Hallitus 2014

Poliittisen historian opiskelijat ry:n hallitus valitaan vuodeksi kerrallaan toteuttamaan polholaisten sisäistä ja ulkoista yhteistoimintaa. Hallituksen toiminnan puitteet määrittävät yhdistyksen säännöt. Toimeenpanevana elimenä hallitus järjestää tapahtumia sangen laajalla kirjolla. Suurin osa tapahtumistamme järjestetään ja vietetään yhdessa rakkaiden laitoskollegojemme, eli talous- ja sosiaalihistorian ainejärjestön Taso ry:n kanssa. Virkistystoiminnan ohella hallituksen tärkeimpiä tehtäviä on kehittää opintoja yhteistyössä laitoksen kanssa ja pitää yllä suhteita muihin valtiotieteiden ja historia-aineiden opiskelijoihin. Kansallisesti historia-aineiden opiskelijoiden yhteistyö hoidetaan ensisijaisesti HOL ry:n (Historian opiskelijain liitto) kanssa. Kansainvälistä toimintaa harjoitetaan yhteystyössä muiden Helsingin historia-opiskelijoiden kanssa ensisijaisesti ISHA-Helsinki ry:n puitteissa. Polhon hallitus ei ole salaseura, vaan meille saa esittää ideoita ja toiveita. Älä siis epäröi ottaa yhteyttä.

Vuoden 2014 hallituksen dokumentteja:

Hallituksen palautelomake

POLHON HALLITUS 2014

Puheenjohtaja
Josefiina Manninen
josefiina.manninen [at] helsinki.fi
0405239240

Terve, olen Josefiina, kultaista fuksivuosikertaa 2010. Vuoden 2011 hallituksessa toimin juhlavastaavana ja nyt Saksan vaihtovuoden jälkeen on hyvä palata taas hallitustoiminnan pariin, tällä kertaa puheenjohtajaksi. Polhossa pidän kivoista ihmisistä ja hyvästä hengestä. On hienoa kun samojen ihmisten voi kanssa keskustella yhteiskunnasta, historiasta ja juhlimisesta. Historianopiskelussa minua kiinnostavat mm. ideologiat ja niiden näkyminen puolueiden tai järjestöjen toiminnassa.

