Kaudenavajaisten palauteloota

Heipparallaa!

Yhiksen kaudenavajaiset olivat ja menivät perjantaina 29.1.2010. Bileet pidettiin vanhassa tutussa Kuppalassa, mutta kyseessä ei kuitenkaan ollut täysin perinteiset Kuppalahengailut, vaan kautta avattiin rantateeman innoittamana. Nyt bileiden jälkeen haluamme kuulla mielipiteesi illan kulusta. Sana on täysin vapaa, joten anna palaa! Toiveenamme on saada mahdollisimman paljon kommentteja kaikkeen kaudenavajaisbileisiin liittyvään.

Voit vastata muun muassa seuraaviin kysymyksiin: oliko teema hyvä, toimivatko järjestelyt? Mitä olisi voitu tehdä toisin? Miksi päätit tulla paikalle/miksi jätit juhlat väliin? Mikä oli parasta/huonointa illassa? Mitä sellaista Polhon tulisi huomioida järjestäessään seuraavia bileitä, mitä nyt ei huomioitu? Paraniko/huoniniko mielialasi nähtyäsi Kuppalan seiniin teipatut hymyilevät palmut?  Halusimme tason hallituksen kanssa järjestää alkuillasta pippaloihin osallistujille muutakin tekemistä kuin pelkän alkoholijuomien nauttimisen, ja organisoimme pantomiimileikin elokuvateemalla; tästäkin haluaisimme vastaanottaa kommentteja: oliko leikki mielestäsi mukavaa ajanvietettä (voitaisiinko vastaavaa järjestää myös seuraavissa juhlissa) vai olisivatko kaudenavajaiset olleet mielestäsi onnistuneemmat ilman kyseistä tai vastaavaa ohjelmanumeroa? Voit myös antaa kommentteja mihin tahansa muuhun kaudenavajaisiltaan liittyvään asiaan.

Lupaamme lukea kaikki palautteet läpi ja huomioida niiden anti seuraavia juhlia järjestäessämme. Olkaa rohkeita ja kommentoikaa – blogin kommentointi on todella helppo tapa vaikuttaa yhteisen ainejärjestömme toimintaan. Kaudenavajaisbileet järjestettiin yhteistyössä Taso ry:n kanssa, joten blogin kautta tullut palaute koskee tämän jutun osalta myös Tasoa – lupaamme välittää palautetta myös Tason hallitukselle. Kommentoida voi omalla nimellään tai nimettömänä/nimimerkillä.

Kiitos kommenteistanne jo etukäteen!

Elina, polhon pj, koko muun hallituksen puolesta

7 Replies to “Kaudenavajaisten palauteloota”

  1. Heipparallaa!

    Ajattelin johdattaa keskustelua takaisin alkuperäiseen aiheeseen ja kommentoida viime perjantain kemuja. 🙂

    Teema oli ihan mukava, mutta se olisi voinut toimia hieman lämpimämmällä ilmalla vielä paremmin. Nyt jäivät pojat rantashortseissa ja tytöt bikineissä puuttumaan. Järjestelyt olivat ihan fine. Erityiskiitos pitää antaa mahtavasta tarjouksesta saada tiskin takana olleilta halauksia, vaikka ei ostanutkaan mitään. 🙂 Hyvää oli myös kesäinen juoma, jota paikallaolijat saivat. Suurin kritiikin aihe ja puute bileissä oli ehdottomasti pehmeän merihiekan puute. Odotin ja toivoin, että astuessani sisään Kuppalaan olisin voinut kevällä hienossa hiekassa siten, että sitä menee varpaiden väliin ja ties minne. Muuten koristelut olivat oikein kivoja. Hymyilevästä palmusta plussaa!

    Paikalle tulin, koska siellä oli monia hyviä tyyppejä, joita oli kiva nähdä. Ja oli mulla muutenkin jo Kuppalaa vähän ikävä. 🙂 Alkuillasta järjestetylle ohjelmalle ehdottomasti littipeukkua. En vain valitettavasti ollut silloin vielä paikalla, eikä mielestäni etukäteen oltu tiedotettu, että ohjelmaa on luvassa. Tavallaan tiedottaminen tällaisistakin asioista voisi tuoda lisää ihmisiä paikalle. Toisaalta liiallinen tiedottaminen vie jokatapauksessa paikalle tulevien nautintoa, kun yllätysfaktoria ei ole lainkaan. Mene ja tiedä. Kyllä jatkossakin olisi kiva, jos olisi jotain järjestettyä ohjelmaa, johon kaikki voisivat halutessaa osallistua joko aktiivisesti tai passiivisesti seuraten muiden meininkiä. Ohjelmaa voi mielestäni olla hyvin myös myöhemmin illalla, vaikka joidenkin läsnäolijoiden keskittymiskyky saattaakin olla silloin jo hieman heikentynyt. Kokonaisuutena tapahtuma oli mielestäni ihan ookoo-kiva-hyvä. Jatkakaa samaan malliin!

