Talven 2009 futsalsarja

Torspo – Force Majeure 0 – 3

16.1.2009

Hellurei ja töttöröö,

Kevään futsalsarja lähti tänään käyntiin ja Torspolla oli heti edessään kova paikka. Vastaan asettui Force Majeure, yksi sarjan kovimpia joukkueita. Tunnelma oli koko päivän sähköinen ja yksi Torspon lukuisista tähtipelaajista, Joel “Veikkola” Kulometsä kertoi managerille luottamuksellisesti ennen peliä Porthaniassa järjestetyllä strategialounaalla
nukkuneensa edellisyönä huonosti, kun peli jännitti niin paljon.

Torspolauma oli monilukuinen ja alkulämpöä haettiin heittelemällä ylänurkkia. Tällä kertaa Torspon vahvistukseksi saapui myös Brakun Pallokissojen maalihirmu Outi Niemelä. Otteluun lähdettiin suurin odotuksin.

Peli oli alusta lähtien tiukkaa vääntöä eikä kumpikaan joukkue saanut luotua selkeitä maalipaikkoja. Vastustaja prässäsi hyvin ja pääsi paremmin peliin sisään. Hieman ensimmäisen puoliajan puolivälin jälkeen vastustaja pääsi 1-0 -johtoon hyvän prässäyksen johdosta saadun pallonriiston ja kliinisen viimeistelyn jälkeen. Edes Torspon kuuluisa maalivahti Hullu-Ilkka “rokkistara” Haavisto ei pystynyt pelastamaan tätä tilannetta.
Puoliajalle siirryttiin Torspon ollessa 1-0 -tappiolla.

Toisen jakson alkuun Torspolla oli pari hyvää maalipaikkaa, mutta hienosti rakennetuista hyökkäyksistä ei osuttu maalipuiden väliin. Ote alkoi hyvän punamustan painostuksen loputtua siirtyä jälleen vastustajalle ja pian Force Majeure siirtyi 2-0 -johtoon vastahyökkäyksen päätteeksi. Torspo ei tästä kuitenkaan lannistunut vaan nosti prässäystä, pelasi uhrautuvasti ja haki kavennusta. Tässä ei kuitenkaan onnistuttu ja lopulta vihollinen pääsi iskemään kovaa yrittänyttä Torspolaumaa vastaan vielä 3-0 -loppuniitin.

Selittelyä on turha harrastaa, vastustajat olivat nopeampia, taitavampia ja fyysisempiä, eli yksinkertaisesti parempia pelaajia. Torspo lähtee kuitenkin pystyssä päin tuleviin otteluihin jatkopaikka yhä vahvasti kiikarissaan.

Pelin jälkeen Torspo siirtyi suihku- ja saunatiloihin puimaan tappion syitä ja
suunnittelemaan ensi kesänä Hietsun uimarannan voimailualueella pidettävää massakautta, jonka virallisina valvojina toimivat Ilkka Haavisto ja Arno Rydman. Tämän jälkeen lauma siirtyi managerin asunnolle pelaamaan pessiä ja palautumaan rankasta ottelusta, ja tällä tiellä olemme yhä.

Torspon puolesta,

Toivo Martikainen

manageri ja puolustaja, Antti J. Lehtisen luokkakaveri

Torspo – KTTO 2 – 7

30.1.2009

Torspokansa,

Elämme kovia aikoja. Torspo ui syvällä pohjamudissa. Peli on luokatonta ja tahtotila alhainen. Pelirohkeus on tiessään ja pelaajat käyskentelevät lähes yhtä varjojen mailla kuin Roy Makaay München-vuosinaan. Toisaalta joskus on hyvä olla klesana, niin voiton hetkellä osaa todella arvostaa saavutuksiaan.

