Maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan promootiohistoriaa

promootio

Maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan ensimmäistä merkittävää juhlatilaisuutta vietettiin toukokuussa vuonna 1934. Silloin oli kulunut kymmenen vuotta siitä, kun filosofisen tiedekunnan maanviljelys-taloudellinen osasto oli muodostettu itsenäiseksi maatalous-metsätieteelliseksi tiedekunnaksi. Tilaisuudessa myönnettiin tiedekunnan ensimmäiset kunniatohtorinarvot Arthur Rindelille ja A. K. Cajanderille. Kunniatohtorinarvoja on myönnetty promootioiden ulkopuolella myös maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan juhlakokouksissa vuosina 1955 ja 1977. Arvon ovat saaneet muiden muassa A. I. Virtanen ja presidentti Urho Kekkonen. Myös vuonna 1999, tiedekunnan 75-vuotisjuhlassa, myönnettiin kunniatohtorinarvoja.

Tohtori

Tiedekunnan ensimmäinen varsinainen promootio järjestettiin vuonna 1958. Silloin promovoitiin vain tohtoreita. Vuotta juhlistettiin tiedekunnan 50-vuotisjuhlana, sillä 50 vuotta aikaisemmin maataloustieteiden ja metsätieteiden tutkimustoiminta ja korkein opetus oli siirtynyt osaksi Helsingin yliopistoa.

Keväällä 1984 järjestettiin maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan ensimmäinen yhdistetty maisteri- ja tohtoripromootio. Vuonna 1990 järjestettiin tohtoripromootio. Seuraavat maisteri- ja tohtoripromootiot järjestettiin vuosina 1996 ja 2002. Vuonna 2008 maatalous-metsätieteellinen tiedekunta juhli 100-vuotisjuhlaansa, ja kesäkuussa järjestettiin tiedekunnan kuudes promootio. Maistereiden ja tohtoreiden yhteisenä juhlana se oli neljäs.

promootioraita

 

Leave a Reply