Hallitus

Poliittisen historian opiskelijat ry:n hallitus valitaan vuodeksi kerrallaan toteuttamaan polholaisten sisäistä ja ulkoista yhteistoimintaa. Hallituksen toiminnan puitteet määrittävät yhdistyksen säännöt. Toimeenpanevana elimenä hallitus järjestää tapahtumia sangen laajalla kirjolla. Suurin osa tapahtumistamme järjestetään ja vietetään yhdessa rakkaiden laitoskollegojemme, eli talous- ja sosiaalihistorian ainejärjestön Taso ry:n kanssa. Virkistystoiminnan ohella hallituksen tärkeimpiä tehtäviä on kehittää opintoja yhteistyössä laitoksen kanssa ja pitää yllä suhteita muihin valtiotieteiden ja historia-aineiden opiskelijoihin. Kansallisesti historia-aineiden opiskelijoiden yhteistyö hoidetaan ensisijaisesti HOL ry:n (Historian opiskelijain liitto) kanssa. Kansainvälistä toimintaa harjoitetaan yhteystyössä muiden Helsingin historia-opiskelijoiden kanssa ensisijaisesti ISHA-Helsinki ry:n puitteissa. Polhon hallitus ei ole salaseura, vaan meille saa esittää ideoita ja toiveita. Älä siis epäröi ottaa yhteyttä.

 

Vuoden 2018 toimintasuunnitelma 

Vuoden 2018 johtosään 

Vuoden 2018 talousarvio 


VUODEN 2018 HALLITUS

ROOSA MANTILA – PUHEENJOHTAJA

Terve! Toimin virallisesti vuonna 2018 hallituksen puheenjohtajana, mutta epävirallisena sivutoimena olen Polho ry:n rock-musiikin sivistäjä, läpyskän heittäjä ja toinen hallituksen kiintiö-oululaisista. Poliittinen historia ei ollut se ensimmäinen opiskelijavalinta, eikä sinne kulkenut tie ollut niin sanotusti “heleppoja hommia”. Tänne pääseminen oli kuitenkin unohtumaton hetki elämässä. Mukaan on tarttunut paljon hienoja ystävyyksiä, maagista valtsika-henkeä sekä upeita kokemuksia. Vuoden 2018 hallitus on kokoonpano huikeista ihmisistä, joten tarttua voi kenen tahansa hihasta millä tahansa kysymyksellä. Vuosi 2018 tulee olemaan antoisa, ja täynnä uusia tuulahduksia.

Lempiaforismini: Painavaa on raskas kantaa.

roosa.mantila@helsinki.fi

ANNI MATERO – VARAPUHEENJOHTAJA

Olen Anni, ja toimin hallituksen varapuheenjohtajana vuonna 2018. Päätös hakea opiskelemaan valtsikaan ja juuri poliittiseen historiaan alkoi muotoutua lukiossa, ja yhden välivuoden jälkeen ovet aukenivatkin. Sitten tutustuin myös Polhoon, ja tää touhu on sittemmin imaissut mukanaan.

Käynnissä on nyt mun kolmas vuosi yliopistolla, ja aika täällä on ollut kyllä varsin huisia! Isoimpana syynä opintojen lisäksi varmasti on ne reissut, kokemukset ja tapahtumat näiden vuosien varrella sekä tietysti ihmiset, joita elämään on valtsikasta saanut. Semmoisten huipputyyppien kanssa on ilo myös tänä vuonna tehdä töitä Polhon hallituksessa! Kotipaikkakunnista puhuttaessa puoleensa vetää lapsuuden kotikaupunki Tampere. Vapaa-ajalla suosikkiharrastuksia ovat hyvät aamiaiset, lakut, juoksulenkit ja yleinen löhöily.

Lempiaforismi: Sä oot tänään täällä ja huomenna jossain muualla.

anni.matero@helsinki.fi

JOHANNES VÄNTTINEN – TALOUDENHOITAJA JA VIRKISTYSVASTAAVA

Moikka! Olen ensimmäisen vuoden opiskelija Yhteiskunnallisen muutoksen kandiohjelmasta, mutta silti pesunkestävä polholainen. Toimin Polhon vuoden 2018 hallituksessa taloudenhoitajana sekä virkistysvastaavana. Minulla ei ole niin eksoottista taustaa kuin joillain hallitustovereillani (oululaisilla), vaan olen kotoisin täältä Suomen suurimmasta ja kauneimmasta. Olen kyllä ulkomailla asustellut, mikäli se eksoottiseksi kelpuutetaan. 