Sihteeri
Teemu Tuominen
teemu.tuominen [at] helsinki.fiMoi! Olen Teemu, kolmannen vuoden opiskelija ja vuoden tauon jälkeen taas hallituksessa. Tällä kertaa toimin Polhon varapuheenjohtajana ja sihteerinä. Poliittisessa historiassa kiinnostaa mm. kansainväliset suhteet, mutta myös oman ainejärjestön historia on tällä hetkellä suurennuslasin alla. Jänniä piirteitä minussa on niin paljon, etten itsekään täysin ymmärrä niitä kaikkia. Dinosauruksista Velociraptor on aika kova, mutta toisaalta Aerodactyl on myös todella upea Pokémon. Kumpikohan voittaisi taistelun, en tiedä.
Taloudenhoitaja
Markus Halonen
markus.halonen [at] helsinki.fiMoi! Olen Markus, Hyvinkäällä syntynyt ja Helsingissä kasvanut polholainen. Toinen vuosi menossa ja toimin hallituksen taloudenhoitajana. Mulla ei silleen ole mitään erityisesti kiinnostavaa ajankohtaa poliittisessa historiassa, mutta olisi varmaan ollu jännää elää 1800-luvun jälkipuolella. Kiinnostus Poliittiseen historiaan yleisesti heräsi välivuoden aikana avoimessa. Puut jotka osaan luetella ilman Wikipediaa: Kuusi, Mänty, Haapa, Koivu, Vaahtera, Tammi, Leppä, Pihlaja, Omenapuu, Banaanipuu (oikeasti ruohokasvi) ja kaikki hedelmät jotka kasvaa puissa. Jee.
  1. opintovastaava
    Saila Kurki
    saila.kurki [at] helsinki.fiTervehdys, olen Saila, toisen vuoden polholainen ja vastaan nyt toista vuotta yhdistyksemme opintoasioista. Laulukirjaani kertyneiden kirjoitusten perusteella olen ilmeisesti aikas suloinen ja avulias tapaus. Helpoiten minut voit yliopistolla bongata lojumassa yhdessä Kaisan Nietos-tuolissa yleensä jossain omituisessa asennossa. Poliittisessa historiassa minua kiinnostaa mm. poliittinen henkilöhistoria sekä historiapolitiikka. Polhossa tykkään kaikesta ja kaikista, pus!
  2. opintovastaava ja virkistysvastaava
    Mathilda Timmer
    mathilda.timmer [at] helsinki.fiHei, olen Mathilda, ensimmäinen vuoden polholainen ja hallituksessa toimin tänä vuonna 2.opinto- ja virkistysvastaavana. Paheisiini kuuluu myöhästely ja pommiin nukkuminen, mutta kova yritys on päällä, että pääsisin näistä tavoista eroon. Polhossa parasta on historia ja politiikka ja sodat ja Kekkonen ja mahtavat ihmiset. “Mielenkiintoisena” faktana itsestäni voin kertoa, että äkkiseltään osaan luetella ilman Wikipediaa noin 20 eri puulajia.
Suhde- ja viestintävastaava
Topi Juga
topi.juga [at] helsinki.fiOlen Topi, ensimmäisen vuoden Polholainen. Olen viettänyt nuoruuteni Sipoossa, mutta parhaillaan pyrin aidoksi “stadilaiseksi” uudessa kotikaupungissani Helsingissä. Hallituksessa toimin suhdevastaavana ja viestittäjänä. Historia ja yhteiskuntatieteet ovat kiinnostaneet minua aina. Niinpä päätin hakea lukemaan poliittista historiaa tietäen vain, että kauppikseen en halua mennä. Lempidinosaurukseni on ehdottomasti Stegosaurus. Minulla oli pienenä poikana Stegosaurus-lelu, jolla leikin ahkerasti. Vanhana Sipoolaisena marjastajana pidän omaa puutuntemustani vankkana. Äkkiseltään huomasin osaavani lähes kaikki Suomessa esiintyvät puulajikkeet ja niiden ominaisuudet.
HOL-vastaava
Henri Pienimaa
henri.pienimaa [at] helsinki.fiOlen Henri ja toimin hallituksessa HOL, eli Historian opiskelijain liiton, vastaavana. Olen neljännen vuoden opiskelija ja ensimmäisen vuoden polholainen. Opiskelin historiaa aiemmin Jyväskylässä humanistisessa, mutta kiinnostukset vetivät enemmän valtsikan suuntaan. Kiinnostukseni vaihtelevat uusliberalismista posthumanismiin, mutta viimeiset puolitoista vuotta olen kahlannut foucaultlaista analyysiä ja loppua ei näy. Viihdyn kirjastolla.
Kansainvälisyys- ja ISHA-vastaava
Matias Takala
