Torspon syksy 2009

Torspo – Kroonikot 3 – 5

28.9.2009

Ei se taas kovinkaan vahvasti mennyt, HEIKKI! Jalkapallosarja käynnistyi Torspon osalta tänään maanantaina, kun punamustia vastaan juoksi uudistunut Kronoksen joukkue. Aurinko paistoi, linnut lauloivat ja syyspäivä oli kaunis. Hullu-Ilkka oli estynyt, joten häntä maalissa tuuranneen Lauri “T1000” Mikolan saavuttua peli voitiin potkaista käyntiin.

Torspopakka oli heti alusta alkaen pahasti tuuliajolla. Pallo poltteli jaloissa kuin absintti vatsalaukussa ja peli oli hermostunutta. Peli pyöri vaarallisesti Torspon puolustusalueella ja Kroonikoilla oli pari pahan näköistä maalipaikkaakin, mutta T1000 hoiti ne varmasti.

Ensimmäinen maali syntyi, kun Kroonikoiden kovan vedon jälkeen Heikki ei ollut siivoamassa palloa pois Torspon rangaistusalueelta ja vastustaja pääsi törkkäämään sen verkon perukoille. Takaiskusta sisuuntunut Matti “Munkan Dylan” Tikkanen tykitti vastustajan selän kautta pian pallon Kroonikoiden maaliin avuttoman kassarin voidessa vain katsella pallon upeaa tippumista takanurkkaan.

Torspon pelinrakentelu tökki yhä maalin jälkeenkin ja etenkin keikkuvalla
managerinpallilla vielä istuskeleva henkilö avasi peliä suorastaan luokattoman huonosti, EI TODELLAKAAN NÄIN! Pian Kroonikot siirtyikin jo 2-1 -johtoon, kun Toivo kierrettiin helposti ja Välimaan Jukka löysäili miehensä vartioinnissa.

Torspo nousi kuitenkin vielä tasoihin ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä, kun Arno “Läskikärppä” Rydman runnoi vahvan laitanousun päätteeksi pallon Teemu “pianisti” Antikaisen syötöstä verkon perukoille ja tuuletti riehakkaasti comeback-maaliaan.

Toisella puoliajalla sama tendessi jatkui; Kroonikot meni johtoon, mutta Torspo tuli vielä tasoihin. Torspon upean tasoituksen 3-3:een laukoi Matti Tikkanen, kun Joonas “Jay Shore” Ranta tiputti pallon hienosti Tikin juoksulinjalle. Lähes seuraavasta hyökkäyksestä Kroonikot siirtyi jo 4-3 -johtoon, kun Torspopuolustus ei saanut palloa luudittua pois rankkialueelta.

Alkoi Torspon raivokas loppurynnistys, jonka aikana niin saksanmaalaisvahvistus Jens “der Alte” Närger laukoi avopaikasta ohi ja Jay Shore nikkasi pallon takatolppaan epätasapainoisesta asennosta. Lopussa Kroonikot iski vielä yhden maalin ja pelin loppunumerot kirjoitettiin 5-3 Kroonikoiden hyväksi. Sitten mentiin suihkuun.

Torspon peli kaatui tänään seuraaviin seikkoihin:

  • Antti “nuori menestyjä” Kaihovaara ei pelannut
  • Heikki “Tason Heikki” Lauhalla oli koulukiireitä
  • maalintekotilanteissa oltiin huonoja
  • puolustus vuoti
  • joukkuepeli takelteli
  • valmennus oli ehkä heikointa IKINÄ
  • SUMMA SUMMARUM: Torspo oli tänään syvältä

Ottelun jälkeen koko joukkue julistettiinkin laihdutuskuurille (kiellettyjen aineiden listalle mm. perunamuusi ja suklaaleivokset). Ankara itseruoskinta on ainoa tie voittoon keskiviikkona. Joukkueen odotetaan saapuvan paikalle jo klo 10.30, jotta ehditään käymään hieman strategiaa läpi ja ottamaan kunnon alkulämpö. Manageri haluaa myös pyytää joukkueelta anteeksi tässä raportissa esiintyvistä henkilökohtaisista loukkauksista. Paitsi EI Heikiltä!

