Jalkapallosarja, kevät 2009

Torspo – FC Topelia 15 – 1

20.4.2009

Kaunis torspokansa/
katkoo kahleitansa!

Kevään jalkapallokausi pyörähti käyntiin tänään ja klo 12 Bolliksella pelatussa ottelussa Torspoa vastaan asettui aiemmin tuntematon FC Topelia, jonka pelaajarunko koostuu ilmeisesti pääosin humanisteista.

Torspolaiset saapuivat paikalle hyvissä ajoin ja pientä alkulämpöä kerettiin tuulisessa säässä ottamaan. Myös asiaankuuluvat kollektiiviset venyttelyt hoidettiin. Maalivahti Hullu-Ilkka Haavisto oli totutun vihaisella päällä jo ennen ottelua ja paikalle saapui myös pokeriluolista välillä ulkoilmaa haistelemaan tullut Koskisen Antti.

Pelin käynnistyttyä kävi heti selväksi, että Torspo on hallitseva osapuoli. Alussa peli oli kuitenkin kaikin puolin poukkoilevaa ja punamustien pakka pahasti sekaisin. Pikku hiljaa rivit saatiin koottua ja Torspo siirtyikin pikaisesti 3-0 -johtoon, kun maalinteossa kunnostuivat mm. Akseli “Vekseli” Peltola sekä Maalihai-Maulavirta. 3-0 -tilanteessa syyllistyttiin hieman liialliseen optimismiin, kun koko joukkue säntäsi vastahyökkäykseen ja puolustukseen jäi iso aukko. Joukkueen nimeltämainitsematon manageri
päätti jostain kumman syystä syöttää pallon suoraan vastustajan lapaan ja tästähän rokotettiin heti tilanteeksi 3-1. HYVÄ TOIVO!!

Torspo keräsi kuitenkin rivinsä ja etenkin keskikentän väsymätön dynamo Jukka “Jugiboi” Välimaa raatoi herkeämättä ja voitti kaksinkamppailun toisensa jälkeen. Antti “Vasenpakki” Koskinen jakoi hyvällä öögalla upeita läpisyöttöjä ja pian Torspo johti peliä jo 5-1, kun Juho “Juhukka” Korhonen ja JugiStyle laittoivat palloja reppuun. Puoliajalle siirryttiin Torspon ollessa 7-1 ylhäällä, kun myös Jone Mäksä Mäkelä ja Masa the Määz Tikkanen nautiskelivat palloja sisään Joel “Mä liityin just Feisbuukkiin” Kulometsän toimiessa läpisyöttökoneena.

Toisella jaksolla Torspo pääsi puoltenvaihdoksen myötä luutimaan myötätuuleen ja se näkyi pelin kulussa. Heti alusta lähtien peli oli hienosti punamustien hallussa ja managerin puolustushasseista huolimatta vastustaja ei päässyt enää peliin mukaan. Hullu-Ilkalle taisi pelissä kertyä kokonaiset kaksi torjuntaa. Torspo kasvatti pian johtoaan, kun kevään maalikuninkuudesta kiivaasti kamppailevat Veksu, Maulis ja Juhukka iskivät
muutaman lisää ja tilanne oli nopeasti 10-1 Torspolle.

Peli alkoi toisen jakson loppua kohden pelaajien väsyessä käydä hieman fyysiseksikin, mutta ylilyönneiltä onneksi vältyttiin. Myös tuomarityöskentely herätti kiivasta keskustelua, eikä aivan suotta. Torspo piti kuitenkin katseensa tulostaululla ja otti vielä pienen loppukirin. Maalinteossa onnistuivat vielä Mylly-Lehtinen hienolla roikkupallolla vastustajan kassarin käsien kautta sekä joukkueen manageri, joka siirtyi hetkeksi kärkeen ja lirutti heti pallon maaliin. Jukka Välimaa pääsi vielä iskemään pallon maaliin ja loppulukemat olivat Torspolle 15-1.