Torspon ja KTTO2000:n välinen futsalsarjan kamppailu potkaistiin käyntiin Kumpulassa tänään klo 13. Torspoja oli paikalla ihan mukavasti ja kaikki näytti hyvältä. Pelin alusta alkaen KTTO:n joukkue hallitsi kenttätapahtumia kuitenkin lähestulkoon yksipuolisesti ja Torspo joutui heti perässäjuoksijan asemaan. Pallo poltteli Torspojalkoja eikä oikein mikään tuntunut onnistuvan. Pelinavaus oli hidasta, syötöt eivät napsuneet omien jalkoihin ja vihollinen pääsi jatkuvasti vaarallisiin vastaiskuihin.

Yhdestä tällaisesta vastahyökkäyksestä sitten kolisikin omissa, kun pallo pomppi tolppaan ja siitä Torspon epäonnisen maalivahdin Panu “miespatsas” Aution kautta verkon perukoille. Suomi-Unkari NEVER 4GET… Panu saapui maajoukkueen höntsistä tosipelien ääreen kun tarve oli kovin Hullu-Ilkan ollessa estynyt saapumaan paikalle. Ilkka sanoi, että hänellä oli matsin päälle samaan aikaan gradukeskustelu arvoisan professorimme Marjatta Rahikaisen kanssa. PAREMPI OLIS SIT TULLA KIVA JA MUKAVA GRADU, ILKKA!!

Torspo ei kuitenkaan vielä täysin lannistunut ja peli alkoi hiljalleen
jopa asettua uomiinsa. Torspolla oli pari hyvää hyökkäystä ja pian Juhukka Korhonen iski WZQ Salmisen syötöstä hienolla kierrevedolla KTTO-maalin alakulmaan lukemiksi 1-1.

Pian seurasi kuitenkin lisää ja KTTO siirtyi 2-1 -johtoon Torspon pelatessa lepsusti maalin jälkeisessä vaihdossa. Torspolauma alkoi kuitenkin heräillä ja pallo ei enää poltellut jaloissa niin kovasti. Torspo pääsi iskemään pelin jälleen tasoihin, kun manageri haistoi KTTO-puolustaja Tuomas “Stobe” Aution otteissa pelon ja iski kärkkäästi kiinni, kun tämä yritti pelata palloa alaspäin veskarille. Pieni tökkäisy ja pallo lipui maalivahti Tarik Hossainin jalkojen välistä kauniisti maaliin, HYVÄ TOIVO!!

Maalin jälkeinen vaihto koitui jälleen Torspon kohtaloksi. Löysä peli ja KTTO pääsi kuin ilmaiseksi jälleen johtoasemaan. Jälleen osallisena oli myös Torspopuolustus, kun pallo kimpoili punamustien verkkoon epäonnisesti. Manageri kirosi kovaan ääneen vaihtoaitiossa Torspon epäonnea ja jopa aina niin kyyninen tuomari tuli lohtua äänessään muistuttamaan, että se on vain futista… Puoliajalle siirryttiin KTTO2000:n johtaessa maalein 3-2.

Toisen puoliajan alussa Torspoa alettiin sitten vielä kuin mätää pässiä. Mikään ei taaskaan onnistunut ja peli oli todella munatonta. KTTO pyöritti minkä jaksoi ja iski todella kauniin hyökkäyksen jälkeen päämaalilla lukemiksi 4-2. Tämän jälkeen Torspo otti tietoiseksi taktiikakseen panostaa kaikki hyökkäyspeliin, jotta peli saataisiin tasoihin. Taktiikka näytti aluksi toimivan ja pari paikkaa luotiin, mutta ei maistunut pojille ei. Pehmeys kaksinkamppailutilanteissa ja levoton pallollinen peli antoi otteen jälleen KTTO:lle, ja joukkue pääsi leikittelemään lukemiksi jo 5-2 vastahyökkäyksen jälkeen.

Tietoinen riskeeraaminen jatkui ja Torspo nosti maalivahtinsakin mukaan peliin ja yritti myllyttää peliä vielä tasoihin. Toisin kävi, ja riskinotto tuli kalliiksi. Lopussa KTTO pääsi vielä iskemään kaksi maalia tyhjiin Torspon yritti päästä vielä mukaan peliin ilman maalivahtia. Loppulukemat ovat karua luettavaa: Torspo 2 – KTTO 7.

