På svenska

Agrikultur-forstvetenskapliga fakulteten firar i juni
– Kom med och delta i den högtidliga promotionen av magistrar och doktorer.

promootiobanneri1

I juni 2014 ordnar agrikultur-forstvetenskapliga fakulteten en promotion. Promotionen är en högtidlig avslutning på de akademiska studierna och den firas traditionsenligt i flera dagar. Alla magistrar och doktorer som utexaminerats från vår fakultet sedan promotionen år 2008 inbjuds till promotionen.

Förberedelserna inför promotionen inleds den 13 maj 2014 med val av ansvarig lagerkransbindare. Kvällen före promotionen, torsdagen den 5 juni, hålls en övning av promotionsakten. Efter övningen avnjuter magistrarna en lagerkransmiddag och doktorerna en värjfejarmiddag. Den högtidliga vigningen hålls fredagen den 6 juni. Samma kväll avnjuts en promotionsmiddag på Finlandia-huset. Lördagen den 7 juni har reserverats för en informell utfärd. Promotionsdansen, som hålls samma kväll på Gamla studenthuset, slutar först vid soluppgången.

promootiojuhlintaa

Till en början kan de detaljerade dresskoderna verka stränga, men när universitetets festsal fylls med promovender klädda i svart och vitt är synen mäktig – klädseln gör sitt för feststämningen. Värdesymbolerna för doktorerna – hatten och värjan – bör doktorspromovenderna beställa i god tid. Värjan kan också lånas.

Festen kostar 250 euro per person. I priset ingår alla festligheter, två middagar och lunch. Anmäl Er till festen senast den 14 mars 2014 genom att betala anmälningsavgiften på 50 euro (som ej återbetalas vid avbokning) och genom att fylla i anmälningsblanketten. Om deltagarna är fler än vad som ryms med på promotionen, tas deltagarna in enligt anmälningsordning.

Välkommen till den högtidligaste av fester!

Mera information om promotionen: via e-post från promotionsbyrån mm-promootio2014@helsinki.fi.
Adress: Promotion 2014 / Essi Päivärinta, PB 66, 00014 Helsingfors universitet, tfn + 358 50 416 0695.

promootioraita