Kuukausikatsaus 2/2021

Polho ry – Kuukausikatsaus 2/2021

Helmikuu humahti ohi hetkessä ja täyttyi sekä kiireestä että kauniista talvipäivistä. Polhon hallitus toimii innokkaasti vaikeasta pandemiatilanteesta huolimatta, vaikka emme ole edelleenkään saaneet tavata kertaakaan kasvotusten.

Vaikeutuva maailmantilanne ei siis ole Polhon toimintaa liikaa hidastanut, vaan olemme järjestäneet aktiivisesti tapahtumia ja pyrkineet edelleen mukautumaan haasteisiin. Viestintävastaavan hommat eivät ole myöskään loppuneet kesken ja viestinnän rooli on vaan korostunut, kun jäsenistö tavoitetaan digitaalisesti.

Helmikuussa hallituksessa suunniteltiin ahkerasti tapahtumia maaliskuulle ja Yhiksen dokkariklubi kokoontui ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Kokoustimme hartaasti Zoomin välityksellä hallituksen kesken ja vapautimme viime vuoden hallituksen vastuusta vuosikokouksessa. Aloimme myös ideoimaan VOOn kanssa toteutettavaa Minuuttiskabaa, joka vaati paljon työtä viestinnän osalta. Vaikka toisiin polholaisiin tutustuminen on etäaikana haastavampaa, muuttuu hallitus kuitenkin kokous kokoukselta tutummaksi ja yhtenäisemmäksi porukaksi. 

Viestintävastaavan pesti on ollut lyhyessä ajassa jo hyvin opettavainen. Olen päässyt suunnittelemaan tapahtumien ulkoasuja, päivittämään somea ja ottanut haltuun Polhon nettisivut. Tekemistä siis riittää, mutta mitään ei kuitenkaan tarvitse tehdä yksin ja apua löytyy aina kun sitä tarvitsee.

Tämän vuoden fuksina yliopistoelämään mukaan pääseminen on ollut melko haastavaa ja kun miettii kaikkea mistä on jäänyt paitsi, on olo hieman haikea. Järjestötoimintaan mukaan lähteminen vaikuttaa kuitenkin olleen yksi vuoden parhaista päätöksistä ja Polho on tuonut paljon mielekästä sisältöä elämään. Koronatilanteen jatkuvasti huonontuessa on vaikeaa haaveilla tai tehdä oletuksia tulevaisuudesta, mutta uskon kuitenkin, että kyllä kaikki vielä hyväksi muuttuu!

Hyvää kevättä toivottaen,

Anni Koikkalainen

Polho ry:n 1. viestintävastaava 2021