Manageri on syvästi pettynyt koko joukkueen esitykseen ja ruoskii kaikista kovimmin juuri itseään. Huomenna yhissählyssä ei anneta tuumaakaan periksi ja ensi viikolla koko joukkueen on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja treenata hullun lailla kaikkea mahdollista urheilua. Lisäksi mainittakoon, että henkisessä valmistautumisessa on pakko olla jotain vialla, kun täysin hyvistä pelaajista kuoriutuu tosipaikan tullen tyhjiä kuoria vailla minkäänlaista sielua tai mieltä. Ensi kerralla manageri tekee parhaansa psyykatakseen pelaajiin ennen peliä valtavasti itseluottamusta, syvää vihaa vastustajia kohtaan sekä raakaa seksuaalista magnetismia.

Välillä pitää olla rikki, mutta vielä Torspo nousee ja maailmalle näyttää.

Tappiomielialoin,

Torspon manageri, voitetaan tai hävitään.

Torspo – Lokomotiv SÅssÅkÅm 8 – 0

11.2.2009

Aurinko paistaa jälleen punamustien leiriin ja hiki on virrannut mahtavan voiton kunniaksi. Torspo nousi Tuonelasta tänään klo 12 Lokomotiv SÅssÅkÅmia vastaan pelatussa ottelussa.

Torspolaisia saapui paikalle hyvissä ajoin ja jo pukuhuoneessa huutojen ja karjaisujen voimakkuudesta kävi selväksi, että tänään kelpaa vain voitto ja vastustajan totaalinen nöyryytys. Motivaatio oli ennennäkemättömän kovalla tasolla. Alkulämmittelyt vedettiin kertaakaan hymyilemättä ja sataprosenttisen tosissaan. Vesku koitti naurattaa joukkuetovereita hassuilla sisäreisivenytyksillä, mutta ei onnistunut häiritsemään superkeskittyneen torspolauman mielenrauhaa. Jalkapallomaailmassa liikkuneiden huhujen mukaan seuran johto on harkinnut managerin eroittamista ja Luiz Felipe Scolarin palkkaamista torspoluotsiksi jos Sossukomia vastaan tulisi tappio.

Ottelu potkaistiin käyntiin ja heti ensi sekunneista huomasi, että kentällä oli Uusi Torspo. Pallo ei enää poltellut jaloissa vaan kaikki pelasivat vakuuttavalla itseluottamuksella, suurella sydämellä ja joka tilanteessa kaiken peliin laittaen. Torspo hallitsi alkua suvereenisti ja jo noin kahden minuutin pelin jälkeen paukkui ensimmäisen kerran, kun Teemu “Pukki” Antikainen vapautti upealla syötöllä Veskun läpiajoon eikä Kirkkonummen lahja jalkapalloilevalle maailmalle epäröinyt hetkeäkään sijoittaessaan pelivälineen vihollismaalin alakulmaan.

Torspo jatkoi pelin hallintaa ja maalivahti Hullu-Ilkka Haavisto joutui jopa tekemään punnerruksia maalillaan lämpimänä pysyäkseen, kun punamustat pyörittivät peliä vastustajan kenttäpäädyssä. Pian pamahti uudelleen, kun Torspo sai kulmapotkun. Ilkka Maulavirta asteli tuuliselle kulmalipulle enkelinvaaleiden hiuksien lepattaessa ilmavirrassa. Millintarkka keskitys tavoitti korkeimmalle nousseen managerin pään ja pallo oli silmänräpäyksessä maalin ylänurkassa. Erikoistilanteet ovat jalkapallon suola.

Vielä ennen puoliaikaa Torspo lisäsi etumatkaa hullunkurisella maalilla, kun maalivahti Hullu-Ilkka rykäisi pallon omalta maalivahdinalueeltaan toisessa päässä nukkuneen hölmistyneen Lokomotiv-veskarin taakse upealla pommilla, joka putosi yläriman alle kauniisti kuin syksyn ensimmäinen vaahteranlehti. Syöttöpisteen maaliin sai Otto “Salon Toveri” Tähkäpää, joka pelasi pallon älykkäästi alaspäin maalia himoinneelle Haavistolle.

