Kuukausikatsaus 3/2020

Polho ry – Kuukausikatsaus 3/2020

Rakkaat Polholaiset ja kaikki ystävämme ympäri Suomea.

Tätä kuukausikatsausta on ollut vaikea ja haastava kirjoittaa. Mistä kirjoittaa, kun yhdistyksen toiminta on virtuaalitoimintaa lukuun ottamatta jäissä? Mistä kirjoittaa, kun tuntuu, että oma elämäkin on vain iso pätkä samanlaisia päiviä jonossa? Koko maailma elää poikkeuksellisia aikoja eikä Polhokaan ole näiltä poikkeusoloilta säästynyt. 12. maaliskuuta on jäänyt mieleen hyvinkin sekavana ja kysymyksiä täynnä olevana päivänä. Hallituksen linjattua yli 500 hengen tapahtumat kielletyiksi toukokuun loppuun asti, oli ensimmäisenä ajatuksena kauhistus siitä, että onko vappu peruttu. Iltaan mennessä oli selvinnyt, että vapun lisäksi kaikki fyysinen yhdistystoiminta tulisi laittaa tauolle määrittelemättömäksi ajaksi. Vaikka me kaikki ymmärsimme kuinka tärkeitä nämä toimenpiteet ovat oli päällimmäisenä mielessä suuri turhautuminen. Olimme suunnitelleet niin paljon kaikkea loppukevääksi ja nyt kaikki suunnittelu olikin turhaa.

Tästä kaikesta on turhautumisen lisäksi hyvä muistaa myös positiivisia asioita. Vaikka maaliskuusta on päällimmäisenä jäänyt mieleen koronakriisin leviäminen ja tämän vaikutus niin yliopiston kuin ainejärjestönkin toimintaan, ehti maaliskuussa tapahtua paljon kaikkea muutakin. Kuun alussa perioditauolla Polho suuntasi yhdessä Tason kanssa yhiksen perinteiselle kevätmatkalle. Tänä keväänä matkakohteena oli Kiova Ukrainassa. Matkalle lähti suuri joukko yhisläisiä ja jopa muutama matkailija oli löytänyt itsensä mukaan yhiksen ulkopuolelta. Matka oli suuri menestys, jonka aikana yhisläiset pääsivät tutustamaan Kiovan kulttuuri- ja urheilumaailmaan sekä vierailemaan Prypjatissa Tšernobylin ydinvoimalan lähellä. Itse tarkkailin matkaa lähinnä useiden Instagram-päivitysten ja -tarinoiden kautta, mutta kaikkien kuulemieni tarinoiden perusteella matka oli huikea kokemus kaikille osallistujille. On hienoa, että ainejärjestömme pystyy tarjoamaan tällaisia perinteisiä tapahtumia ja kokemuksia jäsenistöllemme vuosittain. Matkan jälkeen Polho kerkesi vielä ennen fyysisen toiminnan loppumista järjestää liikuntaekskursion Megazoneen yhdessä rakkaan VOO:n kanssa sekä hoitaa byrokraattisia velvoitteita uuden sääntömuutoksen hyväksymiseksi.

Vaikka elämme poikkeuksellisia aikoja, joina ainejärjestön toiminnan toteuttaminen on haastavaa, on ollut ilo huomata, kuinka koko hallitus on ollut innolla ideoimassa kaikenlaista mahdollista somesisältöä, jonka avulla pystymme pitämään Polhon virtuaalisesti vielä toiminnassa tämän kevään ajan. Tämän lisäksi ajatukset alkavat pikkuhiljaa suuntautua jo ensi syksyyn ja juhlahumuun. Noudatetaan hallituksen ohjeistuksia, pestään käsiä ja toivottavasti ensi syksynä pääsemme nauttimaan toistemme seurasta, vuosijuhlahumusta ja tapahtumaähkystä. Polho pysyy vielä tämän kevään ajan fyysisesti kaukana mutta henkisesti lähellä.

Ensi syksyä odotellessa

Espoossa 14.04.2020

1. Opintovastaava Sara-Maria Maunu