Fukseille 2013

TERVEHDYS | PÄÄSYKOKEISSA VALITUT | TUUTORIT | SYKSYN OHJELMA | HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ


TERVETULOA UUDET OPISKELIJAT 2013
Onneksi olkoon!

Olet selvittänyt tiesi valtiotieteellisen tiedekuntaan ja poliittisen historian oppiaineeseen! Seuraavina vuosina pääset opiskelemaan tiedekunnan ja kenties koko yliopiston mielenkiintoisinta, yleissivistävintä ja hauskinta oppiainetta alansa huipuista koostuvan henkilökunnan johdolla. Oppiaineessamme vallitsee erinomainen yhteishenki niin opiskelijoiden kesken kuin henkilökunnankin kanssa. Tämä fuksisivu auttaa sinua orientoitumaan hieman siihen, mitä opiskelujen alkaminen tuo tullessaan. Merkkaa jo alustavasti kalenteriin sivun alalaidasta löytyvä fuksisyksyn ohjelma!

Oletpa sitten suoraan lukiosta tuleva tai jo elämänkokemusta kartuttanut uusi polholainen, sinua on opastamassa yliopistoelämän saloihin neljä avuliasta opiskelijatuutoria sekä kaksi opettajatuutoria. Jos tedarit, hopsit ja nopat eivät vielä sano sinulle mitään niin älä huoli, me opastamme ja autamme sinua pääsemään sujuvasti sisälle yliopistomaailmaan. Me Polhon opiskelijatuutorit olemme olemassa juuri sinua ja kysymyksiäsi varten, joten älä pelkää soittaa tai lähettää sähköpostia.

Varsinaisten opintojen lisäksi opiskelijaelämään sisältyy myös paljon oheistoimintaa, johon me tuutorit tutustamme. Lähimpänä poliittisen historian opiskelijan arkea on oma ainejärjestömme Poliittisen historian opiskelijat Polho ry, valtsikan ainejärjestöistä kenties aktiivisin. Perinteisten opiskelijabileiden ja sitsien lisäksi järjestämme urheilu- ja kulttuuritoimintaa, työelämäekskursioita, keskustelutilaisuuksia ja hoidamme suhteita oppiaineemme henkilökuntaan. Ainejärjestölehtemme Poleemi on yksi tiedekunnan maineikkaimmista lehdistä. Kynnys tapahtumiimme on aina matala ja jokaiselle varmastikin löytyy jotakin!

Tuutorointiin osallistuminen on vapaaehtoista, mutta kannustamme kaikkia saapumaan jo ensimmäiseen fuksitapaamiseen perjantaina 23.8. Tutustu myös valtsikan yhteisen tiedekuntajärjestön Kannunvalajien fuksisyksyn ohjelmatarjontaan. Älä myöskään unohda yhteiskuntahistorian osaston fuksien yhteistä Facebook-ryhmää. Tule mukaan ja tutustu uusiin opiskelijatovereihisi!

▲ ylös

Pääsykokeissa 2013 valitut

Ne jotka ovat antaneet luvan julkaista nimensä internetissä on merkitty tähän PDF-tiedostoon.

▲ ylös

Tuutorit

Tuutoreilta voit kysyä mitä tahansa! Polhon tuutoreina vuonna 2013 toimivat Josefiina, Mert, Teemu ja Teemu.

JOSEFIINA

Moikka! Olen Josefiina, tuttavallisemmin Josse, nyt neljännen vuoden opiskelija Polhossa. Tykkään 20- ja 30-lukujen jännistä jutuista, merestä ja Berliinistä, jossa vietin viime vuoden vaihto-opiskelemassa. Supersiistiä palata yhismeininkeihin vuoden tauon jälkeen, odotan syksyä jo innolla!

 

MERT

Olen 20-vuotias haagalainen ja toisen vuoden polholainen. Kampusalueella viihdyn Kaisa-kirjaston keinutuoleissa sekä Unisportilla. Tykkään myös lenkkeillä ja juoda kahvia, joskus mustana, mutta ei ikinä sokerilla. Kyselkää ihan mistä tahansa, milloin vain!

TEEMU
+358445193010

Moikka! Olen Teemu, neljännen vuoden opiskelija ja nyt toista kertaa tuutorina! Hallitusvuosien jälkeen on taas mukava palata ainejärjestön toimintaan uusien opiskelijoiden oppaana. Tykkään kaikennäköisistä otuksista, pyöräilemisestä ja sarjakuvista. Lempiruokani on UniCafén lounassalaatti Fazer Real Ruis -leivällä, jonka päälle on levitetty paksulti hummusta.

TEEMU

Moikka, olen Teemu 23wee ja aloitan nyt kolmannen vuoden Polhossa. Tuutoriksi hain koska haluan auttaa fukseja pääsemään mahdollisimman vaivattomasti sisään yliopistoelämään. Eli saa ja pitää kysellä kaikkea mitä mieleen juolahtaa, muutakin kuin itse opiskeluun liittyvää. Nippelitietoina itsestä voisin paljastaa, että olen todella huono häviäjä ja vähän pelle, yritän aina keventää ilmapiiriä. Jos teitä jännittää kovasti niin nou hätä, niin muakin! Uskon että tulee unohtumaton syksy!
Polhon tuutorien lisäksi voit lähestyä myös Tason tuutoreita, jos mieltäsi askarruttaa jokin kysymys opintojen alkuun saattamisessa.