Kentän parhaana pelaajana palkittiin joukkueen sisäisen, YO-aukion Unskarissa pelin jälkeisen uunimakkaralounaan yhteydessä suoritetun äänestyksen jälkeen vakuuttavan yksimielisesti Antti Koskinen, jonka pelisilmä ja maltti olivat aivan maailmanluokkaa. Myös upean epäitsekkäästi pelannut ja muille hyökkääjille esimerkillisesti tilaa tehnyt ja paikkoja luonut, jussibenayounmaisen esityksen antanut Joonas “Taiteilijasielu” Ranta
oli vahvoilla äänestyksessä.

Kaikille hyvää Lauhan päivää (H2:n mukaan) toivottaen,

Toivo Martikainen

Torspon manageri ja pulustaja

Torspo – Force Majeure 1 – 8

24.4.2009

Hei vaan,

Tänä hienona keväisenä perjantaina pelattiin jälleen yliopistosarjan jalkapalloa ottelun Torspo – Force Majeure muodossa. Vastus tiedettiin ennalta erittäin kovatasoiseksi, oikiksen Force on perinteisesti yliopistosarjan kestomenestyjä ja joukkue vilisee hyviä pelaajia.

Torspo lähti otteluun kuitenkin ennakkoluulottomasti ja ensimmäisellä jaksolla pakka pysyi puolustussuuntaan kohtalaisesti kasassa. Hyökkäyssuuntaan oli yllättävän vaikeaa ja vetoja maalia kohti ei oikein saatu. Pelirohkeus tuntui puuttuvan kokonaan ja pallo ei pysynyt punamustien hallussa kovinkaan pitkiä ajanjaksoja kerrallaan.

Torspojen nostaessa peliään ja satsatessa hyökkäykseen avausmaalin kaiho otsalohkoissaan vastustaja pääsi rokottamaan, kun pallonmenetyksen jälkeen torspopakka oli hajalla ja vihollinen pääsi pahaan vastaiskuun. Ylivoimahyökkäyksestä pallo pelattiin boksin laidalla vapaana olleelle forcelaiselle, jonka kova veto upposi torspomaalilla Hullu-Ilkka Haavistoa tuuranneen Riku “Viikset ja parta” Aholan estelyistä huolimatta
verkon perukoille.

Torspo sai maistaa vastahyökkäyksen myrkyllisyyttä avausjaksolla vielä uudestaan, kun jälleen hyökkäyskuvioita rakenneltaessa tapahtui pallonmenetys ja Force Majeure pääsi vastahyökkäykseen, josta iskettiin taululle luvut 2-0. Jalkapallo on jatkuva siirtymävaihepeli, ja sen sai myös Torspo katkerasti ensimmäisellä puoliajalla todeta.

Puoliajalla erinäisten huoltotoimenpiteiden ohella pelin tuomari, iki-ihana Ade kävi antamassa Torspolle taktisia neuvoja. Torspo siirtyikin perinteisestä 3-2-1 -peliryhmityksestä hieman monipuolisempaan 2-3-1 -asetelmaan, jolla haettiin Mursun parhaiden vuosien 4-5-1-EOM -shamppanjajalkapalloa. Keskikentän timanttimuodostelma tuntui toimivan ja enää tarvittiin Giggsy Wiggsy täydentämään kuvio. Marvelous…

Torspo ottikin pelin vahvasti haltuun heti toisen jakson alussa, peli tuntui toimivan ja paine pysyi forcepäädyssä Jukka “Jugi” Välimaan dominoidessa keskikenttää ratkaisevilla pallonriistoillaan. Torspo pääsikin maalin päähän, kun Matti “the nutmeg” Tikkanen pyristeli irti forcepuolustuksen pihdeistä ja tykitti akiriihilahtimaisen tarkasti pallon etualakulmaan maalivahdin ulottumattomiin. Tikkasen tuuletus olikin asiaankuuluvan villi ja syöpyi torspolaisten verkkokalvoille ikuisiksi ajoiksi.