Toisella puoliajalla Torspo jatkoi armotonta myllytystä ja etenkin Joel Kulometsä hassutti vastustajia keskialueella jatkuvasti ja puikotti ainakin kolme sossukomilaista. Pian Torspo siirtyi jo 4-0 -johtoon, kun Joel vapautti Ilkka Maulavirran kauniilla seinäsyötöllä laidalta läpi ja Ilkka pamautti voimalla etuylänurkasta sisään. Pallo jatkoi matkaansa verkon läpi peliareenan mainosplakaateihin, niin tulinen kuti oli kyseessä.

4-0 -johtomaalin jälkeen torspolaiset heittelivät jo itsevarmasti yläfemmoja ja ote lipsahti hetkeksi. Sossukom aloitti lyhyen pyörityksen, mutta Hullu-Ilkka pelasti pallon maaliviivalta kovan tilanteen jälkeen. Torspolaiset päättivät ryhdistäytyä ja naulata taululle vielä rumemmat lukemat. 5-0 -maali syntyi, kun alati vaarallista Teemua rikottiin ja Vesa “ovela kuin kettu” Salminen asettui ampumaan vapaapotkua. Torspolaiset olivat scoutanneet Sossukomin muurin tarkasti etukäteen ja Vesa sivalsi pallon kylmän viileästi ilmaan hypänneen muurin ALITSE maalin alakulmaan. Fiksu temppu, ei tässä turhaan mitään ylioppilaita olla!

Lopussa homma repesi Sossukomin totaaliseksi nöyryytykseksi, kun Otto ja Joel pääsivät vielä viimeistelemään kahdesta upeasta kuviosta 7-0 ja 8-0 -maalit. Molemmat maalit syntyivät hienoista joukkuekuvioista ja maalintekijöiden tehtäväksi ei jäänyt muuta kuin laittaa pallo takatolpalta tyhjään maaliin. Syöttäjinä kunnostautuivat Teemu sekä allekirjoittanut.

Torspo oli tänään mahtavassa vireessä ja hallitsi pelitapahtumia suvereenisti läpi ottelun. Suurkiitos kaikille paikalle saapuneille sekä hengessä mukana olleille!

Voitonriemuisin terveisin, perjantain matsiin jo latautuen

Team Manager, Torspo

P.S. Ottelua ei oikeasti edes pelattu, sillä ääliövastustajia ei saapunut paikalle yhtään kappaletta. Torspolaisia oli kuitenkin paikalla kunnon määrä ja vihollisjoukkueen pelkuruus ja se, etteivät he viitsineet tiedottaa poissaolostaan aiheutti suurta närää punamustissa. Torspo sai siis luovutusvoiton. Kiitos kuitenkin että luit raportin ja kerrottakoon vielä, että pelin sijaan Torspo suuntasi Chemicumin Unskariin syömään.

Torspo – Ylimies XYY 11 – 2

13.2.2009

Elämme ilon ja onnen päivää, rakas torspokansa,

Saksasta Klixin hörökorviin kantautuneet, seuran julman ja kunnianhimoisen omistajanmietteiksi väitetyt lauseet managerinvaihdoksesta voidaan vihdoin kuitata huhupuheina. Aurinko paistoi tänään torspoleiriin kirkkaammin kuin se on loistanut upeassa talvisessa pakkassäässä kylpevän Helsingin yllä koko viikon aikana.

Torspo marssi kentälle Kumpulan liikuntakeskuksessa tunti meridiemin jälkeen äärimmäisen keskittyneenä ja motivoituneena. Koko joukkueesta paistoi vahva voittamisen tahto ja ilmassa oli suuren tunteen kosketus. Vastassa oli biokemian ja solu- ja molekyylibiologian opiskelijoiden joukkue Ylimies XYY valkoisissa paidoissaan. Paholainen enkelin asussa sananmukaisesti.