Järjestötoiminta oli mielessä jo opiskelujen alkaessa, sillä sitä olivat monet minulle suositelleet. Innostuin Polhon toiminnasta suurin piirtein samantien ja tässä sitä ollaan. Lähden innoissani kohti tämän vuoden hallitustoimintaa ja tiedän, että siitä tulee mahtavaa! 

Lempiaforismini: Kerran luulin olevani väärässä, mutta erehdyin.

johannes.vanttinen@helsinki.fi

THERESA MÄKINEN  – ENSIMMÄINEN OPINTOVASTAAVA 

Moro! Toimin tänä vuonna Polho Ry:n ensimmäisenä opintovastaavana sekä toisena kiintiö-oululaisena. Koska Oulu on Suomen luvattu hevikaupunki, meikäki kuuntelee vähän raskampaa musiikkia. Nykyinen Kumous Ry tiivisti olemukseni hienosti laulun muotoon: “Hevimusiikki Theresalle vieläkin maittaa, kissojen kanssa hevitukkaansa laittaa.” 

Valtsika ja Polho on ollut paljon enemmän kuin mitä kuvittelin, enkä olisi vielä lukiossa arvannut kiinnostuvani järjestötoiminnasta, mutta tässä sitä nyt ollaan! Meillä on jo suunnitteilla mahtavia juttuja tulevalle vuodelle, mutta uudet ideat ovat aina tervetulleita. Jotta opiskelu olisi sujuvaa niin fukseille kuin vanhemmillekin opiskelijoille, on tärkeää, että opintovaikuttajat pysyvät perillä yleisistä fiiliksistä. Tulkaa ihmeessä heittelemään risuja ja ruusuja! 

Lempiaforismi: Kauhea loppu on parempi kuin kauhu ilman loppua.

theresa.makinen@helsinki.fi

KARA MARTIKAINEN  – TOINEN OPINTOVASTAAVA 

Huomenta, päivää ja iltaa! Toimin vuonna 2018 Polho Ry:n toisena opintovastaavana sekä urheiluvastaavana. Vapaa-ajalla harrastan urheilua ja syömistä ja leffoja ja juoksemista ja pohdiskelua ja vähän kaikkea mitä huvittaa. Opiskelu on ollut kivaa ja tämä johtuu luultavasti hienoista ihmisistä ympärillä. Tilanne tulee myös luultavasti jatkumaan ensi vuonna samanlaisena ja olisi kiva tutustua myös uusiin hienoihin ihmisiin ja heidän koiriinsa. Vuosi 2018 on täällä ja tehdään siitä yhdessä ikimuistoinen. 

Lempiaforismi: Suklaa on hyvää.

kara.martikainen@helsinki.fi

VALPURI ALANEN - SIHTEERI, TIEDOTTAJA & YHDENVERTAISUUSVASTAAVA 

Hei vaan! 

Olen Valpuri, tokan vuoden opiskelija ja Polhon sihteeri, tiedottaja sekä yhdenvertaisuusvastaava. 

Tämän vuoden lempparitärpit Polhon toiminnassa ovat yhä useammat ja pirun kiinnostavat työelämätapahtumat sekä pöytäkirjoihin piilotettujen vitsien löytäminen (omalla kohdallani niiden keksiminen). Lisäksi extra-shout-out Tason perustamalle lukupiirille, josta olen tosi innoissani. 

Sivutoimenani harrastan väsynyttä hepulointia sekä ravintoloiden menujen ja hienojen reseptien lukemista. Omat kokkailuni tosin koostuvat 90-prosenttisesti erilaisista papukastikkeista ja soijabolognesesta. Sitsimenujen luovaa suunnittelua odotellessa! 

Lempiaforismini: On hienoa, kun hävittämäänsä asiaa etsiessä löytääkin jotakin jo aiemmin hukattua!

valpuri.alanen@helsinki.fi

JOUKO RAITANIEMI - ENSIMMÄINEN TYÖELÄMÄVASTAAVA SEKÄ ALUMNI- JA IT-VASTAAVA 

Morjens! Olen Jouko, kolmannen vuoden polholainen, ja tänä vuonna toimin Polhon työelämävastaavana Leon kanssa sekä lisäksi alumni- ja IT-vastaavana. Vaikka olenkin syntynyt Helsingissä enkä puhu juurikaan Turun murretta, olen kuitenkin Turussa kasvaneena tietääkseni Polhon turkulaisin jäsen. Poliittisen hissan lisäksi olen kiinnostunut vähän kaikesta muustakin; erityisen lähellä sydäntäni ovat musiikki ja elokuvat. 