Maalin jälkeen peli oli edelleen torspohallinnassa ja tasoitusmaalia hierottiin.
Viimeistely jäi kuitenkin uupumaan hyvästä pelinrakentelusta huolimatta ja Force pääsi jälleen rokottamaan sohimalla Aholan hyvästä torjunnasta kimmonneen irtopallon verkon perukoille torspopuolustuksen seistessä tolpillaan. Torspo jatkoi kuitenkin painostusta ja sai luotua tilanteita. Maalinteko ei kuitenkaan onnistunut mm. Teemu “Teemu” Antikaisen ja Joel “Joel” Kulometsän hienoista syötöistä huolimatta. Force Majeure pääsi
jälleen vastahyökkäyksen päätteeksi laukomaan pallon torspomaaliin, tilanne oli jo 4-1.

Lopussa Torspo nosti pakkaansa jatkuvasti, sillä mitään ei enää ollut menetettävissä. Taktiikaksi otettiin seitsemän eteen, nolla alas. Ja tietäähän sen mitä siitä seuraa. Lopun teurastus oli kaiken kaikkiaan mautonta ja manageri pakkasikin tavaransa 6-1 -tilanteessa ja lähti kiirehtimään laitoskahveja kohti pelin ollessa menetetty. Lopussa Force pääsi vielä nitomaan pari kaappia torspolauman jo luovutettua pelin ja loppulukemat
ovat karua luettavaa; 8-1.

Torspon peli oli tänään vain ajoittain hyvää, mutta kokonaisuudessaan liian vaisua. Suuren osan ajasta peli oli liian vaikeaa, yksinkertaiset syötöt eivät onnistuneet ja jouduttiin hätätilanteissa roiskimaan pitkää palloa. Peli oli aneemista, mielikuvituksetonta ja puhditonta. Kaveria ei autettu hakeutumalla vapaaksi. Pelistä puuttui rohkeutta, dynaamisuutta ja vihaa. Erityiskiitoksen manageri haluaisi esittää Antti “ei viiksiä, ei partaa, mutta iso tukka” Lehtiselle, joka darraisena tuskaili vaihtopenkillä rytmihäiriön ja kammiovärinän kourissa, mutta selviytyi silti aina kentälle asti taistelemaan.

Maanantaina vastaan asettuu erittäin kova vaihtarien sissiarmeija, Erasmus FC. Torspolla on pakkovoiton paikka, jos jatkopaikka meinaa kiinnostaa edes vähää alusta. Siispä kaikki maanantaina Bollikselle, peli höntyillään klo 14. Manageri ystävällisesti pyytää torspolaisia saapumaan paikalle jo puoli tuntia ennen kickoffia, jotta lämmöt ja taktiikat keretään ottaa kunnolla. Myös kannustusta tarvitaan, etenkin hyvän säätilan vallitessa Torspon ottelu on urheiluelämys vailla vertaa!

Tappiomielialoin, hyvää viikonloppua toivotellen,

Toivo Martikainen

Manageri ja “vasenpakki”

FC Real Torspo

Torspo – Erasmus FC 1 – 5

27.4.2009

Hihhulei

Torspo kohtasi yliopiston jalkapallosarjan viimeisessä ottelussaan tänään klo 14 Bolliksella vaihtareiden vaaralliseksi tiedetyn Erasmus FC:n. Keskikentän pelaajissa tapahtui hieman kierrätystä, kun Joel “Feisbuuk” Kulometsä ja Matti “Munkkiniemen Gennaro Gattuso” Tikkanen olivat erinäisistä teknisistä syistä poissa kokoonpanosta. Aukkoa saapui täyttämään pitkästä aikaa torspoväreissä nähty Panu “Nwanko Panu” Autio.

Peli käynnistyi aurinkoisessa ja lämpimässä kevätsäässä tuomari Aden puhaltaessa pilliinsä. Torspo ryhmittyi 2-3-1 -muodostelmaan ja ohjasi Erasmuksen peliä laidoille. Pakka pysyi hyvin kasassa, eikä vihollisen hyökkäykset olleet kovin vaarallisia. Ylöspäin punamustat olivat kuitenkin luvattoman heikkoja. Palloa ei maltettu pitää omilla, vaan roiskittiin hätäisesti kohti vastustajan päätyä. Organisoidut hyökkäykset olivat vähissä
ja pelirohkeus alhainen.

