Fuksit valmistautuivat tiedekuntatenttiin

Tänä syksynä meillä yhiksen fukseilla oli kunnia olla ensimmäisiä, joille Yhteiskuntahistorian osasto tarjosi mahdollisuuden osallistua mystistä tiedekuntatentti-instituutiota käsittelevään opintopiiriin. Myös laajemmin yhteiskuntahistorian opiskeluja kartoittaneeseen piiriin osallistuminen oli vapaaehtoista, eikä siitä myöskään tullut meille fukseille mitään opintosuorituksia. Tapaamisia oli kolme, joista jokaisella oli oma teemansa.

Ensimmäisellä kerralla tutustuttiin tedarikäytäntöön yleisesti ja toisella kerralla paneuduttiin vastaamis- ja lukemistekniikoihin ja muihun käytännön asioihin. Kolmannella kerralla purettiin paikalla olleiden kokemuksia tedareista ja muistakin tenteistä. Opintopiirin teemaa myös laajennettiin esittelemällä tutkintorakennetta, mahdollisia tulevia urapolkuja sekä suomalaista historiantutkimuksen kenttää.

Opintopiirin ehdoton suola oli täysillä mukana olleet vetäjät (Kirsi, Sami ja Matleena), jotka parhaansa mukaan hälvensivät fuksien ennakkoluuloja pelottavista tedareista. Vetäjät myös kehottivat perustamaan omia opintopiirejä ja lupasivat myös auttaa sellaisten toiminnassa esimerkiksi hankkimalla tentaattorin käymään. Aivan hylätyiksi emme muutenkaan ole joutumassa, koska viimeisellä kerralla Sami ja Kirsi ryhtyivät jo puuhaamaan glögitilaisuutta joulukuulle, jonne myös mahdollisesti professorit saapuisivat.

Kiitokset siis hienosta opintopiiristä! Perioditauon jälkeen voikin huojentunein mielin tarttua Hobsbawmiin ja mennä pää edellä kohti ekaa tedarikertaa!

Anna Niemi
Polhon fuksi

One Reply to “Fuksit valmistautuivat tiedekuntatenttiin”

  1. Itsekin osallistuin opintopiirin kokoontumisiin parhaani mukaan, viimeinen kerta jäi ikävästi välistä Suomen Kuvalehden toimitukseen järjestetyn ekskun takia. Oli kiva kuulla mitä tenttivastaukseen vaaditaan ja että nippelitietoa ei tarvitse päntätä. Erityisen mukavaa oli tavata osaston tutkijoita kasvokkain.

    Sen verran veikeää oli, että opintopiiri kannattaa ehdottomasti järjestää myös seuraavalle fuksikerralle!

Leave a Reply