Terveisin,

Toivo Martikainen
Huono manageri

Arno Rydman
Läskikärppä

P.S. Torspon huonon päivän voi tiivistää seuraavasti: päivän kovin suoritus nähtiin ottelun jälkeen YO-aukion Unicafessa, kun Jouni “kiva jätkä” Mäkelä joi kolme lasia vettä ilmeenkään värähtämättä, VOI VELJET!

Torspo – KTTO2000 1 – 1

30.9.2009

Torspolla oli maanantain katastrofaalisen peliesityksen jälkeen vajaa kaksi vuorokautta aikaa nuolla haavojaan ja keskittyä tulevaan otteluun. Joukkue kokoontui tänään aamulla klo 10.30 Bollikselle ottamaan lämpöä ja hieromaan joukkuepeliä kuntoon.

Ensimmäinen järkytys tuli kuitenkin heti alkuun, kun ilmeni Hullu-Ilkka Haaviston unohtaneen pelin, hyvä ILKKA! Hätä ei kuitenkaan ollut tämännäköinen, kun Riku “Ricardo” Ahola kiskoi hanskat käteen ja meni maalivahdiksi. Riku oli aloittanut päivän jo aiemmin urotöiden merkeissä hakemalla managerin kotoa pelikentälle, hyvä tsemppi Riku!

Peli päästiin vihdoin potkaisemaan käyntiin Aden saavuttua pillipiiparoimaan ja KTTO2000 aloitti hallinnan. Torspopakka oli tiivis ja kurinalainen, mutta välejä löytyi silti. KTTO2000 siirtyikin johtoon heti ottelun toisella minuutilla, kun Paul “Pooli” Stenbäck latasi pallon vasurilla komeasti torspomaalin alakulmaan ohi voimattoman Aholan. Torspon oli jälleen taisteltava tiensä tappioasemasta väljille vesille.

Torspo ottikin pelin hienosti haltuun ja piti palloa lähes koko puoliajan
KTTO-vyörytyksen jälkeen. Maalipaikkoja ei kuitenkaan auennut, vaan kansislaiset onnistuivat ohjaamaan Torspon pelin vaarattomille alueille. Etenkin maanantain haukuista sisuuntunut Heikki “Tason Heikki” Lauha raatoi kentällä rotan lailla, voitti lukuisia kaksinkamppailuja punamustille ja avasi peliä hienosti. Myös keskikentällä uurastaneet Matti “Tiki” Tikkanen ja Torspon takatukkakilpailua suvereenisti dominoiva Joel “Jopi” Kulometsä ansaitsevat maininnat hienosta pelistä.

Torspon tasoitus tuli ensimmäisen puoliajan loppupuolella, kun Tason Heikki voitti jälleen kaksinkamppailun, laukoi kovan kudin kaukaa kohti KTTO-maalia ja maalivahti sylki pallon eteensä. Ensimmäisenä reboundiin ennen Rajalan Jannea, Poolia ja Erkkaa ehtinyt Jukka “Jugi” Välimaa siirsi pallon varmasti verkon perukoille. Puoliajalle siirryttiin siis 1-1 -tilanteessa.

Toisella jaksolla torspopakka puolusti yhä tiiviisti, mutta ylöspäin pelaaminen oli huomattavan vaikeaa. KTTO pääsi pyörittämään peliä ja sai pahojakin maalipaikkoja, jotka Ricardo Ahola kuitenkin mallikkaasti hoiti. Torspon parhaat hyökkäyspaikat tuhrittiin huonoihin ensikosketuksiin ja heikkoon viimeistelyyn. Pelinrakentelu tökki eikä pallonhallinta ollut ensimmäisen jakson luokkaa. Lopussa tosin Jugi Välimaa oli päästä
rankaisemaan KTTO:ta, mutta maalivahti pysäytti maalintekoyrityksen kyseenalaisin keinoin. Ottelu päättyi tiukan väännön jälkeen lukemiin 1-1.

Torspo pelasi tänään kurinalaisempaa ja tarkempaa peliä kuin aiemmin. Puolustuksesta löytyi kuitenkin aukkoja ja siihen nähden tasapeliä voidaan pitää hyvänä tuloksena. Huutava pula maalintekijöistä kuitenkin on, ja jos pelejä halutaan voittaa, täytyy ratkaisijoita löytyä.

