Mielenkiintoiset vaikuttamistavat

Mielestämme kolme mielenkiintoista vaikuttamiskeinoa ovat japanilainen lakko, vastamainos ja levyraati. Japanilainen lakko ottaa kantaa yhteiskunnallisiin teemoihin. Ideana on osoittaa mieltä. Japanilaisessa lakossa ei kuitenkaan kokoonnuta osoittamaan mieltä julkiselle paikalle, kuten normaaleissa lakoissa, vaan japanilaisen lakon aikana työtä jatketaan normaalisti työpaikalla. Mielenosoitus tapahtuu ns. hiljaisesti kantamalla lappua kaulassa. Lapussa tuodaan esille oma kanta. Japanilaisessa lakossa vaikuttaminen tapahtuu minimaalisesti mutta tehokkaasti, sillä kaulassa oleva lappu herättää varmasti huomiota ja viesti kantautuu pidemmälle.

Vastamainos tuli meille tutuksi kurssin vierailijan toimesta. Mielestämme idea oli mielenkiintoinen, hauska ja kantaaottava. Tarkoituksena on käyttää valmiita mainoksia, joita on tarkoituksena muokata niin, että mainoksesta tulee kantaaottava. Yleensä lopputulos mainostaa alkuperäisen mainoksen vastapuolta.

Levyraadin ideana on esittää videoita liittyen kyseessä olevaan aiheeseen, johon halutaan vaikuttaa. Videon katsomisen jälkeen mietitään vastauksia kysymyksiin kuten: Miksi pidit tai et pitänyt videosta? Kenelle viesti on suunnattu? Lopuksi videot arvioidaan numeroin ja näin selvitetään voittaja. Mielestämme sopiva aihe levyraatiin on esimerkiksi ilmastonmuutos, sillä siitä löytyy tarpeeksi videomateriaalia ja se on erittäin ajankohtainen aihe.

-Ryhmä 3

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *