportin kirjoitti

Toivo Martikainen

Torspon manageri, maskotti, puolustaja ja virallinen banaanipoika

Torspo – TF Boys 1 – 3

3.10.2008

AIEEEEEEE TORSPO!!!

Sotahuuto ei tänään auttanut, kun Torspo kohtasi jalkapallosarjan ratkaisevassa alkulohko-ottelussa ruotsinkieliset teekkarit eli TF Boysin. Erittäin vaikeissa sääoloissa (räntäsadetta ja auringonpaistetta) pelatun matsin avauksessa nähtiin vihreää, kun Laura-Emelia-Keski-Hakuni oli Torspon STARTING CENTER FORWARD. Punamustat joutuivat heti alussa jälleen tappiolle, kun TF Boysin tarkka ja painava laukaus upposi
vastustamattomasti Riku Aholan vartioiman torspomaalin alanurkkaan.

Ensimmäisellä jaksolla tuli vielä lisää, kun torspopuolustus antoi jälleen vetopaikan ja TF Boys rokotti tiukalla kudilla kahteen-nollaan. Tauolle siirryttiin kuitenkin toivoa täynnä, sillä Torspon peli rullasi hyvin ja vastustaja ei päässyt oikeastaan kertaakaan avaamaan Torspon puolustusta, vaan ainoa pelote oli kaukovedot.

Toisella jaksolla Torspo nosti prässiään ja pääsi hyviin paikkoihin, mutta mestoista ei maistunut. Vastustaja yllätti jälleen pahalla kaukolaukauksella tilanteeksi jo 3-0 kesken Torspopainostuksen. Kaukovedot olivat muutenkin alati vaarallisia märällä ja limaisella kentällä, ja niihin Torsponkin olisi pitänyt satsata enemmän.

Lopussa Tason Joel toi elegantilla maalilla Torspon vielä kahden maalin päähän ja loppukiriä alettiin virittelemään toden teolla. Aika loppui kuitenkin kesken ja lopputulokseksi jäi TF Boysin 3-1 -voitto.

Nyt kävi siis näin ja ensi viikon perjantaina pelissä on enää kunnia, kun vastaan asettuu Englannin maajoukkue. Sinne siis taas vääntämään.

Raportti jää nyt tähän koska manageria korpeaa aika lailla ja lisäksi pukuhuoneen limainen, omenanraatoja ja sukkateippejä täynnään vellonut lattia sai ÄLLÖITYKSENKIN valloilleen.

Toivo Martikainen

Torspon manageri

Torspo – Englannin maajoukkue 6 – 6

10.10.2008

“Taas kansa täyttää;
kentän, katsomon…”

Aurinkoinen lokakuinen perjantaipäivä kävi tuntia jälkeen meridiemin ja Torspon pelin oli jo määrä alkaa. Kansa ei tänään kyllä todellakaan täyttänyt kenttää tai katsomoa; torspolaisia oli saapunut paikalle puolustamaan punamustaa kunniaa ainoastaan neljä kappaletta, muilla oli erinäisiä verukkeita ja näppäilysessioita meneillään. Niinpä luovutusvoitto kerkesi jo langettaa varjonsa ottelun ylle, kunnes hätäapua saatiin paikalle ja pelaamaan päästiin. Säännöistä jouduttiin tosin sopimaan siten että sekä
Torspo että Englannin maajoukkue pelasivat yhden vajauksella.

Peliä Englannin maajoukkuetta vastaan oli käyty noin viitisen minuuttia, kun Fuksi-Jouni Mäkelä poksautti komeasti neitsyytensä tekemällä torspouransa ensimmäisen maalin irtopallosta alanurkkaan. Vihollinen tuli kuitenkin pian tasoihin ja pääsi vielä ohikin. Tässä vaiheessa Mylly-Lehtinen alkoi viritellä huikeaa päivätyötään käyntiin ja maaleja alkoi syntyä. Puoliajalle siirryttiin varsinaisen maali-iloittelun jälkeen Torspon ollessa 4-3 -tappiolla.

Toinen puoliaika alkoi hyvin, kun Mylly viimeisteli hattutemppunsa iskemällä Torspon 4-4 -tasoituksen kauniisti sivusaksilla alapesään. Vastustaja juoksutti kuitenkin hataraa torspopuolustusta (lue: Toivoa) ja Englannin maajoukkue johti toisen puoliajan kaartuessa kohti loppua jo 6-4.

Aiemmissa otteluissa alle odotusten pelannut Torspo sisuuntui tästä ja aloitti huikean loppukirin. Torspon scouserpaitainen ulkomaalaisvahvistus iski lukemiksi 6-5 ja katarttisen viimeisen maalin tarjoili kukapa muukaan kuin itse MYLLY, joka tasoitti lukemiksi 6-6 jo ottelun neljännellä rysällään!!

Näihin lukemiin peli päättyikin ja kättelyiden jälkeen Torspo siirtyi suihkun puolelle. Manageri haluaa kiittää erityisesti Pasilan syövereistä Torspolle hätäavuksi värvättyä Myllyn pikkuveljeä, Mikko “Miguel” Lehtistä, joka dominoi keskikenttää nuremaisella olemuksellaan. Managerilla oli tänään rankka päivä, kun joutui kuuntelemaan yhden sijasta
kahden LLLehtisen hörötyksiä… EI OO HELPPOO!!

Jalkapallosarja on nyt siis päätöksessään ja Torspon saldoksi jäi kaksi tappiota, kaksi tasapeliä ja kaksi pistettä. Tiukka oli eikä todellakaan mennyt niin kuin oli suunniteltu. Toki alkulohko tiedettiin kovaksi jo etukäteen, mutta olisi tuosta pitänyt jatkoon puristaa. Avainpelaajien puuttuminen ja rungon radikaali uudistuminen ottavat aikansa, mutta kyllä tästä vielä noustaan ja maailmalle näytetään.

Toivo Martikainen

Player-Manager, Real Torspo

Leave a Reply