Joulukuussa kaksi T&K-iltaa!

Kesken kiihkeimmän pikkujoulukauden on syytä muistuttaa, että joulukuussa on luvassa vielä kaksi tiedettä & kaljaa -tapahtumaa. Molemmat t&k-illat järjestetään tutussa paikassa eli PUNAVUOREN AHVENEN kabinetissa (Punavuorenkatu 12).

Tule siis paikalle kyselemään tai kuuntelemaan lähihistoriamme tapahtumista! HUOM! Paikalle kannattaa tulla ajoissa.

#################################################

tiistaina 2.12. klo 19.00 paikalle saapuu

VALTIOSIHTEERI ARTO MANSALA

Tässä pieni katsaus miehen henkilöhistoriaan:

Vuonna 1941 Kuopiossa syntynyt Mansala opiskeli poliittista historiaa Helsingissä 1961-65. Hän toimi Ulkoasiainministeriön palveluksessa yli neljä vuosikymmentä. Mansala oli 1980-2000-luvuilla suurlähettiläänä Budapestissa, Pekingissä, Moskovassa sekä Bonnissa/Berliinissä. Ulkoasiainministeriön korkeimpana virkamiehenä, valtiosihteerinä, hän toimi 2003-06.

Keskustelemme Mansalan kanssa hänen suurlähettiläsvuosistaan ja kokemuksistaan asemamaissa. Hänen toimikausilleen osuivat mm. sosialismin sortuminen Itä- ja Keski-Euroopassa, Tiananmenin verilöyly, Moskovan vallankaappausyritys sekä vallanvaihto Kohlista Schröderiin sekä Bonnin tasavallasta Berliiniin. Lisäksi Mansala kertoo poliittisen historian merkityksestä ja tarpeellisuudesta uransa aikana.

#################################################

tiistaina 9.12. klo 17.00 vieraaksi saapuu

KANSANEDUSTAJA ILKKA KANERVA

Ilkka Kanerva (s. 1948) on toiminut Kokoomuksen kansanedustajana vuodesta 1975. Hän on toiminut ministerinä kolmessa hallituksessa sekä Eduskunnan varapuhemiehenä. Lisäksi Kanervalla on ollut useita muita luottamustehtäviä.

Puheenaiheena Kanervan värikäs poliittinen ura. Tilaisuus kestää noin kaksi tuntia.

#################################################

Leave a Reply