Perjantaina Torspo jatkaa urakkaansa klo 12 pelattavalla ottelulla Dilemmaa vastaan. Tuosta taistosta on saatava runsasmaalinen voitto, niin jatkopaikka on vielä mahdollinen. Tulkaahan pelaajat paikalle jo puolta tuntia aiemmin klo 11.30, niin hiotaan vähän kuvioita ja otetaan lämpöä. Punaista päälle!

Taisteluterveisin,

Toivo Martikainen

Pelaaja, manageri ja Torspon oma Ville Nylund

P.S. Jouni “mukava seuramies” Mäkelää ei jälleen kerran pitänyt mikään aisoissa, vaan tämä nautti ottelun jälkeisellä lounaalla KOLME LASIA vettä! Torspon perunakielto pysyy yhä voimassa.

Torspo – Dilemma 1 – 2

2.10.2009

Ruskainen pakkanen hiveli torspolaisten poskipäitä, kun joukkue marssi tänään aamulla Bollikselle. Ottelun oli määrä alkaa klo 12, mutta koska tuomari Ade saapui aamujäisyyden vuoksi paikalle hieman myöhässä, päästiin pallo potkaisemaan liikkeelle vasta varttia yli.

Torspo oli muuttanut edellisistä otteluista tutun 2-3-1 -taktiikkansa vanhaan 3-2-1 -joulukuusimuodostelmaan. Näin keskikentän keskusta saatiin paremmin haltuun ja laidatkin pitivät paremmin pelin hallinnassaan. Torspo aloittikin pelin varsinaisella myllytyksellä ja vastustajan eli filosofianopiskelijoiden (Dilemma) maali oli jatkuvasti uhattuna.
Etenkin Heikki “Mustamamba” Lauha sekä Matti “Rooman keisari” Tikkanen suorastaan dominoivat kenttää. Maalia ei kuitenkaan hyvästä pallonliikuttelusta huolimatta saatu aikaan, kun viimeistely tökki.

Torspo puski pitkään päätään seinään ja lopulta kävi kuten niin usein aiemminkin, eli vihollinen rokotti. Dilemma pääsi torspopuolustuksen pallonmenetyksen jälkeen laukomaan, ja maalilla teutaroinut Hullu-Ilkka Haavisto torjui pallon eteensä. Ensimmäisenä reboundiin ehti Dilemman hyökkääjä, joka siirsi pallon verkon perukoille. Ensimmäinen puoliaika loppui lukemiin 0-1.

Toiselle puoliajalle Torspo nosti Heikki Lauhan kärkeen, ja tulosta alkoi tulla
välittömästi. Allekirjoittanut ja Lauha voittivat pallon Ilari “the glorious young lad” Aulalta ja Lauha pääsi puolittaiseen läpiajoon, jonka päätteeksi siirsi pallon hienosti takanurkkaan, 1-1!

Torspon oli pakko voittaa ja pelin loppua kohden voittomaalia haettiin yhä ankarammin. Sihti ei kuitenkaan kaukolaukauksissa ollut kohdillaan ja maata pitkin palloa ei saatu pelattua maalintekopaikkoihin. Etenkin keskikentän trio Jopi, Tiki ja Jugi väänsivät viimeiseen saakka, mutta ei onnistunut. Lopussa Torspopakka oli jo väsynyt, kun Otto “Salon Toveri” Tähkäpää sekä allekirjoittanut epäonnistuivat purkupallon saattamisessa
turvallisille vesille ja Ilari “glorious young lad” Aula pääsi viimeistelemään luvuiksi 2-1 Dilemmalle. Torspo yritti vielä, mutta Jukka Välimaan hieno saksipotku oli ottelun viimeinen tilanne ennen Aden viimeistä vihellystä. Torspo on ulkona jalkapallosarjan jatkopeleistä.

Torspo pelasi jälleen alle oman tasonsa ja etenkin maalintekopaikoissa ratkaisijoista oli huutava pula. Kovimmat maalintekijät ovat siirtyneet ainakin väliaikaisesti Saksan Bundesliigaan tai työelämän pelikentille eikä suuria saappaita ole vielä onnistuttu täyttämään. Ottelun jälkeen pettynyt, mutta omiensa joukossa seisova manageri jakoi pukuhuoneessa kaikille sekä itselleen paskojen jätkien muumitikkarit. Matti sai Nipsun, J.Shore Pikku-Myyn ja Joel Niiskuneidin.

Terveisin,

Toivo Martikainen

pelaaja-manageri, Real Torspo

Leave a Reply