Hallitus 2022

Poliittisen historian opiskelijat ry:n hallitus valitaan vuodeksi kerrallaan toteuttamaan polholaisten sisäistä ja ulkoista yhteistoimintaa. Hallituksen toiminnan puitteet määrittävät yhdistyksen säännöt. Toimeenpanevana elimenä hallitus järjestää tapahtumia sangen laajalla kirjolla. Suurin osa tapahtumistamme järjestetään ja vietetään yhdessa rakkaiden laitoskollegojemme, eli talous- ja sosiaalihistorian ainejärjestön Taso ry:n kanssa. Virkistystoiminnan ohella hallituksen tärkeimpiä tehtäviä on kehittää opintoja yhteistyössä laitoksen kanssa ja pitää yllä suhteita muihin valtiotieteiden ja historia-aineiden opiskelijoihin.  Kansainvälistä toimintaa harjoitetaan yhteystyössä muiden Helsingin historia-opiskelijoiden kanssa ensisijaisesti ISHA-Helsinki ry:n puitteissa. Polhon hallitus ei ole salaseura, vaan meille saa esittää ideoita ja toiveita. Älä siis epäröi ottaa yhteyttä.

Toimintasuunnitelma 2022

Talousarvio 2022

Ympäristösuunnitelma 2022

Hallituksen palautelomake

Ongelmatilannelomake


VUODEN 2022 HALLITUS

 

Saana Brusiin – Puheenjohtaja


Hei kaikki ihanat polholaiset <3 Mä olen Saana, kolmannen vuoden yhmulainen ja poliittisen historian pääaineopiskelija. Toimin tänä vuonna Polho ry:n puheenjohtajana! Niin kivaa! Pesti on minulle uusi ja jännittävä, mutta tämän parin kuukauden perusteella olen aivan ihastunut hallituksen tyyppeihin ja meidän meininkiin! Tästä vuodesta tulee mainio.

Toimin viime vuonna ensimmäisenä opintovastaavana ja pestissä touhutessani löysin paikkani: niin periodipalautteita keräillessä kuin Varsapuistikossa pressamölkkyä pelaillessa Polhosta muotoutui minulle tärkeä yhteisö. Haluan hyvän fiiliksen välittyvän myös jäsenistön suuntaan. Polhon tapahtumiin ja toimintaan _kaikki_ ovat tervetulleita!

Kampuksella mut on viime aikoina löytänyt Kaisa-kirjaston seiskakerroksesta ihanien yhmuystävien seurasta. Vapaa-ajalla nautiskelen kirjoista, kasvisruokaresepteistä sekä erilaisten nelijalkaisten seurasta: hevoset sekä maaliskuussa luokseni muuttava liettualainen koirarouva vievät aikaani ja energiaani täysin ansaitusti!

Jos nähdään kampuksella tai tapahtumissa niin tule nappaamaan meitsi tiukkaan (mutta lempeään) grillaukseen ja kerro ajatuksistasi Polhon toiminnan parantamiseksi! Hyvät ideat on liian arvokkaita itsellä hillottaviksi.

Haluan sinun tietävän, että ne digitaidot tehdään mukisematta ensimmäisenä vuonna. Hommaan ryhtymistä voi tällä hetkellä helpottaa ostamalla itselleen motivaatiolaskiaispullan.

 

Otso Poikelin – Varapuheenjohtaja

Hellou! Olen Otso, toisen vuoden yhmu sekä ensimmäisen vuoden polhissan pääaineopiskelija. Tämän vuoden agendalistalla on varapuheenjohtajan tontti, jonka puitteissa hommat ovatkin jo alkaneet vallan mainiosti. Tavoitteenani on pitää huolta siitä että niin muilla kuin itselläkin on hauskaa, hoitaa byrokratiahommat asiallisen tehokkaasti ja pyrkiä korostamaan Polhon avoimuutta ja vastaanottavuutta. Polho on ollut rakkautta ensisilmäyksellä oman fuksisuunnistuksen rastista jonnekin tulevaisuuteen asti, ja se saa tekemään jos jonkinlaisia panostuksia niin vapaa- kuin opiskeluajankin kustannuksella varsin pyyteettömästi.

