Yhis goes Ateneumin opiskelijoiden ilmaispäivä 8.5.

*In English below*

Kevään viimeisiä viikkoja viedään ja kesälaitumet siintävätkin jo nurkan takana. Ennen kuin vaihdat kokonaan vapaalle, tule mukaan Tason ja Polhon yhteislähtöön Ateneumin opiskelijoiden ilmaispäivään keskiviikkona 8.5. klo 16 alkaen!

Ateneumissa on tällä hetkellä menossa tsekkiläisen taiteilijan František Kupkan (1871-1957) näyttely. Kupka tunnetaan abstraktin taiteen pioneerina ja hänen taidettaan on kuvailtu “moderniksi värien runoudeksi”. Ateneumin näyttely kattaa hänen koko uransa 1890-luvulta 1950-luvulle. Lisätietoa itse taiteilijasta ja näyttelystä: https://ateneum.fi/nayttelyt/frantisek-kupka/

Kupkan taiteen lisäksi nähtävillä on myös Ateneumin kestonäyttely Suomen taiteen tarina, joka kattaa laajasti suomalaista taidetta läpi vuosisatojen. Lisätietoja näyttelystä: https://ateneum.fi/nayttelyt/suomen-taiteen-tarina/

Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua erikseen, saavut vain paikalle Ateneumin ala-aulaan klo 16! Jos yhiksen yhteislähdön aika on sinulle huono, näyttelyt ovat avoinna klo 10-20. Tapahtuma on ilmainen sekä opiskelijoille että alle 25-vuotiaille. Otathan siis opiskelijakortin mukaasi!

Ateneumiin on esteetön sisäänkäynti Ateneuminkujalta.

Tapahtumaan liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä Veronikaan (veronika.konnos@helsinki.fi) tai Samuliin (samuli.tsupari@helsinki.fi).

Mitä: Yhiksen yhteislähtö Ateneumin opiskelijoiden ilmaispäivään
Milloin: Keskiviikkona 8.5. klo 16 lähtien
Missä: Ateneum (Kaivokatu 2, 00100 Helsinki)
Miksi: Koska yhis ❤️ ilmainen taide

The end of the spring semester is near and you can almost see the start of the summer break. Before you completely switch on the summer mood, join Taso and Polho for the Ateneum’s free admission for students -day on May the 8th at 16 o’clock!

There are two main exhibitions: one of František Kupka’s and one called Stories of Finnish Art. You can find more information on the exhibitions from these links:
Kupka: https://ateneum.fi/nayttelyt/frantisek-kupka/?lang=en
Stories of Finnish Art: https://ateneum.fi/nayttelyt/stories-of-finnish-art/?lang=en

You do not need to sign up for the event, you just need to show up at 16. The exhibitions are open from 10 to 20, if the timing of yhis’ event is bad for you. The event is free for students and for people under the age of 25, so please remember to bring your student ID with you!

Ateneum has a accessible entrance with a lift on the Ateneuminkuja side of the museum.

If you have any questions regarding the event, please contact Veronika (veronika.konnos@helsinki.fi) or Samuli (samuli.tsupari@helsinki.fi).

What: Yhis goes Ateneum free admission for students -day
When: Wednesday the 8th of May at 16
Where: Ateneum (Kaivokatu 2, 00100 Helsinki)
Why: Because yhis ❤️ free art