Helsinki.fi-sähköpostin käyttö ja office365

Hei, jos käytät helsinki.fi – tiliä ja haluat saada sähköposteja sen tarjoamaan osoitteeseen (esimerkiksi moodlen kautta tulevat viestit menevät vain sinne) tulee sinun aktivoida Office 365-tili. Vanha mappi-posti ei enää toimi.

Alla löydät ohjeet tilin aktivoimiseen. Huomaathan että samalla saat kotiin myös koko office-paketin käytettäväksi:

Käyttöönotossa on kaksi vaihetta

Vaiheen 1 tekemät muutokset yliopiston järjestelmiin tapahtuvat seuraavana yönä, minkä vuoksi vaiheiden välissä on odotettava riittävästi. Suosittelemme, että vaihe 1 tehdään työpäivän lopuksi (klo 19 mennessä) ja vaihe 2 vasta seuraavana päivänä.

  1. Tilaa Office 365 -postilaatikko täällä.
    HUOM!
    Postilaatikon luominen tapahtuu seuraavana yönä.

Laatikon voi luoda VAIN henkilökohtaisiin etunimi.sukunimi@helsinki.fi -sähköpostilaatikkoihin.

  1. Postilaatikon luomisesta seuraavana päivänä kirjaudu uuteen postiin osoitteessa helsinki.fi/office365(pilvipalvelun käyttäjät) tai https://office365.helsinki.fi/ (paikallisen palvelun käyttäjät. Anna tunnus muodossa tunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi)). Katso tarkemmat ohjeet kirjautumiseen.
    Tämän jälkeen voit säätää asetukset eri ohjelmille ja laitteille (katso lisätietoja tarkka ohje -välilehdeltä).