På svenska

Agrikultur-forstvetenskapliga fakulteten firar i juni
– Kom med och delta i den högtidliga promotionen av magistrar och doktorer.

 

I juni 2021 ordnar agrikultur-forstvetenskapliga fakulteten en promotion. Promotionen är en högtidlig avslutning på de akademiska studierna och den firas traditionsenligt i flera dagar. Alla magistrar och doktorer som utexaminerats från vår fakultet sedan promotionen år 2014 inbjuds till promotionen.

Förberedelserna inför promotionen inleds med val av ansvarig lagerkransbindare. Kvällen före promotionen, torsdagen den 10 juni, hålls en övning av promotionsakten. Efter övningen avnjuter magistrarna en lagerkransmiddag och doktorerna en värjfejarmiddag. Den högtidliga vigningen hålls fredagen den 11 juni. Samma kväll avnjuts en promotionsmiddag på Finlandia-huset. Lördagen den 12 juni har reserverats för en informell utfärd. Promotionsdansen, som hålls samma kväll på Gamla studenthuset, slutar först vid soluppgången.

promootiojuhlintaa

Till en början kan de detaljerade dresskoderna verka stränga, men när universitetets festsal fylls med promovender klädda i svart och vitt är synen mäktig – klädseln gör sitt för feststämningen. Värdesymbolerna för doktorerna – hatten och värjan – bör doktorspromovenderna beställa i god tid. Värjan kan också lånas.

Festens pris kommer att bekräftas senare (promotionen 2014 kostade 250 euro per person). I priset ingår alla festligheter, två middagar och lunch.

Anmälingsdatumet kommer att bekräftas senare på denna sida.

  • Anmälning >>> (på svenska)
  • Personuppgifter för promotionsmatrikeln >>> (på svenska)
  • Anmälning för evenemanger >>> (på finska, eller engelska)
  • Obs! Alla blanketterna måste fylls i av anmälare.

Välkommen till den högtidligaste av fester!

Mera information om promotionen: via e-post från promotionsbyrån ulrika.wikström@helsinki.fi