Tiedettä & kaljaa: Anneli Jäätteenmäki 19.3.2010 klo 19

Polhon legendaarisen Tiedettä & kaljaa -illan seuraavaksi vieraaksi saapuu perjantaina 19.3.2010 Anneli Jäätteenmäki. Tilaisuus pidetään ravintola Punavuoren Ahvenen (Punavuorenkatu 12) kabinetissa ja se alkaa klo 19. Parhaat paikat viedään usein käsistä ja tällä kertaa tupa saattaa täyttyä, joten kannattaa saapua paikalle ajoissa!

Anneli Jäätteenmäki (s. 1955) valittiin eduskuntaan vuonna 1987 ja hän toimi Esko Ahon hallituksessa oikeusministerinä 1994-1995. Jäätteenmäki toimi Keskustan puheenjohtajana Esko Ahon jälkeen ja luotsasi puolueen vaalivoittoon vuoden 2003 eduskuntavaaleissa. Jäätteenmäki oli Suomen ensimmäinen naispääministeri lyhyen aikaa vuonna 2003, kunnes
joutui eroamaan virastaan ns. Irak-vuodon takia. Myöhemmin Jäätteenmäki jätti myös puolueen puheenjohtajuuden. Kesäkuussa 2004 Jäätteenmäki valittiin Euroopan parlamenttiin lähes 150000 äänellä. Jäätteenmäki valittiin myös jatkamaan EU-parlamentissa vuoden 2009
vaaleissa.

Tervetuloa!

Toivo Martikainen

P.S. Alla vielä T&K-instituution kuvaus:

############################################################

Tiedettä ja kaljaa on Poliittisen historian opiskelijoiden perinteikäs ja erittäin
menestyksekäs keskustelutilaisuus, joka yhdistää akateemisen tason keskustelun rentoon ilmapiiriin.

Tilaisuus järjestetään perinteikkäästi ravintola Punavuoren Ahvenen (Punavuorenkatu 12) kabinetissa. Istumapaikkoja on yksityiskabinetin sallimissa puitteissa noin 30.

Arvokkaassa tilaisuudessa ovat vierailleet mm. professorit Matti Klinge, Juhani Suomi, Jaakko Hämeen-Anttila ja Kimmo Rentola, valtiotieteen tohtorit Erkki Tuomioja, Jukka Tarkka ja Jukka Seppinen, kenraali Gustav Hägglund, yliasiamies Esko Aho, päätoimittaja Janne Virkkunen, valtiosihteeri Raimo Sailas, pääjohtaja Erkki Liikanen sekä kansanedustajat Heidi Hautala sekä Ilkka Kanerva.

############################################################

Leave a Reply