matias.takala [at] helsinki.fiOlen parikymppinen pohjoishelsinkiläinen ensimmäisen vuoden opiskelija, joka on koko pienen elämänsä asustanut Helsingin laitamilla. Toimin vuonna 2014 Polhon hallituksessa kansainvälisyys- ja ISHA-vastaavana, eli vastuullani ovat niin yhiksen legendaariset matkat kuin suhteemme kv.-opikelijoihin. Poliittisessa historiassa minua kiehtoo erityisesti kansainvälisten suhteiden historia, Polhossa taas aktiivinen ja hyväntuulinen meininki. Kun en hoida koulujuttuja, minut löytää joko Unisportilta tai Pukinmäen viihtyisistä pubeista.
Työelämä- ja alumnivastaava
Sanna Hentunen
sanna.hentunen [at] helsinki.fiMoikka! Olen Sanna, ensimmäisen vuoden polholainen ja tämän vuoden työelämä- ja alumnivastaava. Poliittisessa historiassa minua kiinnostaa erityisesti mahtavan itänaapurimme sosialistinen aika, sekä kylmän sodan aikaiset kansainväliset suhteet. Viime aikoina on ollut havaittavissa kiinnostuksen laajenemista Neuvostoliiton lisäksi myös sen jälkeiseen poliittiseen kehitykseen Venäjällä. Polhossa kiehtoo etenkin mahtavat ihmiset, joiden kanssa bileissä voidaan pohtia Stalinin viiksiä ja vastaavasti luennoilla hehkuttaa seuraavia bileitä. Näiden ulkopuolella nautin erityisesti nukkumisesta (mielellään vuorokauden ympäri) ja iltapäivällä pidetyistä kiireettömistä brunsseista. Tästä syystä minua ei välttämättä bongaile aina aamuluennoilta, vaikka yritys skarpata asiassa on kova!
Tasa-arvo- ja ymäristövastaava
Wilhelmiina Koivuniemi
wilhelmiina.koivuniemi [at] helsinki.fiHei! Olen Wilhelmiina, kavereiden kesken Wilkku ja opiskelen nyt toista vuotta Polhossa. Hallituksessa olen myös toista vuotta ja toimin tänä vuonna tasa-arvovastaavana ja ympäristövastaavana. Alunperin olen kotoisin Porista, mutta nykyään päämajani sijaitsee Helsingin sydämessä. Polhon lisäksi innostun muun muassa yhiksestä, kalapaloista, orankivauvoista, Tukholmasta sekä vanhoista kotimaisista elokuvista, erityisesti Tauno Palo ja Matti Ranin saavat sydämeni pomppimaan eikä koskaan pitäisi olla liian kiire katsoa paria Pekkaa ja Pätkää. Poliittisessa historiassa minua kiehtovat Lotta Svärd -järjestö ja Urho Kaleva Kekkonen koko komeudessaan. Puss&Kram
Urheilu- ja IT-vastaava
Herman Savinen
herman.savinen [at] helsinki.fiOlen Herman, ensimmäisen vuoden polholainen Espoosta, ja toimin hallituksen urheilu- ja IT-vastaavana. Fuksisyksyn kuluessa kutsumanimekseni vakiintui ”Herkku”, mistä saan käsittääkseni kiittää hallitustoveri Topi Jugaa. Poliittisessa historiassa minua kiehtoo tällä hetkellä terrorismi ja turvallisuuspolitiikka, mutta yleisesti ottaen se mistä olen viimeksi lukenut. Viihdyn talvisin Alpeilla ja minut saa aina haastaa Trivial Pursuitissa.
Varapuheenjohtaja ja kulttuurivastaava
Pekka Itälä
pekka.itala [at] helsinki.fiOlen Pekka Itälä, 24-vuotias neljännen vuoden polholainen Helsingistä. Lapsuuteni vietin Helsingin Keski-idässä – aka Puotilassa – mutta tätä nykyä vaikutan keskustan alueella. Toimin kevätlukukaudella hallituksen kulttuurivastaavana ja syksyn tullessa otan myös vastaan hallituksen varapuheenjohtajuuden. Poliittisessa historiassa minua kiehtovat etenkin kansainväliset suhteet, Venäjän politiikka sekä historiantulkintojen ristiriitaisuus. Pidän erityisesti mökkeilystä ja mökkiaskareiden tekemisestä, matkustamisesta, ystävien kanssa oleskelusta ja turhien nippelitietojen opettelemisesta. Jos saisin valita aikakauden ja paikan, jolloin ja missä eläisin, valitsisin 1920-luvun sekä mökin. Ei teknologiaa – aah.

 

Hallituksen avustavina virkailijoina toimivat:

Aleksi Järvinen (kv-virkailija)
Mikko Virta (sotilasvirkailija)
Jenniina Kotajoki
Antti E.P Lehtinen (hallintovirkailija)
Ilari Leskelä (historiavirkailija)
Maija Yrjä (suhde- ja HOL-virkailija)
Mert Sola (it-virkailija)
Emma Puolakanaho
Teemu Perhiö (pyöräilyvirkailija)
Kasperi Lavikainen (saunavirkailija)
Timo Eloranta (saunavirkailija)

Lähettämällä viestin hallituksen sähköpostilistalle tavoitat näppärästi koko hallituksen. Osoite on polho-hallitus [at] helsinki.fi