Aikuis-, lasten-, nuoriso- ja oikeuspsykiatrian erikoislääkärikoulutuksen runkovaiheen seminaarit, kevät 2022

Aikuis-, lasten-, nuoriso- ja oikeuspsykiatrian erikoislääkärikoulutuksen runkovaiheeseen kuuluu yhteinen seminaarikoulutus, johon osallistuminen on erikoistumiskoulutuksissa oleville pakollista. Tämä seminaarisarja sisältää yhden vuoden mittaisen opetuskokonaisuuden.

Seminaarit toteutuvat keskiviikkoisin klo 13.00–15.15 pidettävinä kahden luennon webinaareina Microsoft Teamsilla.

Runkoseminaarin ja syventävän seminaarin yhteinen Teams -linkki löytyy Moodlen PsyErl -kurssialueelta ja erikoislääkärikoulutuksen Outlook-kalenterista.

Jokainen yksittäinen seminaarikerta koostuu kahdesta luennosta. Osan luennoista pitävät vastuukouluttajat ja osan ulkopuoliset luennoitsijat.

HUOM!

• Puolipäiväseminaareissa osallistumisen edellytyksenä on ennakkotehtävien suoritus Moodlessa.
  • Puolipäiväseminaarit pidetään kevätlukukaudella 2022 lähiopetuksena Psykiatriakeskuksen Sibelius Auditoriossa.
19.1.
Psykoosien diagnostiikka Dos. Tuula Kieseppä (Hannu Koponen pj.) TALLENNE
Pakko-oireinen häiriö (OCD) prof. Hannu Koponen
2.2.
Psykoosien etiologia ja patogeneesi prof. Hannu Koponen
Depression Käypä hoito prof. Erkki Isometsä
16.2.
Itsemurhien ehkäisyn Käypä hoito prof. Erkki Isometsä
Päihdehäiriöiden diagnostiikka prof. Mauri Aalto (Nina Lindberg pj.)
2.3.
Psykoosien lääkehoito LT Kari Raaska TALLENNE
Depression kognitiivisen psykoterapian perusteet PsM, VET Sauli Valkeajärvi
16.3.
Väkivaltariskin arviointi  ayl Nikolai Ralin (prof. Nina Lindberg pj.)
Ahdistuneisuushäiriöiden Käypä hoito prof. Hannu Koponen
30.3.
Depression psykodynaamisen terapian perusteet PsT Olavi Lindfors

(pj. prof. Erkki Isometsä)