Kuukausikatsaus 3/2019

Polho ry – Kuukausikatsaus 3/2019

Hei vain,

Kiitos että olet tullut lukemaan Polho ry:n kuukausikatsausta. Kuukausikatsaus on siis hallituksemme 2019 lanseeraama konsepti, jonka nimissä joka kuukausi yksi hallituksemme jäsenistä päivittelee hallituksen kuulumisia ja toimintaa tänne nettisivuillemme. Mukaan saattaa eksyä myös omia kuulumisia, hassua höpinää sekä huumoria (melko puujalkaista ainakin tässä kirjoituksessa), joka on myös toivottavaa. Sehän tästä hauskaa tekee. Henkilökohtaisesti pyysin päästä kirjoittamaan tämän
maaliskuun kuukausikatsauksen, sillä halusin välttämättä päästä välittämään tämän hetkiset fiilikseni teille kaikille (sadoille) lukijoille. Tässä kirjoittelee muuten Oona.

Vuoden alku on ollut monille kiireistä aikaa ja niin on ollut myös Polhon hallitukselle. Kauden avajaisia, excuja, konferensseja, seminaareja, speksejä, sitsejä, etkoja, vujuja, jatkoja ja jatkojen jatkoja. Yhiksen kevätmatkaa unohtamatta! Ihanaa, sanon minä. Todella, olen nauttinut jokaisesta hetkestä.

Hallituksemme on onnistunut alkuvuodesta järjestämään paljon hienoja tapahtumia ja jokaisen hallituslaisen toiminta järjestön eteen on ollut korvaamatonta. Kaikki ovat antaneet itsestään kaiken sen, mitä kyseisellä hetkellä voi. Tapanamme onkin auttaa ja ’paikata’ muita, kun sille on tarvetta. Uskaltaisin väittää, että jokainen meistä on oppinut, kuinka kaikki ei aina suju ensimmäisellä, eikä välttämättä toisellakaan kertaa, kuten pitäisi. On kuitenkin ollut ilo huomata, kuinka ketään ei syytellä, vaan hoidetaan homma kuntoon ja ehkä jopa jälkeenpäin nauretaan sille yhdessä. Ei tämä niin totista puuhaa ole!

Mutta niistä fiiliksistä, joista alkuun mainitsin. Kuten äsken viittasin, vuoden alku on ollut kiireinen, mutta mitä mainioin. Olen myös henkilökohtaisesti päässyt järjestämään hauskoja tapahtumia, tutustunut uusiin ihaniin ihmisiin ja oppinut, millaista yliopisto-opiskelu voi parhaimmillaan olla. Tämä on yksi painavimmista syistä, jonka vuoksi suosittelen järjestötoimintaa kaikille mitä lämpimimmin sydämin. Olen päässyt tutustumaan paremmin niin oman hallituksen jäseniin, kuin myös muiden hallitusten jäseniin. Järjestötoiminta on antanut minulle hyvin paljon. Tuntuu hyvältä olla osa jotain omanlaista yhteisöä, joka tukee myös vaikeissa tilanteissa. Näiden kolmen kuukauden aikana Polho on toiminut minulle tällaisena.

Käytän palstatilaani vielä muutamaan tärkeään asiaan. Haluaisin onnitella kaikkia polholaisia ja polhonmielisiä, sillä kuun alussa vietettiin kansainvälistä naistenpäivää ja puolessa välissä kuuta Minna Canthin ja tasa-arvon päivää. Muistaminen myös miehille ja jokaiselle, joka ei tunne kuuluvansa näihin kategorioihin. Haluan myös muistuttaa kaikkia äänestysaktiivisuudesta vaalikevään kunniaksi ja muistuttaa opintovastaavien opintokyselystä polholaisuuden kunniaksi. Haluan myös paljastaa, kuinka juuri sinun, polholaisen, yhisläisen tai yhiksenmielisen, kannattaa jättää kalenterissaan tilaa toukokuun 13. päivän iltapäivälle ja illalle. Toiveisiinne on vastattu.

Tulkaa rohkeasti repimään hihasta tai laittakaa meiliä, kun jokin painaa mieltä, niin opintojen kuin muidenkin asioiden suhteen. Teemme tätä teitä varten. Nauttikaa elämästä ja tulkaa Polhon tapahtumiin! Kiitos että luit hallituksen kuulumisemme ja tervetuloa uudelleen.

Aivan ihanaa kevättä ja kesän odotusta juuri sinulle!

Oona Leinonen
1. Opintovastaava ja urheiluvastaava 2019
Helsingissä, 30.3.2019