Polhossa on ollut fuksista asti mahtavaa olla mukana, ja varsinkin viime vuosi hallituksessa oli täynnä hienoja kokemuksia. Siksi päätinkin lähteä vielä toiseksi vuodeksi hallitukseen! Tältä vuodelta odotan erityisesti kiinnostavien työelämätapahtumien järjestämistä sekä kulttuuritapahtumia. 

Lempiaforismi: Elämä on.

jouko.raitaniemi@helsinki.fi

LEONARD WILHELMUS - TOINEN TYÖELÄMÄVASTAAVA SEKÄ KULTTUURI- & YMPÄRISTÖVASTAAVA 

Moikka vaan! Olen toisen vuoden polholainen ja pesunkestävä paljasjalkainen helsinkiläinen. Ripauksen eksotiikkaa tuovat hollantilaiset sukujuureni, jotka selittävät vierasperäisen nimeni. (Virheellisesti useat yhdistävät nimeni ruotsalaisuuteen, jonka kanssa sillä ei ole mitään tekemistä) 

Tämän vuoden hallituksessa vastaan kulttuurista ja ympäristöstä sekä Joukon kanssa työelämästä. Vaikka kulttuuri- ja työelämätapahtumia on ideoitu jo paljon, otan kaikenlaiset niihin liittyvät toiveet mielelläni vastaan. Polhossa tykkään erityisesti siitä, että jäsenistöä aidosti kiinnostaa hallituksen suunnittelemat tapahtumat. Se motivoi kehittämään toimintaa ja uhraamaan välillä älyttömiä määriä aikaa näihin hommiin. 

Vapaa-ajalla tykkään tehdä vähän sitä sun tätä, usein laiskotella, siksi minun lempiaforismiksi sopii mainiosti letkeä ilmaus: “Riippuu mistä roikkuu”.

leonard.wilhelmus@helsinki.fi

VERNA RUOKONEN - SUHDE- & ISHA-VASTAAVA 

Heippa! 

Olen Verna, tämän vuoden Yhteiskunnallisen muutoksen kandiohjelman fuksi. Suurinta paloa koen kuitenkin erityisesti poliittista historiaa kohtaan. Kiinnostavien tapahtumien kirjo teki heti fuksivuoden alussa muhun vaikutuksen, joten halusin päästä itsekin osaksi ideoimaan niitä. Niinpä Polhon hallitukseen hakeminen oli oiva valinta tutustua järjestötoimintaan ensimmäistä kertaa. Tänä vuonna toimin suhde- ja ISHA-vastaavana, ja odotan mitä kaikkea tässä pääsenkään oppimaan. Opiskelun lisäksi tykkään muun muassa sisustamisesta, lukemisesta, hyvän ruuan nauttimisesta ja lepäämisestä. Yliopistolla mut voi bongata mitä todennäköisimmin panini kädessä viilettämässä luennolle. 

Lempiaforismini: Niin kauan kuin on kahvia, on toivoa.

verna.ruokonen@helsinki.fi

TUOMAS SUIHKONEN – HOL- & KANSAINVÄLISYYSVASTAAVA

Hei vaan! Olen Tuomas Suihkonen ja toimin Polho ry:n HOL- ja kansainvälisyysvastaavana vuonna 2018. Kehittelen siis historiajuttuja muiden historia-ainejärjestöihmisten kanssa ja olen mukana suunnittelemassa meille kaikenlaisia matkoja. 

Vapaa-ajallani pyrin vaikuttamaan sekä ottamaan vaikutteita, opetushallituksen sanoin elinikäinen oppija. Tämä näkyy aktiivisesti politiikkaan osallistumisessani sekä mielenkiintona kaikkea ympäröivää kulttuuria kohtaan. Kaikki menee dadataiteesta balettinäytöksiin. Mielestäni krapulaan ei ole lääkettä, mutta pekonista on moneen. Tulevaisuuden suunnitelmissa on Arkadianmäen ja lottovoiton lisäksi oma kirjasto. 

Olen myös elävä esimerkki siitä, että meitä maisterifukseja ja ylpeitä vantaalaisia on olemassa. Minua saa lähestyä kaikissa askarruttavissa kysymyksissä, noudatan maneereissani aina hyvää tapaa ja herrasmiesmäisyyttä. 

Lempiaforismi: Kaikki menee mitä eteen kaadetaan!

tuomas.suihkonen@helsinki.fi

 

Lähettämällä viestin hallituksen sähköpostilistalle tavoitat näppärästi koko hallituksen. Osoite on polho-hallitus@helsinki.fi.