Opiskelumaailman ulkopuolellakin olen ehdottomasti erilaisten projektien ystävä, ja rakastan yksi toistaan realistisempia ideoita, konsepteja ja joskus jopa niiden toteuttamista. Tällä saralla löytyy kaikkea neljästä eri bändistä konvehtiblogiin, musikaalin käsikirjoittamisesta hiihtoseuran ja ilmailukerhon risteyttämiseen mäkihyppyklubin perustamiseksi ja esports-joukkueesta virolaisen kylpylähotellin ostamiseen. Edellämainituista osa on kuitenkin väistämättä jäänyt enemmän konseptin asteelle (ainakin toistaiseksi) mutta jotkut vievät lukuisiakin tunteja viikoittain.

Kampuksella minua näkee lähes yksinomaan syömässä tai ainejärjestön asialla, ja toisen vuoden opiskeluista kertoo jotakin se, että otin ohjelmoinnin alkeita vain siitä syystä ettei artikkeleiden lukeminen juuri nyt oikein kiinnosta. Pääaineena poliittinen historia on kuitenkin se, joka vetää valtsikajuttuja tekemään ja saa huomaamaan että joskus käydyt kurssit ovat muutakin kuin noppia.

Haluan sinun tietävän, että asiat tuppaavat järjestymään, vaikken siihen aina usko itsekään.

 

Teemu Kovanen – 1. opintovastaava

Heipsulivei! Olen Teemu, ensimmäisen vuoden yhmulainen ja poliittisen historian maisteriopiskelija. Toimin nyt Polho ry:n ensimmäisenä opintovastaavana. Jos kurssien järjestelyt ikinä mietityttää tai haluat vaikkapa CV-workshopin aikaan niin laita viestiä tulemaan. Vuorokauden ajankohdalla ei ole niinkään väliä, puhelin on aina äänettömällä. Eli nyt vaan brainstormaamaan mun inboxiin.

Minut löytää (toivottavasti) Kaisasta kirjahyllyjen välistä etsimästä uusia kurssikirjoja, kahdentoista aikaan yöllä Aleksandriasta ja Viikin, Kumpulan ja Otaniemen opiskelijaravintoloista. Hyvä pöytäseuraa kelpaa aina, eli jos törmäillään Unicafessa, niin pöytään saa aina liittyä!

Minua voisi kuvailla järjestöjääräksi. Jos jossain on järjestö tai mahdollisuus osallistua järjestötoimintaan niin minut löytää samasta paikasta. Viime aikoina olen kuitenkin joutunut hieman malttamaan ja priorisoimaan itselleni tärkeimpiä toimia.

Vapaa-aikaani kulutan tällä hetkellä pitkillä kävelyillä Koillisen suurpiirin alueella. Kävellessä nautin erityisesi äänikirjojen ja podcastien kuuntelusta (538 on tosi kova). Muutoin vapaa-aikani kuitenkin kuluu länsisuhteita kehittäessä Otaniemessä, ylioppilaskunnan ja ohjelmoinnin parissa.

Haluan sinun tietävän, että Telegram on paras viestintäsovellus. Siis jengi. Ladatkaa se Telegram. Siellä voi ajoittaa viestejä ja tehdä kyselyitä. Telegram on tulevaisuus ja samalla järjestöjäärän unelma.