Torspo siirtyi käyttämään rutiiniksi muodostuneen 2-1-1 -pelimuodostelman sijaan hieman pelirohkeampaa, mutta tehokkaaksi tiedettyä 1-2-1 -taktiikkaa. Salmiakkikuvio tuntui toimivan heti alkuunsa ja peli oli alusta asti vahvaa torspopyöritystä. Jo muutaman minuutin pelin jälkeen Vesquinho Salminen pelasi Juho T. Korhoselle tekopaikan eikä Savonlinnan suuri mies erehtynyt, 1-0! Juhukka jatkoi huikeaa vaihtoaan ja iski jo seuraavasta tilanteesta ylimiespulustuksen haparoidessa taululle 2-0 -lukemat.

Torspo piti otteen jatkossakin itsellään ja siirtyi pian jo 3-0 -johtoon Joel “mul on siisti risuparta” Kulometsän ampuessa pallon Ilkka “valokuvamalli” Maulavirran hienosta poikittaissyötöstä ylimiesmaalivahdin ohi alakulmaan. Joelkin päätti tuplata henkilökohtaisen maalimääränsä vielä ensimmäisellä puoliajalla ja siirsi pallon läpiajon päätteeksi kylmästi verkon perukoille. Vastustaja sai vielä ensimmäisen jakson lopussa luotua varmalta maalilta näyttäneen tilanteen torspopäätyyn, mutta maalilla aggressiivisesti ärjynyt Hullu-Ilkka Haavisto nappasi ilmiömäisen kopin. Puoliajalle siirryttiin Torspon johtaessa siis 4-0.

Toisella jaksolla kentällä nähtiin yhä kompakti ja dynaaminen torspolauma. Tässä vaiheessa alkaa mennä jo managerillakin laskut sekaisin maalimäärien huidellessa liian korkeissa luvuissa lyhyen matematiikan cumulusylioppilaalle, mutta Torspo siiryi pikavauhtia jo 7-0 -johtoon ja maalintekijöinä kunnostautuivat Vesku kahdesti sekä fuksi-Otto. Juho jakoi palloa komeasti maalintekijöille. 7-0 -tilanteessa torspojen mentaliteetti lipsahti hetkeksi liian itsevarman puolelle ja vastustaja rokotti heti kaksi takaisin. Tilanteessa 7-2 manageri huusi torspoille jo suoraa huutoa ja punamustat ottivat otteen takaisin itselleen pienen psyykkauksen jälkeen.

Pelin loppu oli jälleen totaalista torspohallintaa ja “ylimiesten” nöyryytystä. Välillä jopa tuomari joutui puuttumaan peliin ja rauhoittelemaan, kun kuumana käynyt vastustajan tähtipelaaja käyttäytyi lapsellisesti ja väkivaltaisesti kyynärpäitään heilutellen kun peli ei sujunut alkuunkaan toivotulla tavalla. Onneksi Viikissä on leveät ja korkeat käytävät ja suuret tontit, niin mahtuu pikkumies egonsa kanssa kulkemaan.

Viime minuuteilla silmään pisti etenkin Matti Tikkasen suunnaton maalinälkä, Masa laukoi alati ja hipoikin rimoja ja tolppia. Onneksi ei tällä kertaa ollut Munkkiniemen Johnny Cashin osumatarkkuudesta kiinni, kun ensin Maulis tykitti kärkkärillä etuylänurkkaan ja tämän jälkeen Joel siirsi Torspon jo 9-2 -johtoon. Loppuun Vesquinho osoitti vielä maalivainunsa ja iski pari lisää pelin jo luovuttaneen ylimiespuolustuksen taakse.
Loppulukemat Torspo 11 – 2 Ylimies XYY.

Torspolaisuus elää ja voi hyvin.

