Professori Isometsälle merkittävä tiedepalkinto

Helsingin yliopiston psykiatrian professori Erkki Isometsä on saanut tämänvuotisen Nordiska Medicin -palkinnon. Hän jakaa miljoonan Ruotsin kruunun (vajaat 109 000 euroa) suuruisen palkinnon Linköpingin yliopiston ja Karoliinisen instituutin professorin Gerhard Anderssonin kanssa.

Isometsälle jaettu palkinto on tunnustus merkittävästä työstä masennuksen ja muiden mielenterveyden häiriöiden tutkimuksessa sekä hoidon kehittämisessä.

Styrelsens prismotivering:

Nordiska Medicinpriset 2014 tilldelas Erkki Isometsä, professor i psykiatri, och Gerhard Andersson, professor i klinisk psykologi, för deras banbrytande studier vilka på olika sätt analyserat förekomst, orsaker och behandlingsmöjligheter vid depression och ångest. Pristagarnas forskning har bl.a. lett fram till att kliniska behandlingsprogram, baserade på vetenskaplig grund, nu kan användas vid dessa vanligt förekommande sjukdomstillstånd som negativt påverkar många människor privat och i arbetslivet. 

lisää: http://omoss.folksam.se/meranforsakring/nordiskamedicinpriset

http://www.med.helsinki.fi/uutiset/2014/20141021_isometsa.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *