Psykiatria-kirja (Duodecim) 11. painos on ilmestynyt

Psykiatria

Jouko Lönnqvist, Markus Henriksson, Mauri Marttunen, Timo Partonen (toim.)

11., uudistettu painos , 929 sivua, nidottu, 2014.

” Psykiatria on koko kliinisen psykiatrian kattava suomalainen klassikko. Teoksen 11. painos ilmestyy sisällöltään täysin uusittuna ja päivitettynä kaikkien lukujen osalta. Kokonaan uutena alueena mukaan on otettu hermoston kehitykseen liittyvät mielenterveyden kehityksen häiriöt, jotka ilmenevät lapsuudesta alkaen ja johtavat usein moniin mielenterveyden kannalta haitallisiin seurannaisvaikutuksiin. Kirjan sisältöön on vaikuttanut voimakkaasti myös DSM-5:n valmistuminen toukokuussa 2013.

Teoksen tavoitteena on edistää psykiatrista hoitoa riittävän yksityiskohtaisten, käytännön toimintaa tukevien ja Suomen oloihin soveltuvien hoito-ohjeiden myötä. Psykiatria palvelee alan työntekijöiden lisäksi oppilaitosten ja korkeakoulujen opiskelijoiden tarpeita ja tarjoaa vankkaa asiatekstiä potilaille, heidän omaisilleen ja kaikille mielenterveydestä kiinnostuneille.”

Myös elektronisena .