Hauskaa viikonloppua kaikille,

Torspon manageri

Torspo – Hallux 1 – 2

22.2.2009

Punamustien vuoristoratamainen kyyti yliopiston futsalsarjassa jatkui perjantaina, kun klo 14 Kumpulassa käynnistyneessä alkulohkon viimeisessä ottelussa vastaan asettui Lääketieteen kandidaattiseuran FC Hallux. Torspolaisia saapui paikalle paljon ja alkuverryttely oli leppoisaa. Maalivahti Hullu-Ilkka Haavisto oli aloittanut viikonlopunvieton ajoissa ja häipynyt provinsseihin, joten manageri joutui kantamaan vastuunsa ja astelemaan maalipuiden väliin. Toisaalta ihan hyvä näin, sillä edellisillan HVK ja tiistain Tampereen-reissu oli vienyt voimat siihen malliin että juoksuaskeleet olivat managerille yhtä mahdottomia kuin voltti kahdella kierteellä Timo Jutilalle.

Peli käynnistyi ja halluxlaisten pallovarmuus sekä fiksu pelaaminen sävyttivät ensi minuutteja. Ensimmäinen varsinainen maalipaikka isovarpaisille siunaantui noin kahden minuutin pelin jälkeen, mutta keskeltä kovaa ammuttu kuti suuntautui suoraan torspovahdin PÄÄHÄN, josta pallo kimposi takaisin peliin. Ah sitä krapulan ihanuutta tämän tärskyn jälkeen!

Hallux siirtyi pian 1-0 -johtoon, kun torspopuolustuksen puolivaloilla merkkaama lääkiskärki pääsi kääntämään pallon kantapäällä kohti maalia ja unessa ollut torspoveska hörppäsi pallon helpohkosti verkon perukoille. Maalin jälkeen Torspo alkoi kuitenkin saada otetta ja pari maalipaikkaakin onnistuttiin luomaan. Lopulta kolahti, kun Vesquinho “EL DE KIRKKONUMMI” Salminen sai pallon laidalla ja tykitti hienolla kierrevedolla halluxmaalin alanurkkaan 1-1! Halluxin maalia muuten vartioi yleensä tuomarina häärivä Ade, joka tuurasi myös ryyppäämään ratkennutta veskaria. Ade ei paljoa sitten dyykkaillut…

Vielä ensimmäisen jakson lopussa jo vaarattomalta tuntunut halluxlauma iski uudelleen, kun joukkue sai vaparin läheltä Torspon maalia. Torspovahdin tarkasti paikalleen asettelema muuri kierrettiin lataamalla pallo voimalla takatolpalle, josta se pomppi osittain tuurillakin parin kimmokkeen kautta Torspon maaliin. Ihan komea maali oli kuitenkin, ja puoliajalle siirryttiin Halluxin 2-1 -johdossa.

Toinen puoliaika oli aika lailla kokonaisvaltaisesti NIHKEÄÄ HIERONTAA. Torspo puski päälle, mutta vapauttavia syöttösuuntia ei auennut ja maalipaikat jäivät vähiin. Hallux puolusti fiksusti vetäytymällä kilpikonnaan ja Torspon peliä sekoitti jopa liian vilkas vaihtoruljanssi. Noin viisi minuuttia ennen päätösvihellystä Torspo sai kuin saikin pallon maaliin, mutta byyri hylättiin, koska Halluxin pelaaja oli törmäillyt veska-Aden pois pelistä. Vesahan ei tilanteessa töninyt… Aikamoisen torikokouksen jälkeen peli saatiin jälleen käyntiin, ja loppuvaiheessa allekirjoittanutkin nousi mukaan hyökkäyksiin jättäen maalin tyhjilleen. Tämäkään ei kuitenkaan tuottanut ylärimaa parempia tuloksia ja lopulta Hallux vei ottelun numeroin 2-1 ja lähetti torspot kirmailemaan aropupujen tavoin kevätlaitumille aina ulkofutissarjan alkuun asti.

Pelit on siis tältä talvelta pelattu ja treenejä katsellaan seuraavan kerran perioditauon jälkeen. Ulkofutissarja käynnistyy luultavimmin huhtikuun alussa tai jo maaliskuun loppupuolella, SINNE VOITTAMAAN!