Ajankohtaista

promootiobanneri1

KESÄKUU 2014

promootioraita

Osa promootion seppeleistä on jo sidottu – lue promootion kuulumisia!

Promootio lähenee lähenemistään, ja juhlallisuudet ovat kohta ovella! Floran päivää on vietetty ja viime sunnuntaita sidottiin seppeleitä esiseppeleensitojaisissa – lue maatalousmetsätieteellisen tiedekunnan verkkosivuilta lisää tämän hetken tunnelmista. Muista myös tarkistaa promootion aikataulut ja pukeutumisohjeet onnistuneiden juhlien takaamiseksi.

promootioraita

Mahdollisuus juhlavaatteiden pukemiseen yliopiston tiloissa ennen aktiharjoitusta ja aktia

Promootion juhlahumu tiivistyy! Nyt on mahdollista myös pukeutua aktiharjoitukseen tai aktiin vasta yliopiston tiloissa. Mikäli haluat torstaina 5.6. ennen aktiharjoituksen alkua ja perjantaina 6.6. ennen aktin alkua pukeutua juhlavaatteisiin vasta yliopiston päärakennuksella, se on mahdollista tarkoitukseen varatussa luentosalissa. Salin sijainti ilmoitetaan paikan päällä saavuttuasi yliopiston Aleksanterinkadun puoleiseen aulaan.

 • Pukeuduttuasi vie muut vaatteesi ja tavarasi vartioituun naulakkoon Aleksanterinkadun puoleisessa aulassa, älä siis jätä niitä pukeutumistilaan.  Huomaa, että sinun täytyy olla valmiina aktiharjoitukseen to 5.6. klo 14.30 ja aktia edeltävään kulkueeseen järjestäytymiseen pe 6.6. klo 9.00.

Lue muita ohjeita promootiosta >>>
Tarkista promootion aikataulut >>>
Lue vinkkejä pukeutumiseen >>>

promootioraita

TOUKOKUU 2014

Promootiotanssiaisiin studiomuotokuvan tilausmahdollisuus

Promootiotanssiaisiin osallistuvilla on mahdollisuus ikuistaa itsensä joko yksin, avecin tai kaverin kanssa studiomuotokuvalla. Kuvauksen hoitaa Ylioppilaskamerat. Kuvausstudio on käytettävissä promootiotanssiaisiltana 7.6.2013 klo 19:30-00.00. Kunniatohtoreille ja tohtoreille tarjoataan mahdollisuus ennakkokuvaukseen ajanvarausten perusteella ennen juhlan alkua klo 18:30 alkaen. Ajanvaraukset voi tehdä osoitteessa: info@ylioppilaskamerat.fi

promootioraita

Kenraaliharjoitusten ajat tarkentuneet

Maanantaina 2.6. pidetään promootioon liittyvien tanssien kenraaliharjoitukset. Kenraaliharjoituksessa sovitetaan opitut tanssit juhlatilaan ja harjoitellaan mm. sisääntuloja, järjestäytymisiä ja poistumisia tansseissa. Lisäksi kenraaliharjoituksessa harjoitellaan poloneeseja, joita ei muissa harjoituksissa tanssita. Alta voit tarkistaa tarkemmat aikataulut kenraaliharjoituksille.

 • klo 17.15–18: tohtoripoloneesi
 • klo 18–19: yleisinfo, yleiset juhlatanssit ja kunniakannot
 • klo 19–20: maisterifranseesi

Aikataulut saattavat hieman muuttua harjoitusten kestosta riippuen. Maisterien kannattaa tulla paikalle hieman ennen kello kuutta.

promootioraita

Muutoksia tanssiharjoituksiin

Unohditko ilmoittautua tanssiaisten franseesiharjoituksiin? Oliko harjoituskertoja liian monta, etkä saanut niitä mahtumaan kalenteriisi?
Franseesi on maistereiden esittämä upea kuviotanssi. Franseesi tanssitaan neliömuodostelmissa pareittain. Tanssi on kuvioiltaan monipuolinen ja erittäin näyttävä, mutta askelkuviot on silti helppo oppia. Promootio on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä tanssimaan tätä hienoa historiallista tanssia!