 

Sonetta Humala – Suhde- ja ISHA-vastaava 

Heippa! Olen Sonetta, ensimmäisen vuoden Yhteiskunnallisen muutoksen opiskelija. Tänä vuonna vastuullani on Polho Ry:ssä suhteiden ylläpitäminen muihin ainejärjestöihin ja lisäksi toimin ISHA-vastaavana. Toivon vuodelta hyväntuulista ja aurinkoista meininkiä yhdessä muiden toimijoiden kanssa! Viestiä saa aina laittaa, jos mielessäsi olisi keino lisätä järjestöjen tai yhteisöjen välistä hyvänmielen toimintaa! 🌞

Helsingissä kaikki on mulle vielä tosi uutta, ja se on i h a n a a! Mut saattaa löytää aamukävelyltä Taka-Töölöstä kuulokkeet korvilla, maalaamasta kynttilänvalossa tai muuten vaan vauhdikkaasti menossa hymy huulilla – ystävien kanssa tai itsekseni.

Nautin paljon aktiivisuudesta, mutta omasta jaksamisesta tulee myös pitää huolta. Palautumisessa mua jeesaa liikunta ja hyvät sarjat, unohtamatta sitä, kuinka paljon ystävieni seura auttaa mua tasapainoittelemaan arjen velvollisuuksien kanssa!

Haluan sinun tietävän, että mulla on todella huono näkö, ja jos en jostain syystä ymmärrä moikata takaisin kadulla, on syy tässä. Törmäilemisiin! 🤠

 

Anni Koikkalainen – 1. viestintävastaava

Helou! Oon Anni, toisen vuoden yhmu ja poliittisen historian pääaineopiskelija. Toimin tänä vuonna Polhon ensimmäisenä viestintävastaavana, eli vastaan toimivasta yhteydenpidosta hallituksen ja jäsenistön välillä. Tästä työstä näkyvintä on Polhon somen päivittely ja erilaisten viestintäprojektien toteuttaminen.

Tää on jo mun toinen vuosi Polhon viestintävastaavana. Polhosta tuli mulle ekan hallitusvuoden aikana tosi tärkeä ja arvokas yhteisö, joten halusin ehdottomasti jatkaa hallituspöhinää myös tänä vuonna.

Arkena mut löytää Tiedekulmasta tai Unarista, joissa molemmissa välttelen opiskelua erittäin tehokkaasti. Vapaa-ajalla vietän aikaa ystävien, liikunnan ja loikoilun parissa. Kaikista eniten oon viimeaikoina innostunut uimisesta ja Wordlestä. It’s the little things!

Laitahan mulle viestiä, jos haluat jutella polhoiluun tai viestintään liittyen. Toivottavaati törmäillään myös tapahtumissa!

Haluan sinun tietävän, että vaikka ei noudattaisi meidän puheenjohtajan neuvoa opiskelijan digitaitojen suhteen, voi silti päästä elämässä pitkälle. Esimerkiksi Polhon viestintävastaavaksi 🙂

 

Petra Salo – Sihteeri ja työelämä- ja alumnivastaava

Moikka! Oon Petra, tokan vuoden yhmu-opiskelija ja poliittisen historian pääaineopiskelija. Toimin tänä vuonna Polhon hallituksen sihteerinä ja toisena työelämä- ja alumnivastaavana. Eli jos sulta löytyy jotai hauskoja letkaisuja, joita heittää sähköpostiin pöytäkirjojen mukaan tai ideoita työelämäexcuista niin voi laittaa viestiä!

Opiskeluaikoina olen eleskellyt Helsinki-Tampere-Oulu-akselilla ja yrittänyt pysyä jollain tasolla kartalla kouluhommista🥸 (mut löytää liian harvoin kirjastolta). Vapaa-ajallani jahtaan hyviä tarinoita oli se sitten kirjojen, podcastien tai musiikin muodossa ja vietän aikaa kavereitten kanssa esim. lautapelejä pelaillen👯‍♀️

Haluan sinun tietävän, että mikäli kaipaat kiinnostavaa podcast-sisältöä arkeesi niin kannattaa kuunnella The Trojan Horse Affair.

Nelli Nokelainen – Kansainvälisyys- sekä alumni- ja työelämävastaava 

Moikka! Olen Nelli ja toimin Polhon vuoden 2022 kansainvälisyys- sekä alumni- ja työelämävastaavana! Olen toisen vuoden opiskelija yhmussa ja aloitin Polhon hallituksessa jo viime vuonna, ja saan nyt ilokseni jatkaa kansainvälisyysvastaavan pestissä sekä laajentaa vastuutani työelämän puolelle!

