Kino Umbra esittää: Progulka 20.3.

*** In English below ***

Kino Umbra jatkaa Kino Polhon viime vuonna aloittamaa elokuvakerhoa nyt yhteistyössä Tason kanssa. Useamman järjestäjän voimin yritämme pitää elokuvailtoja vielä monipuolisemmin ja useammin kuin aiemmin. Elokuvat tulevat vaihtelemaan aina Hollywood-elokuvista surrealistisiin taide-elokuviin, niin kuin illan konseptikin vaihtelee keskustelua painottavista elokuvamaratoneihin. Jokaiselle illalle pyrimme kuitenkin miettimään elokuvaan sopivan teeman. Jos elokuva ei teeman kysymyksiin riittävän hyvin vastaa, tarjoaa hämyinen Weber tilan halukkaille jatkaa keskustelua vaikkapa yhden huurteisen kera. Viime vuoden perinteen mukaan tarjolla on elokuvaan löyhästi liittyvää syötävää ja juotavaa.

Toisen leffaillan teemana on suunnittelemattomuus, kuinka pitää kaikki ovet avoimena, olla sitoutumatta sen enempää asioihin kuin huomiseenkaan. Mitä tapahtuu odottamatta on joskus kaikkein parasta, toisinaan pahinta mahdollista. Hetkessä eläminen on vanha värssy, mutta se voi auttaa jaksamaan vaikeuksissa. Suunnittelematon kävelyretki kavereiden kesken voi johtaa mihin vain, jopa pelastukseen tai tuhoon. Illan elokuva on venäläinen Progulka (Прогулка, englanniksi The Stroll; 2003), jossa nuori nainen ja kaksi nuorta miestä vaeltavat Pietarin katuja. Heidän 90 minuutin matkansa muodostuu odysseiaksi, jossa käydään läpi tunteita koko eletyn elämän edestä. Elokuva tapahtuu reaaliajassa ja kuvauspaikkana toimivat suurkaupungin kadut.

Ohjaus: Alexey Uchitel/Алексей Учитель
Näyttelijät: Irina Pegova/Ирина Пегова, Pavel Barshak/Павел Баршак, Evgeniy Tsyganov/Евгений Цыганов

Tila on valitettavasti esteellinen. Esteellisyyteen liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä Minttu Engbergiin, minttu.engberg@helsinki.fi, tai Valpuri Alaseen, valpuri.alanen@helsinki.fi

Noudatamme tapahtumassa Kannunvalajien turvalliseman tilan periaatteita: https://docs.google.com/document/d/1RD5M5zjcefLyvB0C3BxxyQSbcSUpdkGVYQaci1ajnTs/edit

MITÄ? Progulka
MISSÄ? Weberissä
MILLOIN? 20.3.2018 klo 18

Jos sinulla on kysyttävää ota yhteyttä Leonard Wilhelmukseen, leonard.wilhelmus@helsinki.fi
tai Verne Nizovskyyn, verne.nizovsky@helsinki.fi

Linkki Facebook-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/276184136251843/

*****************************************************
Kino Umbra is a film society organized by Taso and Polho that follows the tradition of Kino Polho. With more organizers, we try to show even more films with a bigger variety than earlier. The movies will differ from Hollywood films to surrealistic art movies, as well as the concept of the night differs from emphasizing discussions to movie marathons. For every night, we will also figure out a theme that relates to the movie. If the movie hasn´t provided all the answers to it, Weber offers a space for an open discussion after the movie. Following the last years tradition there will be some snacks and drinks provided.

This time the theme is “living in the moment”. The time when every passage is left unobstructed and tomorrow doesn’t bind you. The outcomes of this can be the very best or the absolute worst. “To live in the moment” is a phrase used constantly but it can give us the momentum to endure our troubles. An unplanned stroll in the city with your friends can lead to almost anywhere, even to salvation or devastation. The film for the evening is Progulka (Прогулка, The Stroll; 2003), a piece of Russian cinema in which a twentysomething woman and two men of the same age roam through the avenues of St. Petersburg. Their 90 minute journey turns into an odyssey of a lifetime. The film unravels in real time and it’s mostly filmed on the streets of the great city.

Director: Alexey Uchitel/Алексей Учитель
Actors: Irina Pegova/Ирина Пегова, Pavel Barshak/Павел Баршак, Evgeniy Tsyganov/Евгений Цыганов

Weber is unfortunately not accessible to wheelchair. If you have any questions related to it, please contact Minttu Engberg, minttu.engberg@helsinki.fi, orValpuri Alanen, valpuri.alanen@helsinki.fi

The Safe Space Guidelines of Kannunvalajat: https://docs.google.com/document/d/1RD5M5zjcefLyvB0C3BxxyQSbcSUpdkGVYQaci1ajnTs/edit

WHAT? Progulka
WHERE? at Weber
WHEN? 20.3.2018 at 6 pm.

If you have any questions please contact Leonard Wilhelmus, leonard.wilhelmus@helsinki.fi
or Verne Nizovsky, verne.nizovsky@helsinki.fi

Link to the Facebook event: https://www.facebook.com/events/276184136251843/