▲ ylösFUKSISYKSYN OHJELMA 2013 (Kannattaa tarkistaa päivämäärät ja kellonajat vielä lähemmin.)

Perjantaina 23.8. Polhon fuksitapaaminen
Ihka ensimmäinen tapaaminen Polhon fukseille! Tule ja tapaa tulevat kaverisi. Jos jollekin tapahtumalle varaat kalenterista tilaa niin tälle! Osoite: Snellmaninkatu 14 A, yhteislähtö Aleksis Kiven patsaalta klo 17.45.

Lauantaina 24.8. KannuGames
Leikkimielistä kisailua ja hauskanpitoa kaikkien tuoreiden valtsikalaisten kesken. Mahtava tilaisuus tavata muidenkin pääaineiden fukseja! Yhteislähtö Mantan patsaalta klo 13.45.

Orientoivalla viikolla:
Tiedekunnan järjestämän ohjelman lisäksi tuutoriryhmien tapaamiset
Luvassa muun muassa yhteinen lounas ja opintosuunnitelmaan perehtyminen oman tuutoriyhmän kanssa. Hyvää aikaa kysymyksille ja bondaukselle!

Keskiviikkona 28.8. TVT-perehdytys
Erittäin tärkeä ATK-perehdytys Aleksandrian pohjakerroksessa luokassa K130 klo 14–16.

Keskiviikkona 28.8. Yhiksen fuksitapaaminen
Yhteiskuntahistorian fukseja on vielä toinen puolikas jäljellä. Talous- ja sosiaalihistorian sekä Polhon opiskelijat muodostavat yhdessä YHIKSEN, ainutlaatuisen yhteisön, jonka yhteishenki on valtsikan tasolla tunnettu ja kadehdittu. Ilta alkaa Kaisaniemen puistosta; illan viilentyessä siirrymme sisätiloihin.

Torstaina 29.8. OPPIAINE-ESITTELY ja PIHAPELEJÄ (HUOM. Osastosokkelon päivämäärä saattaa vielä vaihtua, stay tuned)
Yhteiskuntahistorian oppiaineiden perinteinen esittely uusille opiskelijoille klo. 12-14 Unioninkatu 37, 1. krs, luentosali. Oppiaine-esittelyn jälkeen ehkä osastosokkelo ja sen jälkeen pihapelejä klo 16.00 Kaisaniemen puistossa; sateen sattuessa sisällä lautapelejä. Opi tunnistamaan proffat ja tutkijat!

Perjantaina 30.8. Studorg vs. Valtsika -vesisota!!!!

Lauantaina 31.8. Yhiksen fuksisauna
Fuksisyksyn kaste ja pyhä UKK-rituaali vieläkin pyhemmällä Pohjois-Haagan maaperällä Idan saunalla. Paikalle kannattaa tulla vaikkei haluaisi saunoa, sillä loungetilassa on tunnelmallinen takka, iloista taustamusiikkia ja pientä naposteltavaa sekä ennen kaikkea hyvää seuraa! Osoite Ida Aalbergin katu XX, yhteislähtö Elielin aukiolta klo 17.30.

Tiistaina 3.9. Hissasuunnistus
Yliopistolla opiskellaan historiaa myös humanistisessa tiedekunnassa. Tule temmeltämään ympäri Helsingin keskustaa humanistihissan opiskelijoiden kanssa ja löydä ystäviä yli tiedekuntarajojen! Jakaantuminen joukkueisiin klo 16 Kaisaniemen puistossa.

Torstaina 5.9. Fuksisuunnistus
kello 16.00 alkaen valtsikan fuksit hassuttelevat eri ainejärjestöjen rasteilla ympäri kampusta. Hyvä tilaisuus tutustua muihin valtsikalaisiin.

Keskiviikkona 11.9. Yhiksen fuksiaiset
Fuksisyksyn huipennus, yiopistoelämän ja hauskanpidon kliimaksi.

Tiistaina 17.9. YHIS & STATUS GOES ITÄ: frisbeegolfia Kivikossa ja ilta idän baareissa
Menemme yhteistyöainejärjestö Statuksen (Sosiaalipsykologian opiskelijat) kanssa frisbeegolfaamaan Kivikon luonnonkauniseen ulkoilupuistoon klo 16.00. Ilta jatkuu Kontulan tai jonkun muun asuinalueen viihtyisän ostoskeskuksen baareissa.

21.9.–22.9. Yhiksen fuksimökki
Fuksit ja tuutorit lähtevät Kehä III:n ulkopuolelle möksäilemään eli saunomaan, grillaamaan ja nauttimaan metsäilmasta. Tätä muistelet vielä kolmantena opiskeluvuotenakin.

27.9. & 28.9. Fuksisitsit
Kannunvalajien järjestämät fukseille tarkoitetut sitsit. Tule ja koe mitä sitsaaminen tarkoittaa käytännössä: ruokaa, juomaa, puheita ja iloista laulua. Valtsikassa fukseja riittää niin paljon, että sitsit on jaettu kahdelle päivälle. Paikat jaetaan usein ainejärjestöjen mukaan, joten odota rauhassa tarkempaa tietoa siitä, kumpana päivänä polhon fuksit sitsaavat.

7.10. Fuksien Peli-ilta Studorgin kanssa

▲ ylös

Linkkejä

Orientoivan viikon ohjelma
Yhiksen fuksien oma Facebook-ryhmä
Valtsikan fuksien Facebook-sivu

▲ ylös