Tässä on jo vuoden päivät odoteltu, että Yhiksen opintomatkoja päästäisiin järjestämään. Tuntuu että nyt toistan samat sanat kuin viime vuonna: ”toiveet ovat korkealla tämän vuoden suhteen!” Mutta ainakin nyt matkojen suunnittelu on jo konkreettisesti käynnissä, eli tilanne näyttää jo paremmalta — ehkä korona antaa meille luvan lähteä matkalle jee:):)

Tykkään kokeilla uusia reseptejä, etsiä kivoja ravintoloita ja kuunnella podcasteja tai Aamulypsyä😅 Mut voi löytää Töölön unisportilta tai Kaivopihan unarista ilta-aikaan, tule ehdottamaan yhiksen matkoille tai työelämä-ekskuille kohdetta jos mieleesi juolahtaa hyvä ehdokas 😍 Itse käytän liikaa aikaa skyscannerissa etsimässä halpoja lentoja ja siksi mut nähdään polhon kokouksissa liian usein zoomin välityksellä ulkomaankirjeenvaihtajana…:D

Haluan sinun tietävän, että jos haluat kesällä käydä Berliinissä dönerillä tai vönerillä, niin laita mulle viestiä koska olen luultavasti siellä!

 

Kalle Kari – Ympäristö- viestintävastaava

Moikka! Mä oon Kalle, toisen vuoden yhmu ja poliittisen historian pääaineopiskelija. Toimin tänä vuonna Polho ry:n ympäristö- ja toisena viestintävastaavana. Ympäristöasiat on hyvin jo aiemmin otettu huomioon järjestön toiminnassa. Näissäkin asioissa on kuitenkin aina parantamisen varaa, ja tavoitteena olisi tehdä järjestöstämme vielä entistä vastuullisempi toimija.

Järjestötoiminta on mulle täysin uusi kokemus, mutta odotan innolla, mitä kaikkea saadaan aikaiseksi tän vuoden aikana. Mulle saa aina laittaa viestiä jos tekee mieli antaa palautetta järjestön ympäristöasioiden tiimoilta tai ihan muuten vaan.

Viime aikoina olen opiskellut pääosin kotoa käsin, vaikka silloin tällöin tulee keskustakampuksella pyörittyäkin. Etäopiskelu on painostanut kotona ruoanlaittoon sekä tavaroiden järjestelemiseen, mitkä usein näyttäytyvät parempina vaihtoehtoina koulutehtävien tekemisen sijaan. Kuitenkin opinnot ovat edenneet suunnitellusti ja aikaa tuntuu jäävän hyvin myös kuntosalilla ja lenkillä käymiseen.

Haluan sinun tietävän, että Ahvenanmaa on oiva ensi kesän matkakohde. Tarjolla on idyllisiä saaristomaisemia ja kielikylpyä, jonka jälkeen virkamiesruotsi taipuu vaivatta.

Jussi Merikallio – Kulttuuri- ja 2. opintovastaava

Heipähei! Tässä puhuu Jussi, Polhon kulttuuri- ja 2. opintovastaava. Aloitin viime syksyllä toisen vuoden kandiopintoni, pääaineenani mitä mahtavin poliittinen historia.

Polho on ensimmäinen kokemukseni järjestötoiminnasta ja odotankin innolla tulevasta vuodesta tapahtumarikasta. Kulttuuritoimintaa on ollut etäaikana vaikea järjestää, joten toivon tältä vuodelta mahdollisimman monipuolista ja kattavaa kulttuuritarjontaa. Tämän lisäksi yhteistyö Teemun kanssa opintovastaavan pestissä on lähtenyt erittäin hyvin rullaamaan ja rohkaisenkin lähettämään jommallekummalle viestiä, jos opintoasioista nousee jotain huolia tai kysyttävää.

