Opintopiiri kohtaan PH205a – Poliittinen ajattelu ja politiikan merkitykset

Jo aiemmin mainostettu opintopiiri poliittisen historian aineopintojen kohtaan PH205a (Poliittinen ajattelu ja politiikan merkitykset – yhteinen kirjallisuus) alkaa ensi viikolla. Opintopiirin ensimmäinen kokoontuminen on keskiviikkona 26.9. klo 16.00 Aleksandrian ryhmätyötilassa 329 (3. kerros).

Opintopiiriin mahtuvat mukaan kaikki halukkaat, mutta suunnittelun helpottamiseksi pyytäisin kiinnostuneita ilmoittautumaan sähköpostitse (antti.j.lehtinen[at]helsinki.fi) tämän viikon aikana. Opintopiiri tulee kokoontumaan 8-10 kertaa ja tähtää 27.10. järjestettävään tiedekuntatenttiin.

Tentittävä kohta on siis aineopintojen konta PH205a (jotakuinkin entinen 10.1). Kannattaa huomioida, että kyseisen kohdan kirjoja on kirjastossa aika nihkeästi. Kirjat ovat siis:

– Terence Ball and Richard Bellamy (eds): The Cambridge History of Twentieth Century Political Thought
– John Schwarzmantel: The Age of Ideologies. Political Ideologies from the American Revolution to Postmodern Times
– Irma Sulkunen, Raittius kansalaisuskontona

Opintopiirissä käydään kirjallisuutta läpi yhdessä keskustelujen ja alustusten avulla, tsempataan toisia ja jubaillaan henkeviä. Perinteisesti opintopiireillä on ollut positiivinen vaikutus tenttimenestykseen ja lisäksi opintopiirissä on kivaa.