Promootiotanssiaiset

Promootiojuhlallisuudet huipentuvat lauantaina promootiotanssiaisiin Vanhalla ylioppilastalolla.

Maa-ja Metsätiet.tdk promootio -08 / Promootitanssiaiset

Illan aikana tanssitaan kutsuvieras- ja tohtoripoloneesit, maisterifranseesi sekä perinteiset juhlatanssit. Jokaisen juhlatanssin jälkeen tanssitaan lisäksi valssi.

Tanssiaiset aloitetaan kutsuvieraspoloneesilla, perinteisellä näytöstanssilla. Tanssiin osallistuu promootioon kuuluvia henkilöitä kuten promoottori, yleinen seppeleensitojatar, kunniatohtoreita ja riemumaistereita. Tämän jälkeen on vuorossa tohtoripoloneesi, jossa vastapromovoidut tohtorit tanssivat mustissa asuissaan. Tohtoripoloneesiin voivat siis osallistua vastapromovoidut tohtorit miekanhiojattarineen tai miekanhiojineen. Tärkeää on, että jokainen tohtoripoloneesiin osallistuva on pukeutunut mustaan asuun. Poloneeseja harjoitellaan tanssiaisten kenraaliharjoituksessa (ks. harjoitusaikataulu).

Poloneesin jälkeen vuorossa on maisterifranseesi, jossa vastapromovoidut maisterit pääsevät esittämään upean kuviotanssin. Franseesi tanssitaan neliömuodostelmissa, ja tanssi on kuvioiltaan monipuolinen ja erittäin näyttävä. Jokaisella parilla on tanssissa oma paikkansa. Tanssi ei ole kuvioiltaan vaikea oppia – tanssitaidottomiksi itsensä kokevien ei tarvitse huolestua – mutta yhdenaikaisuuden ja -mukaisuuden saavuttamiseksi franseesin harjoitteluun on varattu useita harjoituskertoja, joihin tanssiin osallistuvien on sitouduttava osallistumaan. Franseesiharjoituksissa harjoitellaan myös muita illan aikana tanssittavia juhlatansseja.

Näytöstanssien jälkeen vuorossa ovat juhlatanssit, joihin kaikki voivat osallistua tanssikorttiinsa illan aikana sopimiensa parien kanssa. Tanssikortit jaetaan kaikille tanssiaisiin osallistuville heidän saapuessaan Vanhalle ylioppilastalolle. Juhlatansseina tanssitaan Krakowiak, Pas d’Espagne, Valse Mignon, Cicapo ja Grande Valse. Jokainen juhlatanssi päätetään valssaten. Juhlatansseja harjoitellaan kahdessa erillisessä tanssiharjoituksessa (ti 20.5. ja ke 28.5.), joihin osallistuminen on suositeltavaa, jos ei aio osallistua franseesiin.

Juhlatanssien jälkeen ilta jatkuu kevyen buffet-illallisen ja juhlavien kunniakantojen merkeissä. Tanssiaisista yö jatkuu patsaskiertueelle.

promootioraita

 • TANSSIHARJOITUKSET

Tanssiharjoitukset ovat riemastuttava tapa nostattaa promootiohenkeä jo ennen varsinaisia juhlallisuuksia. Franseesiharjoituksiin osallistuminen on välttämätöntä, jos haluaa osallistua maisterifranseesiin. Yleisiin tanssiharjoituksiin osallistuminen on juhlatanssien oppimiseksi suositeltavaa heille, jotka eivät halua osallistua franseesiin. Tanssinopettajana toimii Tiina Metso pareineen.

promootioraita

 • FRANSEESIHARJOITUKSET

Franseesiin osallistuvien tulee ilmoittautua etukäteen promootion verkkosivuilla julkaistavan e-lomakkeen kautta. HUOM! Alunperin ilmoittautuminen päättyi 5.5.2014, mutta ilmoittautumista on nyt jatkettu 12.05. klo 23:59 asti!  Uusi ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse (ei siis enää e-lomakkeella!) osoitteeseen: saila.paavola@helsinki.fi.