  2. Arvoisa Tuotanoinniin,

    Mikäli teillä on tietoa punaisen viisisakaraisen tähden käytöstä historian saatossa Polhon logon yhteydessä, ottakaa ehdottomasti yhteyttä vaikkapa opintovastaava Mikko Virtaan (mikko.a.virta at helsinki.fi), tieto voi parhaimmassa tapauksessa päätyä aikoinaan Polhon 50-vuotishistoriikkiin.

    Sitten voidaan ajatella asiaa hieman toisestakin näkökulmasta. Punainen on valtiotieteellisen tiedekunnan väri, joten miksipä ei Poliittisen historian opiskelijat ry käyttäisi sitä logossaan? On totta, että politiikassa punainen väri liitetään yleisesti vasemmistolaisuuteen, mutta ei elämä ole pelkkää politiikkaa, ei vaikka poliittista historiaa opiskelisikin. Länsimaisessa symboliikassa punainen on usein synnin väri, se liitetään esimerkiksi intohimoon ja aggressioon. Kristillisessä symboliikassa se on yksi liturgisista väreistä symboloiden muun muassa Pyhää Henkeä, tulta ja verta. Itämaisessa symboliikassa punainen taas on ilon väri. Kiinalaisten mukaan kyseinen väri on hyvän onnen symboli.

    Polhon logossa oleva viisisakarainen tähti taas on viisikanta eli pentagrammi, jonka ulkoisten ääriviivojen sisään jäävät alueet on väritetty. Pentagrammi on muinainen symboli, jota ovat käyttäneet tiettävästi ensimmäisenä sumerit noin 3000-luvulla eaa. Kyseessä on sellainen symboli, jota on käytetty lukuisissa eri kulttuureissa aikojen saatossa lukuisissa eri merkityksissä. Esimerkiksi kristillisessä symboliikassa pentagrammia on pidetty kautta aikojen terveyden symbolina, keskiajalla sen on uskottu suojaavan noidilta ja pahoilta hengiltä.

    On totta, että juuri punainen viisisakarainen tähti usein liitetään kommunismiin. (Tiesitkös, että kommunismissa se edustaa sekä työläisten viittä sormea, että viittä vanhaa mannerta?) Kommunismi taas on aiheuttanut paljon pahaa maailmassa, mikä on hyvin surullista. Kommunismin yhteydessä tapahtuneita julmuuksia ei ihmiskunta saisi ikinä unohtaa. Niin kauan kun muistamme ne, voimme estää saman tapahtumisen uudestaan. Jos punainen viisisakarainen tähti Polhon logossa saa meidät muistamaan maailmaa järkyttäneet julmuudet ja siten osaltaan estää vastaavan tapahtumisen tulevaisuudessa, on se paikkansa ehdottomasti ansainnut.

    Jos taas arvoisa Tuotanoinniin koette kommunismin ja Neuvostoliiton omaavan liian suuren roolin poliittisen historian opiskelussa, kannattaa teidän välittömästi ottaa yhteyttä professori Seppo Hentilään (seppo.hentila at helsinki.fi) tai opintovastaava Mikko Virtaan (mikko.a.virta at helsinki.fi) ja kertoa asiasta. Näin voit vaikuttaa oppiaineen opetustarjontaan tulevaisuudessa.

    Ystävällisin terveisin
    Mikko Virta, opintovastaava ja lähimmäinen

  3. Tätä logo-asiaa puitiin jo muutama vuosi sitten. Silloisen hallituksen parhaat voimat halusivat luopua punatähdestä sen edustaessa kaikkea pahaa ja alhaista.

    Sen sijaan tilalle ehdotettiin Suomen leijonaa. Tämä uljas ja isänmaallinen symboli edustaa niin kiistatta kaikkea kunnioitettavaa, että olisi luullut polhon kiihkomielisimpien stallareidenkin ymmärtäneen tämän.

    Mutta ei, logoa ei vaihdettu ja kaiken ympärille jäi sama ummehtunut suomettumisen henki, joka on vaivannut laitostamme jo vuosikymmenien ajan.

    Kysyn vain, eikö nyt jo olisi aika muutokselle? Ravistakaamme verenpunaisuus päältämme ja kohottakaamme Polho ikuiseen kunniaan voittoa karjuvalla Suomen leijonalla!