Torspo alkoi pikku hiljaa nostaa pakkaansa ja hakeutui maalipaikkoihin. Viimeinen silaus, silkinpehmeä läpisyöttö tai tiukka laaki ylänurkkaan jäi kuitenkin koko ajan uupumaan. Torspon painostaessa Erasmus pääsi vaaralliseen vastahyökkäykseen, pelasi kärjessä häärineen peribritti Chrisin vapaaksi boksin sisään ja peli oli 1-0 Erasmukselle. Edes Torspon maalilla urhoollisesti torjunut Ilkka Haavisto ei pystynyt estämään maalia.

Torspo jatkoi kuitenkin omilla linjoillaan ja peli oli äärimmäisen tasaista. Erasmuksen hyökkäykset olivat vaarattomia niin kauan, kun ne saatiin ohjattua laidoille. Keskitykset ja pehmoiset kaukoyritykset olivat Ilkalle pelkkiä marjoja. Torspo nousikin pelissä tasoihin, kun keskikenttää aika-ajoin dominoinut Tontunmäen Diego Maradona eli Panu Autio pelasi Juho “Juhukka” Korhoselle pallon boksin sisään. Juho pääsi kääntymään irti
puolustajastaan, sai jalan vapaaksi ja nykäisi kylmästi taka-alakulmaan, 1-1!

Kohti ensimmäisen puoliajan loppua Torspo alkoi väsyä ja pelaajien väliin jäi isoja välejä. Näihin väleihin Erasmus pääsi iskemään ja otti pelin hallinnan takaisin itselleen. Yritykset olivat kuitenkin verrattain vaarattomia, kunnes aivan ensimmäisen jakson lopussa pallo pomppi tuurilla boksin sisään jääneelle britille, joka sijoitti alakulmaan taukolukemat 2-1.

Toiselle jaksolle Torspo tuli vain ja ainoastaan tasoitusmaali mielessään. Peli oli kuitenkin vaikeaa, eikä kentällä onnistuttu toteuttamaan puoliajalla läpikäytyjä asioita. Parhaat mahdollisuudet tasoitukseen siunautuivat Akseli “Vekseli” Peltolalle ja Ilkka “Maulis” Maulavirralle, mutta viimeistely jäi hampaattomaksi.

Torspon hakiessa tasoitusmaalia puolustus jäi vähemmälle ja Erasmus pääsi iskemään pian vastahyökkäyksistä ja punamustien kohtalokkaista pallonmenetyksistä lukemiksi ensin 3-1 ja sitten 4-1. Torspon selkäranka oli napsahtanut poikki, eikä ankarasti omiaan taistoon läpi ottelun piiskannut manageri tai maalilta pää punaisena karjunut Haavistokaan enää uskoneet voittoon. Torspo päätti kuitenkin kaatua kunniakkaasti saappaat jalassa ja jatkoi painostusta, ja saikin pelin otteen vielä itselleen. Maalinteossa ei kuitenkaan enää onnistuttu, ja pelin päätteeksi Erasmus iski lukemiksi 5-1 jälleen vastahyökkäyksestä Torspojen ollessa ylhäällä kulmapotkun myötä.

Yhden voiton ja kahden tappion myötä jatkomahdollisuudet ovat siis menneet ja lohkosta pudotuspeleihin etenevät Erasmus ja Force Majeure, joiden jäsentenvälinen ratkaisee lohkovoiton. Torspo ei kuitenkaan vielä säntää kesälaitumille aropupun tavoin, vaan jatkaa harjoitteluaan tavoitteenaan laitoksen henkilökunnan kellistäminen ensi viikon keskiviikkona 6.5. klo 16 pelattavassa laitosottelussa.

Toukokuun aikana on vielä jäljellä valtsikan sisäinen Kannu Cup, jossa katsotaan kuka saa kulkea seuraavan vuoden ajan Klixillä rinta karrella ja Kannu Cupista skumppaa siemaillen. Treenaus ja pelit siis jatkuvat!

Punamustan kansan psta,

Toivo Martikainen

Manageri

FC Real Torspo

Leave a Reply