Tohtorien miekat ja hatut

TOHTORINHATUT

Maa-ja Metsätiet.tdk promootio -08 / Akti

Tohtorinhattu on väitelleen tohtorin arvon merkki. Maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa on ollut tohtorinhattu käytössä vuodesta 1927 lähtien. Mustaan tohtorinhattuun kiinnitettävän lyyran ovat suunnitelleet taiteilijat Margareta Ahlstedt ja Toivo Vikstedt.

Tohtorinhattu valmistetaan käsityönä kullekin tilaajalle. Ensin käydään liikkeessä tekemässä tilaus, jolloin mitataan pään ympärysmitta ja muoto. Mahdollisesti hattua vielä sovitetaan ennen kuin se on valmis. Hatun tekijä tarvitsee runsaasti työaikaa, joten hattu on syytä tilata mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Tohtorinhattuja toimittavat ainakin seuraavat yritykset:
Hattuateljee Memmu Lankila
Itäinen Teatterikuja 5
00100 Helsinki
Puh. 0400 633 799
www.tohtorinhattu.eu
www.elisanet.fi/memmu.lankila/
Hinta: 585 €
hinta sisältää lyyran, hatun säilytyslaatikon ja 24% alv:n

Hattuliike E.R. Wahlman Oy
Sofiankatu 5, 00170 Helsinki
Puh. (09) 634 313
http://www.wahlman.fi/

Hinnat:
698 € (sisältää kotimaisen käsintehdyn puusyytä jäljittelevän säilytyslaatikon);
645 € (sisältää kotimaisen, tehdasvalmisteisen mustan laatikon)
molemmat hinnat sisältävät alv:n

Promootiojuhlallisuuksissa voi käyttää lainattua mustaa hattua. Hatussa täytyy kuitenkin olla maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan lyyra.

promootioraita

TOHTOREIDEN MIEKAT
Tohtorin miekka symboloi voimaa ja valtaa sekä henkistä vapautta ja vastuuta. Kullakin yliopistolla on oma tunnuksensa, joka kiinnitetään miekkaan. Miekkaan kaiverretaan tohtorin nimi ja promootio päivämäärä.

Miekkaa ei tarvitse ostaa omaksi, vaan sen voi lainata. Miekka voi olla myös muu suora miekka kuin varsinainen tohtorin miekka. Maatalous-metsätieteellisellä tiedekunnalla on jonkin verran lainattavia miekkoja, jotka varataan osallistujille ilmoittautumisjärjestyksessä. Lainaustoivetta kysytään ilmoittautumislomakkeessa.

Naistohtorit voivat kiinnittää miekan esim. vyöhön, joka kulkee puvun alla ja joka tulee esille purkamalla vähän puvun sivusaumaa. Kaksiosaisessa puvussa miekkaa kantava vyö jää piiloon yläosan helman alle. Miekan kantamista varten on myös saatavilla erityisesti tähän tarkoitukseen suunniteltu vyö, jonka voi tilata Au-Holmbergilta (http://au-holmberg.mycashflow.fi/category/12/promootio-tarjoukset-2014) miekkojen yhteistilauksen yhteydessä tai erikseen. Jos naistohtori ei halua kiinnittää miekkaa pukuunsa, hän voi kantaa miekkaa kädessään.

Au-Holmberg Oy (http://www.au-holmberg.fi/) tarjoaa maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan promootion osallistujille yhteistilauksena miekkoja ja muita promootioon liittyviä tuotteita seuraavin hinnoin http://au-holmberg.mycashflow.fi/category/12/promootio-tarjoukset-2014 :

  • Tohtorinmiekka, 225 € (sis. alv:n)
    Hintaan sisältyy: Tohtorinmiekka nahkapäällysteisellä tupella (85 cm tai 95 cm), kaiverrus (nimi ja väitös- tai promootiopäivämäärä), Helsingin yliopiston embleemi 24 karaatin kultauksella, vyölenkki sekä kankainen suojapussi. Tarjous sisältää miekkojen toimituksen yliopistolle ilman rahtikuluja.

Miekkaan on mahdollistua tutustua promootiotoimistossa Viikin EE-talossa; sovi tulostasi etukäteen sähköpostitse  mm-promootio2014@helsinki.fi tai puhelimitse , 050-416 0695.
Yllä mainittu hinta on siis voimassa, kun promovendi tilaa ja maksaa miekan verkkokaupan http://au-holmberg.mycashflow.fi/ kautta ja miekat toimitetaan yhdellä kertaa Helsingin yliopiston päärakennukselle ennen aktiharjoitusta. Promootiotoimikunta huolehtii miekkojen vastaanottamisesta ja toimittamisesta paikalle aktiharjoitukseen.
Miekan voi myös tilata suoraan kotiin; tällöin hintaan lisätään 15 € toimitusmaksu.

promootioraita

MIEKKAVYÖ, 35 € (sis. alv:n)

vyo1 vyo2 vyo3
Miekkavyö on suunniteltu naisille miekan kantamista ja pukuun kiinnittämistä helpottamaan.
Miekkavyötä on tarjolla kolmea eri kokoa. Vyö kiinnitetään vahvalla tarranauhalla, joka antaa mahdollisuuden pituuden hienosäätöön. Vyö on valmistettu Suomessa korkealuokkaisista ja promootioon sopivista kankaista.

Koot

  • S = 60 – 75 cm
  • M = 75 – 90 cm
  • L = 90 – 105 cm

promootioraita

MIEKAN KULJETUSPUTKI, 36 € (sis. alv:n)

kuljetusputki

Kuljetusputki on tyylikäs musta putkilo kantohihnalla varustettuna.

promootioraita

TOHTORINLYYRA 60 € (sis. alv:n)

lyyra1 lyyra2

Lyyra on valmistettu 925 hopeasta käsityönä ja siinä on 24 karaatin kultaus. Mukana tuleva tuoteselostus voidaan toteuttaa tarvittaessa myös ruotsiksi tai englanniksi.
Tohtorinlyyra on tuote, jolla tohtori voi kiittää läheistä siitä tuesta mitä hän on saanut saavuttaakseen tohtorin arvon. Saaja voi olla puoliso, äiti, isä tai joku muu, jota tohtori haluaa muistaa promootion yhteydessä.

Lyyra on rintamerkki, jota kannetaan vasemmassa rintapielessä samaan tapaan kuin ylioppilaan äidin lyyraa. Lyyra julkaistiin äitienpäivänä 2013 järjestetyssä tilaisuudessa. Tilaisuuden jälkeen yksi osallistuja kertoi tunteistaan näin:

”Sydämellinen kiitos kauniista lyyrasta, jonka sain miehelleni lahjoittaa. Lyyran antaminen on kaunis tapa kiittää ihmistä, joka on antanut tukeaan ja venyttänyt hermojaan väitöskirjan työstämisen eri vaiheissa”

 

lyyra3

promootioraita