Ensimmäisenä vuonna minua ei olisi löytänyt kampukselta lainkaan, mutta olen petrannut tapojani: nykyään minut löytää melkeinpä joka päivä tiedekulmasta opiskelemasta ja portsusta syömästä. Vapaa-aikanani minut tavoittaa taas todennäköisimmin elokuvateatterista, levykaupasta tai kirpparilta. Vietän usein aikaa myös kotona, kitaraa rämpytellen tai hyviä sarjoja katsoen.

Haluan sinun tietävän, että Ylen Politiikka-Suomen tunnusmusiikki on ehta bängeri! Kannattaa laittaa kuunteluun, kyseinen kappale löytyy Spotifysta nimellä ”Teema 1 sarjasta Politiikka-Suomi”. Ohjelma on myös itsessään erinomainen, vahva suositus.

 

Lilli Rajasaari – Yhdenvertaisuus- ja viestintävastaava

Moikka! Mä olen Lilli, yhmun fuksi, polhon yhdenvertaisuusvastaava sekä yksi viestintävastaavista. Molemmat pestit innostavat mua hurjasti, ja odotan innolla kaikkea mitä pääsen tulevana vuonna tekemään! Yhdenvertaisuustoiminnan on huipputärkeää olla helposti lähestyttävää, ja mulle voikin tulla aina juttelemaan tai laittamaan viestiä jos jokin painaa mieltä.

Kampukselta minut voi löytää joko Kaisasta opiskelemasta tai Tiedekulmalta valittamasta siitä, kuinka opiskelut vievät kohtuuttomasti aikaa muilta supertärkeiltä projekteiltani, kuten leipien leipomiselta, kirppisten kiertelyltä ja uusien soittolistojen loppuunhiomiselta.

Haluan sinun tietävän, että voitin ala-asteella koulun talent-kilpailun kolme kertaa putkeen…

 

Markus Patomo – Poleemi-, urheilu- ja virkistysvastaava

Toimitan tänä vuonna Polhossa Poleemi-, urheilu- ja virkistysvastaavan virkoja. Mieshän on todellinen monitaituri!

Haivaitessasi minut kampusalueella voit vapaasti tulla tarjoilemaan tapahtumaehdotuksia, vinkkaamaan Poleemisponsoreita (klassinen keskustelunavaus) tai nykimään hihasta vapaavalintaisella asialla.

Haluan sinun tietävän, että nopat.me – sivulla vinkataan helposti suoritettavia noppien arvoisia verkkokursseja. Joskus polhottaessa voi tulla niinkin kivaa, että läksyjen lukeminen unohtuu. Vältä ikävä kirje kelalta!

Ursula Sadinmaa

Moi! Viimeisenä esittelyvuorossa olen mä eli Ursula. Toimin Polhon vuoden 2022 taloudenhoitajana, oon yhmun fuksi ja ihan vasta-alkaja järjestötoiminnassa. Odotan kuitenkin innolla, että pääsen nauttimaan ja kärsimään – niin kuin hyvällä tavalla –järjestöjutuista hallituslaisten ja muiden kanssa!

Polho jäi heti fuksisyksyn alussa mieleen, mutta paikkani Polhosta löysin kuitenkin melkein sattumalta vaalikokouksesta, mistä oon tosi ilonen!

Opiskelujen ulkopuolella mun sydän kuuluu tanssille. Vapaa-ajalla yritän myös lukea jotain muuta kuin kurssikirjallisuutta ja katson yhä uudestaan samoja sarjoja. Vaikka oonkin ehkä vähän ujo tyyppi, niin aina voi tulla juttelemaan!

Haluan sinun tietävän, että Radioheadin paras biisi on ehdottomasti Weird Fishes/ Arpeggi.


Tämän vuoden hallituskuvat on ottanut Armas Weselius

Lähettämällä viestin hallituksen sähköpostilistalle tavoitat näppärästi koko hallituksen. Osoite on polho-hallitus@helsinki.fi