Koejakson suorittaminen

Koejakso koskee kaikkia 1.1.2019 psykiatrian erikoislääkärikoulutukseen hakeneita. Sen kesto on kuusi kuukautta, ja suoritetaan pääsääntöisesti yhtäjaksoisesti yhdessä paikassa kokopäivätyössä. Koejakson suorittamispaikaksi kelpaa sellainen psykiatrian alan toimipiste, jolla on koulutussopimus Helsingin yliopiston kanssa. Hakumenettelyssä hyväksytty erikoistuva lääkäri voi itse sopia jakson suorittamisesta palvelupaikan kanssa.

Koejaksolle on määritelty yleiset osaamistavoitteet (linkki alla), joita täsmennetään ja sovelletaan toimipaikan työnkuvan ja erikoistuvan aiemman työkokemuksen mukaisiksi.

koejakson osaamistavoitteet

Koejakso alkaa aloituskeskustelulla, ja sen aikana käydään noin kolmen kuukauden kohdalla välikeskustelu, sekä jakson päättyessä loppukeskustelu. Keskusteluihin osallistuvat erikoistuva lääkäri, lähiesimies sekä lähikouluttaja. Koejakson tavoitteena on arvioida erikoistuvan lääkärin soveltuvuutta erikoisalalle, ja jakson hyväksytty suorittaminen on edellytys lopullisen opinto-oikeuden saamiselle.