  4. Polhon logon tarinalle vieraana en tuota punatähteä kommentoi, kuinka vanha se edes on? Enpä ole asiaa toisaalta hirveästi kommunistina pohtinutkaan.. vitsi vitsinä, hyvä että asia otetaan esille, jos se häiritsee. Opiskelijajärjestö ei ole missään nimessä poliittisesti sitoutunut.

    Sen sijaan tuota “kommunismin saaman painoarvon” ongelmaa en suoralta kädeltä tunnustaisi. Neuvostoliitolle sekä kommunismin/sosialismin käsittelylle on luonnollisesti annettava hienolla alallamme suuri, sen “ansaitsema” painotus – vaikkapa Yhdysvaltain, kapitalismin, natsien, torpparien, Kekkosen yms. tavoin.

    Tai ehkä neuvostodiktatuurin dominoiva asema on toisen vuoden opiskelijalla vasta edessä..

    Perusopinnoissa ei pidä lukea yhtään perusteettomasti kommunismin/neukkuihin painottunutta kirjaa (korjatkaa, jos olen väärässä), eivätkä poliittisen hissan muidenkaan luentojen nimet aatteeseen mielestäni hirveästi viittaa. Esim. tämän sivun perusteella lukuvuoden 2009-10 tarjonta on erittäin laajaa, eikä kommunismin peikko hypi esille itse asiassa kertaakaan: http://www.valt.helsinki.fi/opas2009/yhis/jakso/760014/

    Toki proffista löytyy vanhoja 70-luvun marxilaisia akateemikkoja tiheään, suomalaisissa yliopistossa totuttuun ja ehkä vähän ärsyttäväänkiin tapaan. Kommunismiin päin rähmällään oloa en sen sijaan allekirjottaisi.

    Näistä asioista kannattaa myös mainita lait.. siis OSASTON henkilökunnalle opintojemme päivittelyn yhteydessä. Kommunistisalaliittoa Kuppalan yläkerran kahvihuoneessa kun tuskin suunnitellaan.

    Jee jee, hyvä blogi! Hyvä hallitus 2010! Bileisiin en ehtinyt, mutta Lilla Helsingforsissa oli kivaa.

  5. Tämä ei liity juhliin, mutta…

    Edellisessä kommentissa oleva linkki johtaa ilmeisesti Polho ry:n kotisivuille. Onko sivujen ylälaidassa oleva punatähdellä varustettu logo Polhon virallinen logo ?

    Vastustan itse punaisen tähden käyttöä sivuilla olevassa Polhon logossa. Ensinnäkin punatähti on yleisesti vasemmistolainen symboli, eikä Polho varmastikaan ole puoluepoliittisesti sitoutunut. Jos on, niin tästä olisi hyvä ilmoittaa jossakin (muuallakin kuin järjestön logossa).

    Toiseksi logo on jopa loukkaava, sillä sen katsotaan yleisesti symboloivan sitä toista 1900-luvun hirmuvaltiota, eikä symboli siinä mielessä yhtään eroa esim. hakarististä. Vaikkapa Puolassa punaisen tähden julkinen esittely on kriminalisoitu.

    Kommunismilla ja Neuvostoliitolla on muutenkin kauhean iso rooli poliittisen historian opiskelussa. Tätä ei todellakaan pidä enää edistää suosimalla tuollaista symboliikkaa. Itse asiassa kommunismin saama painoarvo on poliittisen historian opiskelun ylivoimaisesti suurin ongelma, ja kyseinen logo vain pahentaa ongelmaa.

  6. Oikein nastat bibikset oli! Propseja hyvästä musasta ja SIPSEISTÄ! Uusilla hallituksilla on selkeästi hyvä flow päällä. BIG UP! Yksikehitysidea kuitenkin: seuraaviin kuppalabileisiin olisi kiva saada levyraati, räppiä tai räppilevyraati.

    Jännä nähdä mihin suuntaan tää blogi kehittyy. Potentiaalia on vaikka mihin jos jengi jaksaa käydä kirjoittamassa ja kommentoimassa.

  7. Muuten, jos kohtasit kaudenavajaisbileissä häiritsevää/syrjivää käytöstä, älä jää asian kanssa yksin, vaan ota yhteyttä joko Polhon tasa-arvovastaavaan Lyydia Aarninsaloon tai HYYn häirintäyhdyshenkilöihin. Lisätietoa ja yhteystiedot saatavilla Polhon nettisivujen tasa-arvo -osiosta osoitteesta http://blogit.helsinki.fi/polho/post-435.htm

Leave a Reply