Aikuis-, lasten-, nuoriso- ja oikeuspsykiatrian erikoislääkärikoulutuksen runkovaiheen seminaarit, syksy 2021

Aikuis-, lasten-, nuoriso- ja oikeuspsykiatrian erikoislääkärikoulutuksen runkovaiheeseen kuuluu yhteinen seminaarikoulutus, johon osallistuminen on erikoistumiskoulutuksissa oleville pakollista. Tämä seminaarisarja sisältää yhden vuoden mittaisen opetuskokonaisuuden.

Seminaarit toteutuvat keskiviikkoisin klo 13.00–15.15 pidettävinä kahden luennon webinaareina Microsoft Teamsilla.

Runkoseminaarin ja syventävän seminaarin yhteinen Teams -linkki löytyy Moodlen PsyErl -kurssialueelta ja erikoislääkärikoulutuksen Outlook-kalenterista.

Jokainen yksittäinen seminaarikerta koostuu kahdesta luennosta. Osan luennoista pitävät vastuukouluttajat ja osan ulkopuoliset luennoitsijat.

HUOM! Puolipäiväseminaareissa osallistumisen edellytyksenä on ennakkotehtävien suoritus Moodlessa. Puolipäiväseminaareja ei tallenneta.

25.8.2021 12:30 – 13:00 Professorin kyselytunti, Erkki Isometsä
Aivot ja mieli emeritaprof. Riitta Hari
Mielenterveyslaki prof. Nina Lindberg
8.9.2021 Psykiatrisen diagnostiikan perusteista prof. Erkki Isometsä
Temperamentti, persoonallisuus ja itsesäätely dos. Anu-Katriina Pesonen (prof. Eeva Aronen pj.)
22.9.2021 Psyykkinen kehitys ja mielenterveys prof. Eeva Aronen
Persoonallisuus- ja käytöshäiriöiden diagnostiikka, emeritusprof. Mauri Marttunen
6.10.2021 Psyykkinen stressi ja terveys prof. Tiina Paunio
Mielenterveyden häiriöiden epidemiologia prof. Erkki Isometsä
20.10.2021

klo 12:00- 16:00

Psykofarmakologian puolipäiväseminaari,  yl Kari Raaska,  prof. Mikko Niemi ja prof. Hannu Koponen

HUOM! Osallistumisen edellytyksenä on ennakkotehtävän suoritus Moodlessa.

3.11.2021 ADHD Prof. Eeva Aronen
Kiintymyssuhdeteoria Jukka Mäkelä, johtava asiantuntija, THL Valtion palvelut -osasto (pj. prof. Aronen)
17.11.2021 Autismispektri dos. Pekka Tani
Mielialahäiriöiden diagnostiikka ja arviointiasteikot prof. Erkki Isometsä