Ilmoittautumisaika promootion franseesiharjoituksiin päättyi 5.5. mutta muutamia mattimyöhäisiä ilmoittautumisia otetaan vielä vastaan maanantaihin 12.5. klo 23:59 asti. Etenkin miehiä kaivataan riveihin, mutta myös naiset ja parit voivat vielä ilmoittautua.

HUOM! Franseesin harjoitusajat ovat muuttuneet! Kaksi ensimmäistä harjoituskertaa on peruttu, ja yhtä harjoituskertaa puolestaan pidennetty yhdellä tunnilla. Harjoitukset järjestetään Alppilan lukion tiloissa.

Uudet ajat ovat:
Su 18.5. klo 17-20 (3 h) (juhlasali)
To 22.5. klo 17-20 (3 h) (juhlasali)
Ma 26.5. klo 17-19 (2 h) (liikuntasali)
Ke 28.5. klo 17-19 (2 h) (liikuntasali)

 

promootioraita

Valokuvaus- ja majoittumisohjeita sekä linkki läheisten ilmoittamiseen aktia varten lisätty

Toukokuu on alkanut ja promootiohuuma alkaa jo heräillä! Oletko miettinyt saako promootiossa kuvata? Tai miten Helsingissä voi majoittua? Ohjeistukset molempia varten on lisätty verkkosivuille. Jos haluat kutsua läheisiäsi osallistumaan aktiin, voit tehdä sen alta löytyvän e-lomake linkin kautta.

promootioraita

HUHTIKUU 2014

Infotilaisuuteen diat on lisätty verkkosivuille

Torstaina 24.4.2014 pidetyn promootion infotilaisuuden kattavat ja monipuoliset diat ovat nyt saatavissa. Niistä voi tarkistaa infotilaisuudessa kerrottuja asioita – ne voivat toimia muistin tueksi infotilaisuudessa olleille mutta myös hyvänä tietopakettina niille jotka eivät päässeet paikalle. Diat voi ladata katseltavaksi alla olevasta linkistä ja ne voi myös tallentaa halutessaan itselle myöhempää käyttöä varten.

promootioraita

Tanssiharjoitusten ja pöytäseuruetoiveiden ilmoittautuminen alkanut

Promootion tanssiharjoituksien ilmoittautumislomake on nyt avattu, ja viimeinen ilmoittautumispäivä on 5.5.2014. Lisäksi tanssiaisiin liittyvä infopakettikannattaa lukaista läpi ennen tanssiharjoituksiin ilmoittautumista.

Nyt on myös aika ilmoittaa promootioon liittyvät pöytäseuruetoiveet, jotka otetaan mahdollisuuksien mukaan aina huomioon. Linkki seuruetoiveiden ilmoituslomakkeeseen löytyy alta. Mikäli olet ilmoittautunut promootioon seuralaisen kanssa, hänet plaseerataan viereesi ilman erillistä ilmoitusta.

promootioraita

Promootiolle oma infotilaisuus

Tervetuloa maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan promootion infotilaisuuteen torstaina 24.4. klo 18–19.30. Tilaisuus järjestetään päärakennuksen uuden puolen salissa 12, osoitteessa Fabianinkatu 33 (3. kerros).

Tilaisuudessa kerrotaan promootiojuhlallisuuksiin liittyvistä tapahtumista sekä käydään läpi promootion pukeutumisohjeet. Tilaisuudessa saa myös esittää kysymyksiä mieltä askarruttavista asioita.

 • Lisätietoja:
  varagratista Silja Nousiainen
  p. 045 671 8791
  silja.nousiainen@helsinki.fi

promootioraita

Tanssiaistietopaketti lisätty!

Promootioon liittyvät tanssit ja tanssiminen ovat osa hienon juhlan tuntua ja hauskaa yhteistä ajanviettoa. Promootion sivuille on nyt lisätty muhkea tietopaketti promootiotanssiaisista, tanssiharjoituksista ja muusta tärkeästä.

promootioraita

MAALISKUU 2014

 promootioraita

Tapahtumakohtaiset lomakkeet ovat nyt auki!