 • Ilmoita viestissä yhteystietosi sekä mahdollisen parisi yhteystiedot. Etenkin miehiä kaivataan riveihin, mutta myös naiset ja parit voivat vielä ilmoittautua. Etukäteisilmoittautumisella varmistetaan, että pareja muodostuu sopiva määrä.
 • HUOM! Myös franseesin harjoitusajat ovat muuttuneet! Kaksi ensimmäistä harjoituskertaa on peruttu, ja yhtä harjoituskertaa puolestaan pidennetty yhdellä tunnilla. Harjoitukset järjestetään Alppilan lukion tiloissa.Uudet ajat ovat:Su 18.5. klo 17-20 (3 h) (juhlasali)
  To 22.5. klo 17-20 (3 h) (juhlasali)
  Ma 26.5. klo 17-19 (2 h) (liikuntasali)
  Ke 28.5. klo 17-19 (2 h) (liikuntasali)

Franseesiin voi ilmoittautua parin kanssa tai yksin, jolloin parit voidaan muodostaa ensimmäisellä harjoituskerralla. Ilmoittautuminen on sitova, ja samoin harjoituksiin osallistumiseen on syytä sitoutua. Poisjättäytyminen myöhemmässä vaiheessa tarkoittaa, että myös toinen pari joutuu jättäytymään tanssista tasaisen muodostelman säilyttämiseksi. Harjoituskertoja on yhteensä kuusi, joista yhden kerran voi olla pois. Tällöinkin vain toinen parista voi jättää tulematta harjoitukseen: parista toisen odotetaan opastavan poissaolevaa harjoitusten ulkopuolella.

Franseesin lisäksi harjoitellaan tanssiaisissa tanssittavat juhlatanssit, joten erillisiin juhlatanssiharjoituksiin ei tarvitse tämän lisäksi osallistua.

Franseesiharjoitukset järjestetään Alppilan lukion tiloissa alla olevan aikataulun mukaisesti.

Ma 12.5. klo 17-20 (3 h) (juhlasali)   HUOM! AJAT MUUTTUNEET, UUDET AJAT NÄKYVISSÄ ALAPUOLELLA.
Ke 14.5. klo 17-20 (3 h) (liikuntasali)
Su 18.5. klo 17-20 (3 h) (juhlasali)
To 22.5. klo 17-19 (2 h) (juhlasali)
Ma 26.5. klo 17-19 (2 h) (liikuntasali)
Ke 28.5. klo 17-19 (2 h) (liikuntasali)

UUDET FRANSEESIHARJOITUSAJAT:

 • Su 18.5. klo 17-20 (3 h) (juhlasali)
 • To 22.5. klo 17-20 (3 h) (juhlasali)
 • Ma 26.5. klo 17-19 (2 h) (liikuntasali)
 • Ke 28.5. klo 17-19 (2 h) (liikuntasali)

Suomenkielinen ilmoittautumislomake tanssiharjoituksiin: (viimeinen ilmottautuminen 5.5.2014)

promootioraita

 • YLEISET JUHLATANSSIHARJOITUKSET

Yleiset juhlatanssiharjoitukset järjestetään Alppilan lukion tiloissa kahtena eri kertana. Molemmilla kerroilla tanssitaan kaikkia juhlatansseja, joten kerroista voi valita itsellensä aikatauluihin sopivamman. Molempiin harjoituksiin voi myös osallistua, jos kokee tarpeelliseksi.

 • Ti 20.5. klo 17-19 (2 h) (juhlasali)
 • Ke 28.5. klo 19-21 (2 h) (liikuntasali)

promootioraita

 • KENRAALIHARJOITUS

Kenraaliharjoituksessa sovitetaan opitut tanssit juhlatilaan ja harjoitellaan mm. sisääntuloja, järjestäytymisiä ja poistumisia tansseissa. Lisäksi kenraaliharjoituksessa harjoitellaan kutsuvieras- ja tohtoripoloneeseja, joita ei muissa harjoituksissa tanssita.

Tanssiaisten kenraaliharjoitus järjestetään Vanhalla Ylioppilastalolla ma 2.6. klo 17-20. Tarkemmat aikataulut näet alta.

 • klo 17-17.15: officianttien roolit
 • klo 17.15-18: tohtoripoloneesi
 • klo 18-19: yleisinfo, yleiset juhlatanssit ja kunniakannot
 • klo 19-20: maisterifranseesi

promootioraita