Nyt on aika ilmottautua promootion eri tapahtumiin! Kaikki promootioon osallistuvat täyttävät 31.03.2014 mennessä tapahtumakohtaisen lomakkeen, sillä paikat promootiotapahtumiin varataan ilmoittautumisten perusteella.

promootioraita

HELMIKUU 2014

Promootioon kannattaa ilmoittautua nyt!

Promootion järjestelyt ovat tällä hetkellä täydessä vauhdissa. Upeaan maisteri- ja tohtoripromootioon ehtii vielä ilmoittautua 28.2.2014 saakka. Ilmoittaudu siis nyt – vielä mahtuu hyvin mukaan!

promootioraita

Tohtorien hattujen miekat ja hatut ovat tilattavissa

lyyra3

Promootioperinteisiin kuuluvat tohtorien hatut, miekat, miekkavyö, miekan kuljetusputket sekä tohtorinlyyrat ovat nyt tilattavissa. Kaikista näistä perinteikkäistä juhliin kuuluvista asuste-elementeistä on nyt lisätty tarkemmat lisätiedot ja tilausohjeet näille verkkosivuille. Lue lisää. >>

promootioraita

Nyt on mahdollista tilata itselle oma puku promootiota varten. Filosofisen tiedekunnan 2014 promootiota varten on suunniteltu valkoinen puku maisteripromovendeille ja seppeleensitojattarille, mutta sen voivat tilata myös maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan promootioon osallistuvat. Puvun on suunnitellut Salme Vanhanen ja se on toteutettu yhdessä Janika Kajanderin kanssa.
Promootiopuku suunniteltiin, koska halutaan tarjota helppo vaihtoehto myös naisten pukeutumista varten. Puku on promootion pukukoodin mukainen.
Kokonaisuus koostuu pitkästä iltapuvusta sekä bolerosta. Iltapuvun tai boleron voi tilata myös erikseen.Puvun hinta määräytyy tilausmäärän mukaan. Minimitilausmäärä halvimman hinnan toteutumiselle on 50 kappaletta. Tilausaika päättyy helmikuun lopussa ja teetetyt puvut ovat saatavilla viimeistään toukokuun alussa.

Lue lisää puvun syntyprosessista ja puvusta promootion blogista

promootioraita

JOULUKUU 2013

Kunniatohtorit on valittu

Tiedekunta kutsuu kunniatohtoreikseen kahdeksan maatalous-metsätieteiden tai elintarviketieteiden alalla ansioitunutta henkilöä. Joukossa on niin kansainvälisesti merkittäviä vaikuttajia kuin ritarin arvon saaneita professoreitakin akateemisen maailman ykköstapahtumaan.

Lue lisää.>>

Maa-ja Metsätiet.tdk promootio -08 / Akti

promootioraita

LOKAKUU 2013

Promootiotoimikunta täydentyy

Promootiotoikuntaan on saatu uusiksi jäseniksi yliaurueeksi akatemiatutkija Miina Rautiainen ja gratistaksi MMM:ssä tiedottajana työskentelevä Saara Pietilä. Tervetuloa!

Promovenditoimikunnan toiminnasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Saaraan osoitteella saara.pietila@helsinki.fi.

promootioraita

Maa-ja Metsätiet.tdk promootio -08 / Promootitanssiaiset

Promootiosta komea huipennus opinnoille

Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta järjestää joka kuudes vuosi maisteri- ja tohtoripromootion. Ensi keväänä 5.-7.6.2014 on taas aika sitoa seppeleitä ja hioa tohtorinmiekkoja, kun tiedekunnan promootio täyttää yliopiston juhlasalin ja Vanhan ylioppilastalon.

Promootio on akateemisten opintojen juhlallinen päätös, jossa promoottori, tiedekunnan virkaiältään vanhin professori, vihkii maisterit painamalla heidän päähänsä laakerinlehtiseppeleen ja tohtorit ojentamalle heille tohtorinhatun ja miekan.

– Kaikilla edellisen, vuonna 2008 järjestetyn promootion jälkeen valmistuneilla ja muillakin, joita ei vielä ole promovoitu, on mahdollisuus osallistua ikimuistoiseen juhlaan. Ilmoittautuminen on nyt avattu ja se päättyy 28.2.2014, promoottori, professori Hannu Salovaara kertoo.

Lue lisää >>

promootioraita